17 / 05 / 2024

Bergama Akropol şehir planı

Bergama Akropol şehir planı

Form ve planlama bakımından kent düzeni " eşsiz örnek " olarak gösterilen Bergama (Pergamon) Akropol ören yerindeki kazılarda, antik kentin yol ve yamaç sistemlerinin araştırıldığı bildirildi...

Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı için tarih veren Tunç Soyer'den Bergama'ya İZBAN müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İZTAŞIT Bergama’nın tanıtım toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Başkan Soyer, Bergama'ya İZBAN müjdesi verdi.

İzmir Bergama Millet Bahçesi'ne yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Bergama'da hayata geçirilecek Bergama Millet Bahçesi'ne yapılan itirazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından reddedildi. 

Bergama millet bahçesi sit alanında kalıyor iddiası!

İzmir'in Bergama ilçesinde millet bahçesi hayata geçirilecek. Şehir Plancıları Odası'ndan hayata geçirilmesi amaçlanan bu millet bahçesine ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

İzmir Bergama Millet Bahçesi'ne itiraz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi tarafından hayata geçirilen  Bergama Millet Bahçesi projesine  askı sürecinde itiraz etti.

Tunç Soyer'den Aliağa-Bergama İZBAN hattına ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Bergama İZBAN hattına ilişkin konuştu. Soyer, TCDD ile ortak yapacakları 52 kilometrelik hatta Büyükşehir'in hazırlıklarını bitirdiğini belirtti.

Bergama'ya millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir'in Bergama ilçesi için müjdelediği Millet Bahçesi için ilk adım atıldı. Şehir Stadyumu’nun taşınıp, yerine Millet Bahçesi yapılmasını öngören karar, meclisten geçti.

Konut değeri en çok Bergama ve Silivri'de arttı!

GABORAS tarafından abonelerine özel olarak hazırlanan 5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre geçtiğimiz yıla göre ortalama konut fiyatları en çok artan ilçeler yüzde 39 ile İzmir Bergama ve yüzde 36 ile İstanbul Silivri oldu.

İzmir Bergama Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi işbirliğiyle inşa edilen "Yarı Olimpik Yüzme Havuzu" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle açıldı.

Bergama yeni mezbahasına kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay faaliyeti durdurulan Bergama Mezbahası'nı iyileştirme çalışmalarını çok kısa bir sürede tamamladı ve yeniden hizmete açtı.

İzmir Bergama’ya yeni köprü geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama’da 2.2 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği yeni taşıt köprüsü yaz aylarında hizmete girecek.

İzmir Büyükşehir'in Bergama yatırımları hız kesmiyor!

Son Bergama turunda ziyaret ettiği Zeytindağlılara “Eksiklerinizi tamamlayıp 2 ay sonra yine geleceğim” diyen Başkan Kocaoğlu, yoğun programına rağmen verdiği sözü tuttu.

Bergama Yeni Kestel Köprüsü'nün inşaatı başladı!

Bergama Belediyesi'nin projelendirdiği Kestel Köprüsü’nün yapımına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Üst Yapı Şube Müdürlüğü’nce başlanıldı.

İzmir Bergama'nın köyleri yenileniyor!

Bergama Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile büyükşehir yasası sonrasında köylerden dönüşen mahallelerde hızlandırdığı çalışmalarına devam ediyor

Bergama Akropol şehir planı Haberi

Bergama Akropol şehir planı


Form ve planlama bakımından kent düzeni "eşsiz örnek" olarak gösterilen Bergama (Pergamon) Akropol ören yerindeki kazılarda, antik kentin yol ve yamaç sistemlerinin araştırıldığı bildirildi.


Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Bergama Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson, AA muhabirine, Akropol ören yerinde bu yıl, hem kazı hem restorasyon hem de konservasyon çalışması yaptıklarını belirtti.


Bu yıl, özellikle bilimsel ve sondaj kazılarına ağırlık verdiklerini dile getiren Pirson, "Ağırlıklı olarak agora, yamaç ve yol sistemleri ve nekropolde çalışıyoruz. Henüz 2,5 hafta oldu. Enteresan sonuçlar elde ettik ama açıklamak için erken" dedi.


Pirson, gimnasyum alanındaki kapalı tiyatronun yüksek duvarının yıkılma tehlikesinin bulunduğuna değinerek, bu tehlikenin ortadan kaldırılmaya çalıştıklarını kaydetti.


Kentin tepeye kurulduğuna işaret eden Pirson, şöyle konuştu:


"Dik olan batı ve doğu yamaçlarında, bugüne kadar arkeolojik araştırma olmadı....