19 / 05 / 2024

bergama opsb yenilenebilir enerji

bergama opsb yenilenebilir enerji

Bergama OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever yaptığı açıklamada, özellikle yenilenebilir enerji konusunda ürün, hizmet ve teknoloji üreten firmaların kümelendiği bir bölge olmayı hedeflediklerini ifade etti

Bergama Kültür Merkezi yarın açılıyor!

UNESCO'nun 999'uncu Dünya Mirası Bergama'da yapımına 4 yıl önce başlanan, kentin sanatsal ve kültürel yönden zenginleştirmesine katkı sağlayacak şekilde tasarlanan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) yarın açılıyor.

İZBAN 2018'de Bergama'ya ulaşacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir ziyaretinde, İZBAN'ın 2017 yılında Selçuk'a; bir sonraki yıl ise Bergama'ya ulaşacağını dile getirdi.

İzmir Bergama'nın köyleri modern yollara kavuşuyor!

Bergama Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, büyükşehir yasası ile mahallelere dönüştürülen köylerde sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor.

Bergama Kültür Merkezi 8 Ekim'de açılacak!

Bergama'da kentin sanatsal ve kültürel yönden zenginleşmesine katkı sağlayacak olan Bergama Kültür Merkezi'nin açılış tarihi belli oldu.

Eskidji Gayrimenkul'ün Bergama bölge ortaklığı açıldı!

Türkiye genelinde ofis ağını genişleten Eskidji Gayrimenkul Pazarlama A.Ş., Bergama Bölge Ortaklığı ile İzmir Ofislerine bir yenisini ekledi. Cuma günü düzenlenen Eskidji Gayrimenkul Bergama Bölge Ortaklığı açılışına çok sayıda davetli katıldı.

Bolu Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi'nin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

MAV Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bolu Göynük'te Arıkçayırı Kümes Atıklarından Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi Projesini yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül Perşembe günü Arıkçayırı Köyü'nde yapılacak.

Mavi Yeşil Sakarya Yenilenebilir Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Yeşil Sakarya Yenilenebilir Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mahmut Koç tarafından 500 bin TL sermaye ile 11 Ağustos'ta Şişli, Kuştepe Mahallesi'nde kuruldu.

LM Wind Power'dan Bergama OSB'ye 40 milyon euroluk yatırım!

Dünyanın en büyük rüzgar türbini kanat üreticisi olan Danimarkalı LM Wind Power Blades Turkey, 40 milyon Euro'luk yatırım için Bergama'yı seçti.

Dünyanın en büyük rüzgar tribünü kanat fabrikası Bergama'da kurulacak!

İzmir’in Bergama İlçesi’ne 40 milyar Euro yatırım bedeliyle dünyanın en büyük rüzgar tribünü kanat fabrikası kurulacak.

İzmir Bergama'ya 40 milyar Euro'luk fabrika inşa edilecek!

LM Wind Power, dünyanın en büyük rüzgar tribünü kanat fabrikasını İzmir’in Bergama İlçesi’ne kuracak. 40 milyar Euro yatırım ile inşa edilen fabrikada 450 işçi çalıştırılacak.

Bergama'da mahalleler arası ulaşım yolları yapılıyor!

Bergama Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile büyükşehir yasası sonrası köylerden mahallelere dönüşen yerleşim yerlerinde sürdürülen çalışmalar devam ediyor.

Bergama'ya yeni yol yatırımları!

Bergama Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile büyükşehir yasası sonrası köylerden mahallelere dönüşen yerleşim yerlerinde sürdürülen çalışmalar devam ediyor.

IFC, Akfen Yenilenebilir Enerji ile ortak oluyor!

Dünya Bankası Grubu üyesi IFC (Uluslararası Finans Kurumu), Türkiye’de temiz enerji üretimini desteklemek ve enerji verimliliğini artırmak stratejisi doğrultusunda, Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ortak oluyor.

bergama opsb yenilenebilir enerji Haberi

bergama opsb yenilenebilir enerji



Bergama OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, özellikle yenilenebilir enerji konusunda ürün, hizmet ve teknoloji üreten firmaların kümelendiği bir bölge olmayı hedeflediklerini ifade etti


Sadece bir fabrikanın faaliyet gösterdiği Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBİ), hedef olarak yerli ve yenilenebilir enerji konusunda faaliyet gösteren firmaların kümelendiği bir bölge olmayı seçti. Bölge yönetimi yatırımcı bekleyen 68 parsele enerji firmalarını çekmek için fuar tanıtımlarından yüzyüze görüşmeye kadar bir dizi çalışma gerçekleştirecek.


Bergama OSB’nin 1 milyon 94 bin metrekaresi sanayi parseli olmak üzere 1 milyon 793 bin metrekare büyüklüğe sahip olduğunu dile getiren BOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, “Bölgeye Elektrik Dağıtım AŞ’nin dağıttığı enerji yetersiz. 28 katılımcı var ama kısa vadede yatırım düşünmüyorlar” dedi.


Bölgenin kısa vadede 5 megavat, toplam kapasitesi düşünüldüğünde 30 megavatlık bir...