30 / 04 / 2024

Bereketli Topraklar Üzerinde Akıllı Kentlere Doğru toplantısı

Bereketli Topraklar Üzerinde Akıllı Kentlere Doğru toplantısı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, büyükşehir belediye başkanlarının fayların üzerinde inşaat yapılmaması, kaçak inşaatlarla mücadele gibi depremden önce alınabilecek yapılabilecek tüm tedbirlerle ilgili bir karar alacaklarını söyledi.

İsrail’den Filistin'deki Battir köyünde sanayi bölgesi inşa edecek!

Filistin Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, İsrail makamlarının Kudüs ile Beytullahim kentleri arasında bulunan ve Filistin’in Battir köyünün toprakları üzerinde sanayi bölgesi inşa etmeyi planladığını belirtti.

CHP’den dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Kanal İstanbul diyerek güzelim Trakya’yı ikiye bölüp parçalayacaklar, Trakya’nın bereketli topraklarına yapılan bu ihaneti kabul edecek miyiz?" dedi...

İzmir yatırımcılar için bereketli toprak!

‘Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor’ un Mayıs ayı söyleşisi İzmir’de yapıldı. İzmirli mimarlar Dürrin Süer ve Metin Kılıç, kentin mimarlık ortamını anlattı. Süer, "İzmir’i bereketli topraklar olarak görüyor. Firmaların pek çoğu kendi mimarlarıyla İzmir’e geliyorlar, dedi.

Türkler, Türkmenistan'ı yeniliyor!

Doğal kaynaklar bakımından yeryüzünün en bereketli topraklarından biri olan Türkmenistan'da yenilenme operasyonunda aslan payını Türk firmaları alıyor.

Hakan Ateş: Türkiye 2016'da yüzde 3,5'in üzerinde büyür!

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Türkiye'nin, bu yıl hele ki Fed ve diğer merkez bankalarının daha gevşek politikalar sürdürdüğü bir ortamda, enflasyonu düşürmesi ve büyümesini yine yüzde 3,5'in üzerinde, gerçekleştirmesi mümkündür." dedi.

İngiltere’de konut fiyatları beklentilerin üzerinde arttı!

İngiltere'de konut fiyatları endeksi beklentilerin üzerinde bir artış gösterdi. Nationwide tarafından yapılan araştırmaya göre Mart ayında fiyatlar mevsimsel düzeltilmiş olarak yüzde 0,4 yükseldi.

Cityscape Turkey 2016 Fuarı'nı 5 binin üzerinde kişi ziyaret etti!

Gayrimenkul sektörünün küresel çapta en geniş kapsamlı organizasyonlarından Cityscape, İstanbul’daki ilk fuarında şov yaptı. Cityscape Turkey’i 3 günde 5 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

1 milyon doların üzerinde yatırım yapmak isteyenler İstanbul'a gelecek!

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek Cityscape fuarına 59 ülkeden bin yabancı katılacak. ISTexpo Genel Müdürü Sezen, Körfezin önemli ailelerini ağırlayacaklarını, herbiri 1 milyon doların üzerinde yatırım yapmak isteyenlerin İstanbul'a geleceğini söyledi.

İnşaat sektöründe yeni yönetmelik ve mevzuatlar üzerinde çalışılıyor!

MIPIM'de İTO'nun çadırını ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, sektöre nefes aldıracak yeni yönetmelik ve mevzuatlar üzerinde çalıştıklarını söyledi. Sarı, "Tüm kesimlerin taleplerini alıyoruz" dedi.

Malatya’daki asansörler standartların çok üzerinde!

Asansör ve Yürüyen Merdivenler Sanayicileri Derneği ( AYSAD ) Malatya Temsilcisi Hasan Dündar, Malatya’daki asansörlerin Türkiye standartlarının çok üzerinde olduğunu belirtti.

İnşaat sektörü 2016'yı yüzde 4'ün üzerinde büyüme ile kapatacak!

İnşaat sektörü, 2016 yılına umutlu başladı. Ece Ceylan Baba, yılın ilk yarısında toparlanma, ikinci yarısında ise ciddi bir büyüme yaşaması beklenen inşaat sektörünün yılı yüzde 4’ün üzerinde bir büyüme ile kapatacağını belirtti.

E-fatura uygulaması 2016'da 3 milyar TL'nin üzerinde tasarruf sağlayacak!

Uyumsoft Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Hüseyin Şahin, "51 bine yakın mükellef, e-fatura uygulamasıyla 2016 yılında 3 milyar TL'nin üzerinde tasarruf sağlayacak. Yılda 200 bine yakın ağacın kesilmesinin de önüne geçilecek" dedi.

Dumankaya Horizon kampanyasına beklenenin de üzerinde talep!

Dumankaya İnşaat’ın Anadolu Yakası'nın en prestijli yeri Sahil Yolu'nda yer alan projesi Dumankaya Horizon’da hemen teslim avantajı ile hayata geçirilen kampanya beklenenin de üzerinde talep gördü.

Bereketli Topraklar Üzerinde Akıllı Kentlere Doğru toplantısı Haberi

Bereketli Topraklar Üzerinde Akıllı Kentlere Doğru toplantısı

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanının katılımıyla Adana'da gerçekleştirilen "Bereketli Topraklar Üzerinde-Akıllı Kentlere Doğru" adlı toplantı sona erdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediye Başkanlarının katıldığı toplantı sonrası önemli kararlar aldıklarını belirtti. Karalar, "Büyükşehir Belediye Başkanları Adana toplantısında, nisan ayı toplantısına ev sahipliği yapacak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından gerçekleştirilecek birlikteliğe kadar, yaşanacak olası tüm afet çalışmaları hakkında 11 büyükşehir belediyesi adına başta deprem olmak üzere raporlar sunularak iş birliği yapılması konusunda karar birliğine varıldı." diye konuştu.

Zeydan Karalar, büyükşehir belediye başkanlarının fayların üzerinde inşaat yapılmaması, kaçak inşaatlarla mücadele gibi depremden önce alınabilecek yapılabilecek tüm tedbirlerle ilgili bir karar alacaklarını dile getirdi.

- "Birlikte hareket etme kararı aldık"

Zeydan Karalar, CHP’li Büyükşehir Belediyelerinde yapılan ve yapılacak olan...