10 / 05 / 2024

Bergama Ormanı gençleştirme projesi

Bergama Ormanı gençleştirme projesi

Bergama Orman İşletmesi tarafından gerçekleştirilen gençleştirme projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Beko, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Güngören Gençosman Mahallesi 1/1000 ölçekli plan notu değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul ili, Güngören ilçesi, Gençosman Mahallesi 337 Ada 1 Parsel, 347 Ada 1 Parsel İle Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin Askı İtirazı Kapsamında Yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bakan Yumaklı kadın ve genç girişimcilere müjdeyi verdi! Yüzde 70 ilave destek veriliyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yeni desteklemelerde üreten herkese ürettiği kadar destek verdiklerini açıkladı. Kadın ve genç girişimcilere 70 ilave destek verdiklerini söyledi. 

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Gençlerin hayali fazla sayıda ev sahibi olmak! 

Yüksek konut fiyatları, ev sahibi olmayı güçleştirirken, gençlerin de fazla sayıda ev sahibi olmak istediği gündeme geldi. 232,9 bin takipçisi olan girişimci Serkan J. İnci, X sosyal medya hesabından konuya değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Borsada yeni dönem! Resmen başladı! Borsa yatırımcıları dikkat!

​​​​​​​Borsa İstanbul'da açılış seansının işleyişi yönelik alınan yeni kararlar dün devreye girdi. Bu doğrultuda, ilk olarak pay piyasasında, paylarda açılış seansının emir toplama etabının son 5 dakikası hariç olmak üzere emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı gerçekleştirilecek.

Genç girişimciler müjde! Bakanlık duyurdu: 250 bin TL'ye kadar, yüzde 100 hibe desteği sağlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, genç girişimcileri kırsala çekmeyi amaçlayan "Uzman Eller Projesi" kapsamında depremlerden etkilenen iller için 75 milyon TL'lik ek bütçe ayırdı.

Mobilya sektöründe kredi kartı taksit sayısında iyileştirme talebi

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartı taksit sayılarına yönelik açıklama yaptı. Başkan Güleç, iç piyasada mobilya satışlarını arttırmak amacıyla kredi kartı taksit sayısında bir iyileştirme talep ettiklerini söyledi.

Gençlere verilecek işsizlik maaşı: 18-26 yaş arasına 2.500 TL nakit desteği!

Millet İttifakı, gençlere devlet desteği kapsamında 18-26 yaş aralığındaki herkese aylık 2.500 TL ödeme yapılacağı sözü verdi. Seçim öncesi vaatler arasında yer alan bu müjde, gençler arasında sevinçle karşılandı.

Gltkn İnşaat Taahhüt Orman Ürünleri Lojistik Elektrik Limited Şirketi kuruldu!

Gltkn İnşaat Taahhüt Orman Ürünleri Lojistik Elektrik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Gültekin Genç tarafından kuruldu.

Güngören Gençosman Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi 337 Ada 1 Parsel, 347 Ada 1 Parsel İle Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çiftçilik hayali kuranlar dikkat! Genç çiftçilere hibe desteği yüzde 150 arttı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, üniversite mezunu genç çiftçilere verilen hibe desteğinin artırıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Aybey Gayrimenkul Yatırım Ve Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Aybey Gayrimenkul Yatırım Ve Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta Selimn Dağbaşı, Ferda Funda Genç ve Ayten Dağbaşı ortaklığında kuruldu.

Gümüşsuyu Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Gümüşsuyu Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de Gençapa Meriç tarafından kuruldu.

Bergama Ormanı gençleştirme projesi Haberi

Bergama Ormanı gençleştirme projesi

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Bergama Orman İşletmesi tarafından gerçekleştirilen gençleştirme projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Beko, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Beko, ''Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim'' diye konuştu.

Beko, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İzmir ili Bergama ilçesinde; Bergama Orman İşletmesi tarafında gençleştirme adı altında yüzlerce ağaç kesilmiştir. 2020 yılında orman yangınları oldukça geniş alanlarda etkili olmuş ve bu dönemde yüzlerce orman yangını rapor edilmiştir. Bu süreçte yüz binlerce hektar ormanlık alanı ne yazık ki kaybedilmiştir. Bu kayıpların ardından yapılan bu ağaç kesimleri ile birlikte de bölgede ekosisteme verilen bu zarar artarak devam ettirilmektedir. Ranta dayalı bu çevre politikalarının gelecek nesillerimizi, ormanlarımızı,...