30 / 04 / 2024

Belgrad Muhafaza Ormanı yapılaşma

Belgrad Muhafaza Ormanı yapılaşma

Belgrad Muhafaza Ormanının milli park olarak dönüştürülmesi konusunda çalışma yapılıp yapılmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Orman Genel Müdürlüğü'nden müjde! KPSS puanı 65 olan 1128 personel alınacak! İşte başvuru şartları...

Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) 2023 yılında 1128 sözleşmeli orman muhafaza memuru alımı yapılacak. Peki, OGM 1128 personel alımı başvurusu nereden yapılacak? OGM başvuru şartları neler?

Belgrad Ormanı'na araçla giriş ücretlerine yüzde 112 zam! Sürücüler tepki gösterdi

İstanbul Belgrad Ormanı'na araçla giriş ücretlerine yüzde 112 zam yapıldı. 17 lira olan araç giriş ücreti zam kararı sonrası 36 liraya çıkarıldı. Zamma sürücülerin tepki göstermesi sonrasında ücret 30 liraya düşürüldü. İşte detaylar..

Belgrad Muhafaza Ormanı'nın milli parka dönüştürülmesi mecliste!

Belgrad Muhafaza Ormanının milli park olarak dönüştürülmesi konusunda çalışma yapılıp yapılmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Metal Yapı Konut Belgrad Life satışları başladı mı?

Orman manzarasına hakim Belgrad Life projesi 42 adet daireden meydana geliyor. Projede satışların 2 ay sonra başlaması planlanıyor.  Peki Metal Yapı Konut Belgrad Life satışları başladı mı?

Belgrad Life nerede? İşte lokasyon!

Orman manzarasına hakim Belgrad Life projesi 42 adet daireden meydana geliyor. Metal Yapı Konut tarafından inşa edilen proje Kerem Piker KPM Mimarlık tarafından tasarlanıyor. Peki Belgrad Life nerede? İşte lokasyon!

Belgrad Ormanı’nda inşaata izin yok!

Kuzey Ormanları Savunması, Belgrad Ormanı’ndan geçmesi planlanan Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Dekovil Hattı projesine karşı toplandı.

Belgrad Ormanı'ndaki ağaçlar neden işaretlendi?

Belgrad Ormanı’nda onlarca ağacın işaretlendi. Sosyal medyada ağaçların kesileceği iddiası ortaya atıldı. İşaretlemelerin ormanın içinden geçecek ‘Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı’ projesi nedeniyle yapıldığı ileri sürüldü.

Dekovil Hattı'nın Belgrad Ormanı'na etkileri mecliste!

İnşası planlanan Dekovil Hattı Projesi'nin Belgrad Ormanı'na etkileri meclista konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, bu konuda soru önergesi hazırladı.

1989 yılında ''Orman değildir'' raporuyla ormanlar katlediliyormuş!

1989 yılında ''Muhafaza ormanı'' kapsamından çıkartılan Elmalı Barajı su havzası çevresindeki bölge İstanbul Belediyesi tarafından iskana açılmış. Yeşil alandan çıkartılan bölgede 200 bin kişilik bir şehir kurulacakmış.

Hacıosman Metrosu-Belgrad Ormanı arasına yeni bisiklet yolu!

Sarıyer Hacıosman Metro İstasyonu’ndan başlayarak Belgrad Ormanı girişine kadar devam eden 6.5 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek..

Belgrad Ormanı İstanbulluların kentten kaçış rotası oldu!

Bahçeköy Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Belgrad Ormanı, Bizans ve de Osmanlı döneminde İstanbul'a içme suyu sağlayan en önemli kaynakken günümüzde rekreasyon alanı olarak hizmet veriyor.

Orman muhafaza memuru görevleri nelerdir?

Orman Genel Müdürlüğünde görevli orman muhafaza memurlarının görev, yetki ve sorumlulukları 03 Mart 1996 tarihinde 4 sayılı Bakanlık Oluru ile yayımlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, orman muhafaza memuru görevleri nelerdir?

Orman muhafaza memuru kimler olabilir?

Orman Muhafaza Memuru kadrolarına atanacakları belirlemek üzere, KPSS (B) sonuçlarına göre Genel Müdürlükçe belirlenen yeterli puan alan adaylar arasında uygulama sınavı yapılıyor. Peki, orman muhafaza memuru kimler olabilir?

Belgrad Muhafaza Ormanı yapılaşma Haberi

Belgrad Muhafaza Ormanı yapılaşma

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Belgrad Muhafaza Ormanının milli park olarak dönüştürülmesi konusunda çalışma yapılıp yapılmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Zeybek, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gökhan Zeybek, ''İstanbul Sarıyer ilçesinde bulunan Belgrad Muhafaza Ormanı, başta su kaynakları olmak üzere doğal yapısı ve kültürel değerleri açısından Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze kadar hassasiyetle korunan bir alandır. Cumhuriyetten sonra 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Belgrad Ormanının korunmasına dair bir kararname çıkarılmış, 1950 yılında ise Bakanlar Kurulu Kararı ile bu ormanın içinde 7 adet su bendi barındırması ve bu bent sularının ancak ormanın kapalılığı ile korunabilecek olması, Kağıthane deresinin esas kollarından birinin bu ormandan beslenmesi ve zamanla tahrip edilen ormanın korunması gerektiği gerekçesi ile muhafaza ormanı...