29 / 04 / 2024

belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri

belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri

Belediye Teşkilatı Bulunmayan Yerlerde Numaralama ve Levhalama İşlerinin nasıl yürütüleceği, Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelikte yer alıyor. İşte belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri...

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Yenişehir'de yapı kullanma izni olmayan binalar mühürlenecek!

Mersin Yenişehir Belediyesi, kent geneline yapı kullanma izni olmayan binaların mühürleneceği konusunda sakinlerine uyarıda bulundu.

Konya Ilgın Belediyesi'nden evsiz ve kimsesizler için prefabrik konut!

Konya Ilgın Belediyesi evsiz vatandaşlar için harekete geçti. Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, kalacak yeri olmayan vatandaşlar için prefabrik konut yaptıklarını duyurdu...

İBB yer olmayan mezarlığa neden zam yaptı?

Geçen hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi mezar yeri ve cenaze hizmeti ücretlerine zam yaptı. Aynı zamanda Zincirlikuyu gibi yer olmayan mezarlıkların ücretlerine de zam yapılması dikkat çekti...

Sakarya’da spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak inşa ettiğimiz Sapanca Spor Tesisleri de artık açılış için gün sayıyor. Geyve ilçemize de spor tesisi kazandıracağız. İnşallah Sakarya’mızda spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak” dedi.

Ordu Ulubey'de maddi durumu olmayan aileler ev sahibi oldu!

Ordu Ulubey Kaymakamlığı ve Ulubey Belediyesi tarafından maddi durumu olmayan bir aile ev sahibi oldu. Kirazlık Mahallesi'nde yaşayan Duriye Eren yeni evine kavuştu.

Trabzon Maçka Belediyesi'nden evsizlere konut!

Maçka Belediyesi başlatılan proje kapsamında evsiz ve maddi durumları iyi olmayan vatandaşlara ev teslimin devam ediyor.

Konut ve ofis yatırımları Anadolu Yakası'na kayıyor!

DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz, yeşil alanı ve otoparkı olmayan yerlerde yaşamak istemeyenlerin Anadolu Yakası'na kaçtığını, konut ve ofis yatırımlarının da bu bölgeye kaydığını söyledi.

İskenderun Belediyesi yeni yollar açma çalışmalarını başlattı!

İskenderun Belediyesi, yeni yollar açma çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda Modern Evler Mahallesi'nde özellikle eğitim kurumlarının yoğun olduğu yerlerde yol açma çalışmaları devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yol çalışmaları sürüyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde yaptığı yeni uygulamalarla yaya geçidi bulunan yerlerde sürücülerin uyması gereken kuralları zemine işledi.

Büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi!

2. taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan yerleede farklı oranlarda uygulanıyor. Peki, büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Samsun'da yapı izni olmayan binalar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmet alanında bulunan ve kıyı kenar şeridinde yer alan yapı izni olmayan binaların yıkımı devam ediyor.

Ankara Belediyesi köy konağı yapıyor!

Büyükşehir Belediyesi, 'köy konağı' olmayan köylere konak yapıyor, kullanılamaz halde olanların da bakım ve onarımlarını yaparak hizmete sunuyor.

belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri Haberi

belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri

Belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri!

Belediye Teşkilatı Bulunmayan Yerlerde Numaralama ve Levhalama İşlerinin nasıl yürütüleceği, Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelikte yer alıyor.


Yönetmeliğe göre, bu sokakların adları ihtiyar heyetinin kararı  ve mülki idare amirinin onayı ile tespit edilebiliyor. Peki, belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri nasıl yapılır?

             

Binalara numara verilmesi

MADDE 42 – (1) Belediye teşkilatı bulunmayan yerlerde binalara aşağıdaki esaslara göre numara verilir.

             

a) Özel bir ad verilmiş sokak bulunmayan yerlerde, o yeri şehir veya kasabaya bağlayan yolun giriş kısmından başlanarak, uygun bir sıra takip edilmek suretiyle bütün binalara "1" den itibaren ardışık ve bağımsız numaralar verilir. 

             

b) Binaların yer yer kümelenmiş olmaları durumda, giriş kısmından itibaren...