07 / 05 / 2024

bendevi palandöken belediye gelirleri kanunu açıklaması

bendevi palandöken belediye gelirleri kanunu açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ( TESK ) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bakanlar Kurulu Kararı ile bazı belediyelerde vergi ve harçlar yüzde 500 artırıldı" ifadesini kullandı...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den zincir market açıklaması: Yeni yasal zorunluluklar getirilmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasadaki haksız rekabetin önüne geçebilmek için zincir marketlere birtakım yasal zorunlulukların getirilmesini talep etti.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri aşağıya çekilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik sigortası ücretlerinde indirime gidilmesi çağrısı yaptı.

TESK Genel Başkanı Palandöken açıkladı! Esnaf ve sanatkar için EYT müjdesi bekliyoruz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinden yararlanamayan esnaf ve sanatkarlar için müjdeli haberler beklediğini belirtti.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Enflasyonu 3 harfli marketler yükseltiyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonun yükselmesini zincir marketlere bağlayarak "Enflasyon oranının yükselmesinin asıl nedeni birden çok yani zincirler 3 harfli marketler" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: İş yeri kira artışlarında üst sınır getirilmesi gerek!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Astronomik kira artışlarına çözüm için konutlarda yapılan yüzde 25’lik sınırlamanın iş yerlerine de getirilmesi gerekiyor." dedi.

Bendevi Palandöken: Jet hızıyla zam yapanlar aynı hızda indirim yapmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, tüm ürün gruplarında zam yapan marketlere aynı hızla indirim yapmaları çağrısı yaptı.

Bendevi Palandöken: Zamlarda dövizin gerçekten bahane olduğunu gördük!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken son zamanlarda sık sık gündeme gelen zamlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Zamlarda dövizin gerçekten bahane olduğunu gördük" dedi.

Erzurum Palandöken'de 23.3 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Erzurum Palandöken Belediye Başkanlığı, Erzurum ili, Palandöken ilçesinde yer alan 4 arsayı toplam 23 milyon 343 bin 705 TL muhammen bedelle satıyor.

Erzurum Palandöken'de 9.3 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Palandöken İlçe Belediye Başkanlığı, Erzurum Palandöken'de yer alan 4 adet arsayı 9 milyon 346 bin 392 TL bedelle satışa çıkardı.

Bendevi Palandöken: Kira stopajı sıfırlanmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın en çok güçlük çektiği konunun kira stopajı olduğuna dikkat çekti. Palandöken, konuya ilişkin bir öneride bulundu.

Bendevi Palandöken'den gelir vergisi ve stopaj önerisi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, koronavirüs salgını boyunca esnafın gelir vergisi ve stopaj gibi vergilerden muaf tutulması yönünde öneride bulundu. 

Bendevi Palandöken: Kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, "Kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir" dedi.

Bendevi Palandöken: Devlete ait iş yerlerinden kira alınmaması gerekiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa bir hibe desteğinin şart olduğunu dile getirdi. Palandöken, "Devlete ait işyerlerinden kira alınmaması ve icra işlemlerinin de geçici olarak durdurulması gerekiyor" dedi.

bendevi palandöken belediye gelirleri kanunu açıklaması Haberi

bendevi palandöken belediye gelirleri kanunu açıklaması


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Belediye Gelirleri Kanunu’nda, vergi ve harçları belirleme yetkisinin belediye meclislerinden alınarak Bakanlar Kuruluna devredilmesi ile esnaf ve sanatkarı ilgilendiren vergi ve harçlara zam yapıldığını belirterek, "Bakanlar Kurulu Kararı ile bazı belediyelerde vergi ve harçlar yüzde 500 artırıldı" ifadesini kullandı.


Palandöken, yazılı açıklamasında, Belediye Gelirleri Kanununda, vergi ve harçlar için alt ve üst sınırların belirlendiğini ve yeni uygulamanın esnafla belediyeleri karşı karşıya getirdiğini öne sürdü.


Birçok Belediye'nin esnaftan Kanunlar'daki asgari tutarlar üzerinden vergi ve harçları belirleyerek aldığını ifade eden Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Bu yetki belediyelerin elinden alındı. Bakanlar Kurulu ise büyükşehirlerde en üst tutardan vergi alınmasını öngörünce esnafın ödediği vergi ve harç oranları yüzde 500 artmış oldu. Bakanlar Kurulu’nun, adil bir vergilendirme...