18 / 05 / 2024

Belediyenin yetkileri ve imtiyazları

Belediyenin yetkileri ve imtiyazları

Belediyenin kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esasları 5215 sayılı Belediye Kanunu 'nda düzenleniyor. Belediye Kanunu gereğince, belediyenin yetkileri nelerdir?

Zabıta ve itfaiye eri alımları başlıyor! 9 belediye peş peşe açıkladı! Memur olmak isteyenlere müjde! Hemen başvurun

İŞKUR, 9 belediyenin memur, zabıta ve itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu. Başvuru şartları ve tarihi belli oldu. Memur olmak isteyenler müjde! Hemen başvurun, işte ayrıntılar...

Bu belediye sürpriz bir kararla itfaiye eri alacak! Başvuru tarihleri ve şartları belli oldu!

İş arayanlara güzel haber Burdur Tefenni Belediyesi’nden geldi. Tefenni Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu. Belediyenin personel alımı kapsamında da başvuru şartları ve detaylar da belli oldu.

İtfaiye eri ve zabıta memuru alınacak! Belediyenin ilanı yayınlandı! Bu fırsatı değerlendirin

Samsun Büyükşehir Belediyesinde istihdam etmek üzere90 memur alımı yapacaktır. Aday koşulları, kontenjan malumatları, başvuru tarihleri ve adres bilgisi belli oldu. Peki başvuru son günü ne zaman? İşte detaylar.

Konya'da belediyenin eğitim için verdiği dükkanlar emlakçı ve çaycılara kiralandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ibadet ve eğitim amaçlı verdiği dükkanları cami derneğinin ticareti amaçlı kullanıma açtığı ve çaycıya, emlakçıya kiraladığı belirlendi. Sayıştay, derneğin dükkanları amacı dışında kullandığını belirtti.

Uşak'ta iskan ruhsatı ve imar barışı ödemeleri TBMM gündeminde!

Uşak'ta belediyenin iskan ruhsatı uygulamalarına ve imar barışında tapu dairelerine yapılacak ödemeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün de görev ve yetkileri aynı kararname kapsamında sıralandı. İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görev ve yetkileri 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görev ve yetkileri Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belirlendi...

Yerel yönetimler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın görev ve yetkileri ile teşkilat yapısı belirlendi...

Büyükçekmece Belediyesi'nden Albatros Parkı açıklaması!

Büyükçekmece Sahili'nde yer alan Albatros Parkı olarak bilinen 30 dönümlük arazinin satılması tepki çekti.Büyükçekmece Belediyesi: "Alan iddia edildiği gibi park değil, belediyenin tapulu ve imarlı mülküdür. Yeşil alanın imara açılması söz konusu değildir" dedi.

Mehmet Keleş: Düzce'nin her yerine yatırım yapıyoruz!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediyenin faaliyetlerini ve projelerini anlattı. Başkan Mehmet Keleş, 2017 yılı için Düzce’nin her bölgesine yatırım yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

Karabük Eflani'de değişim ve dönüşüm başlıyor!

Karabük Eflani Belediyesi 2017 yılı bütçesini 3 milyon 300 bin TL olarak belirledi. Hiç bir kuruma ve özel sektöre borcu olmayan belediyenin başkanı İbrahim Ertuğrul, ileçnin değişim ve dönüşüm içinde olduğunu belirtti.

Altınok Öz: Deprem ve kentsel dönüşümde öncüyüz!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. Öz, Türkiye’de deprem dönüşümde öncü belediyenin Kartal Belediyesi olduğunu söyledi.

Akif Çağatay Kılıç'tan Karşıyaka ve Göztepe statları açıklaması!

Bakan Kılıç, İzmir'e yapılması planlanan statlar için belediyenin sorun çıkardığını açıkladı Kılıç; "Karşıyaka ve Göztepe statları için İzmir Büyükşehir ile sorun yaşıyoruz. Artık engel olmayın. Biz engel olmuyoruz." dedi.

Belediyenin yetkileri ve imtiyazları Haberi

Belediyenin yetkileri ve imtiyazları

Belediyenin yetkileri nelerdir?

Belediyenin kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esasları 5215 sayılı Belediye Kanunu'nda düzenleniyor.


Belediye, beldenin ve belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi olarak ifade ediliyor. Peki, belediyenin yetkileri ve imtiyazları nelerdir?


Belediyenin yetkileri ve imtiyazları

MADDE 15.- Belediyenin yetkileri ve imtiyazları şunlardır:


a) Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunmak.


b) Kanunların belediyeye verdiği yetki çerçevesinde yönetmelik çıkarmak, emir vermek, belediye yasakları koymak ve uygulamak, kanunlarda belirtilen cezaları vermek.


c) Gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri ile ilgili olarak kanunlarda belirtilen izin veya ruhsatı vermek.


d) Özel kanunları gereğince belediyeye ait vergi, resim, harç, katkı...