16 / 05 / 2024

benzeri olmayan tek cami

benzeri olmayan tek cami

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 depreminde yıkılan Tozlu Cami'nin yerine inşa edilen cami, şekil ve mimari özellikleriyle dünyada tek. Özel açıyla tasarlanan caminin tavanında bırakılan boşluk mekanda sürekli hava sirkülasyonu sağlıyor.

Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Meydana gelen büyük depremler sonrasında ülke genelinde resmen göç başladı. Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Kahramanmaraş depremleri 11 şiddetinde hasara neden oldu! Eşi benzeri olmayan bir yıkım! 

DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş depremlerinin şiddeti ile ilgili konuştu. İşte "Eşi benzeri olmayan bir yıkım" diyen Sözbilir'in o açıklamaları...

İstanbul için ürküten uyarı! Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu tek tek açıkladı! Maraş depreminin benzeri İstanbul'da olursa...

Milyonlarca kişi merak ediyor. İstanbul için ürküten uyarı! Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu tek tek açıkladı! Maraş depreminin benzeri İstanbul'da olursa...

Tek bir ülkeden her ay 1 milyar dolarlık altın aldık!

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl cari işlemler açığının rekor oranda yükselmesinde başlıca faktörlerden biri olan “parasal olmayan altın” ithalatının yarıdan fazlasının tek bir ülkeden yapıldığı belirtildi.

Bakan Kurum tek tek açıkladı! Konut sahibi olmayan kalmayacak!

Konut sahibi olmayan vatandaş kalmayacak. İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasından sonra orta gelirli vatandaşlar için yeni bir konut kampanyası açıklandı. İşte bu konuda merak edilenler!

PTT’den eşi benzeri olmayan altın kampanyası! Çeyrek gram altın görülmemiş fiyatlarla! İşte detaylar!

PTT altın fiyatlarında yılın sonuna yaklaşırken görülmemiş bir kampanya yaptı. İşte PTT çeyrek gram altında eşi benzeri olmayan fiyatlarla satışa sunuluyor. İşte detaylar!

TOKİ Mersin projesi için beklenen müjde geldi! Evi olmayan tek vatandaş kalmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Mersin Gençlik Kolları tarafından Akdeniz ilçesindeki millet bahçesinde yapılan "Gençlik Buluşması"nda önemli açıklamalar yaptı. İşte Murat Kurum'un o açıklamaları...

Bozcaada'da kiralık ev fiyatları cep yakıyor!

Kuzey Ege'nin incisi, Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesi Bozcaada, son zamanlarda tatil için tercih edilen gözde yerlerin başında yer alıyor. Bozcaada’da, kış aylarında konutların büyük kısmı boş olsa da kiralık konut bulunmuyor. Adada ev fiyatları cep yakıyor.

Dünyada eşi benzeri olmayan bina: Genişliği 60 santim!

70 yıl önce iki kardeşin paylaşamadığı bir arsada inşa edilen bir bina görenleri hayrete düşürüyor. 60 santim genişliği bulunan binanın dünyada eşi benzeri bulunmuyor.

Ağrı'da ihtiyaç sahibi aileye 20 günde yeni yuva yapıldı!

Ağrı'da Abdurrahman ve Asya Kan çifti ile kızlarının yaşadığı, mutfağı ve banyosu olmayan tek odalı ev, valilik, Türk Kızılay ve hayırseverler tarafından 20 günde büyütüldü ve onarıldı.

Ağrı'daki Kan ailesi yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor!

Ağrı'da mutfağı ve banyosu olmayan tek odalı evde zor şartlarda yaşayan 3 kişilik Kan ailesi, evlerinin, devletin ve hayırseverlerin desteğiyle büyütülüp onarılmasıyla birlikte sıcak yuvaya kavuşmanın sevincini yaşıyor.

GMW Mimarlık’tan global projeler için tasarım yönetimi ve koordinasyon hizmeti!

GMW Mimarlık mimari proje üretimi dışında, pek çok uluslararası proje grubuna yönetim ve koordinasyon konularında danışmanlık hizmeti vererek Türkiye’de benzeri olmayan bir başarıya imza atıyor…

Kentsel dönüşüm, İstanbul şehir planlaması için bir fırsat!

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü nedeni ile dünyadaki şehircilik örnekleri tartışıladursun, Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen dünyada eşi benzeri olmayan İstanbul’da sağlıklı bir şehircilik için kentsel dönüşümün bir fırsat olduğunu söylüyor...

benzeri olmayan tek cami Haberi

benzeri olmayan tek cami

Klasik cami anlayışının dışına çıkılarak projelendirilen camide, kubbe yer almıyor. Özel siyah mermerle kaplanan mihrabı Kabe ve uzay boşluğunu anımsatıyor. Avizelerin kullanılmadığı cami, büyük cam duvarlarla ve duvarlara yerleştirilen led ışıklarının tavana yansıtılmasıyla aydınlatılıyor.


Özel açıyla tasarlanan caminin tavanında bırakılan boşluk mekanda sürekli hava sirkülasyonu sağlıyor. Kalabalık cuma ve bayram namazlarında bile cemaat bunalmıyor. Ayrıca cemaatin yüzde 80'i imamı görebiliyor. Akustiği çok iyi tasarlanan camide yankı oluşmuyor ve mikrofon kullanmaya bile gerek kalmıyor. Cami sadeliğiyle de dikkat çekiyor. 'Secde eden insan' şeklindeki mimarisiyle de ayrıca ilgi odağı oluyor.


İnşaatı devam eden ve asansörle çıkılan minaresi ise müezzin ezanı okurken 360 derece dönecek şekilde tasarlandı. Bu sıra dışı caminin mimarı Muhammet Dayal. Dayal, projenin ilham kaynağını güneşin batışından almış. Lisanı hal ile...