01 / 05 / 2024

bendevi palandöken elektrik faturası ek bedel açıklaması

bendevi palandöken elektrik faturası ek bedel açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ( TESK ) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Elektrik faturalarındaki ek bedeller ile TRT payı gibi yükler bir an evvel kaldırılmalı” dedi...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den zincir market açıklaması: Yeni yasal zorunluluklar getirilmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasadaki haksız rekabetin önüne geçebilmek için zincir marketlere birtakım yasal zorunlulukların getirilmesini talep etti.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri aşağıya çekilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik sigortası ücretlerinde indirime gidilmesi çağrısı yaptı.

TESK Genel Başkanı Palandöken açıkladı! Esnaf ve sanatkar için EYT müjdesi bekliyoruz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinden yararlanamayan esnaf ve sanatkarlar için müjdeli haberler beklediğini belirtti.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Enflasyonu 3 harfli marketler yükseltiyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonun yükselmesini zincir marketlere bağlayarak "Enflasyon oranının yükselmesinin asıl nedeni birden çok yani zincirler 3 harfli marketler" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: İş yeri kira artışlarında üst sınır getirilmesi gerek!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Astronomik kira artışlarına çözüm için konutlarda yapılan yüzde 25’lik sınırlamanın iş yerlerine de getirilmesi gerekiyor." dedi.

Elektrik faturasında adı soyadı yazanlar dikkat! Faturalarınız yüksek geldiyse...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken elektrik faturaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Palandöken “Yazlık-kışlık tarife olsun. Konutlardaki sınır 400-500 kilovatsaata yükseltilsin” ifadesini kullandı.

Bendevi Palandöken: Jet hızıyla zam yapanlar aynı hızda indirim yapmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, tüm ürün gruplarında zam yapan marketlere aynı hızla indirim yapmaları çağrısı yaptı.

Bendevi Palandöken: Zamlarda dövizin gerçekten bahane olduğunu gördük!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken son zamanlarda sık sık gündeme gelen zamlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Zamlarda dövizin gerçekten bahane olduğunu gördük" dedi.

Palandöken için acele kamulaştırma kararı!

Erzurum ili Palandöken ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Bendevi Palandöken: Kira stopajı sıfırlanmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın en çok güçlük çektiği konunun kira stopajı olduğuna dikkat çekti. Palandöken, konuya ilişkin bir öneride bulundu.

Bendevi Palandöken'den gelir vergisi ve stopaj önerisi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, koronavirüs salgını boyunca esnafın gelir vergisi ve stopaj gibi vergilerden muaf tutulması yönünde öneride bulundu. 

Bendevi Palandöken: Kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, "Kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir" dedi.

Bendevi Palandöken: Devlete ait iş yerlerinden kira alınmaması gerekiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa bir hibe desteğinin şart olduğunu dile getirdi. Palandöken, "Devlete ait işyerlerinden kira alınmaması ve icra işlemlerinin de geçici olarak durdurulması gerekiyor" dedi.

bendevi palandöken elektrik faturası ek bedel açıklaması Haberi

bendevi palandöken elektrik faturası ek bedel açıklaması


Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Elektrik faturalarındaki ek bedeller ile TRT payı gibi yükler bir an evvel kaldırılmalı” dedi.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Palandöken, esnaf ve sanatkârın giderlerinin içinde önemli bir yer tutan elektrik giderlerinin en yüksek tarifeden uygulandığını belirterek, “Esnaf ve sanatkarın ödediği elektrik faturaları en yüksek tarifeden hesaplanıyor. Yetkililerimiz elektrik faturalarına yansıtılan dağıtım bedeli, satış hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli ve TRT payı gibi kalemlerin yasal olarak alındığını açıklıyorlar. Kayıp-kaçak oranı kalktı diyorlar ama elektrik dağıtım şirketleri kayıp-kaçak arttığı için fiyat artışı istiyorlar. Esnafın beklentisi her kesime uygulanan indirimlerin bir an evvel esnafa da uygulanarak, faturaların hafifletilmesi” dedi.


Günümüzün yoğun yaşam temposundan dikkat etmediğimiz giderlere dikkatle bakıldığında bilgimiz olmadan haksız hukuksuz pek çok uygulamayla...