06 / 05 / 2024

Borsada yeni dönem! Resmen başladı! Borsa yatırımcıları dikkat!

Borsada yeni dönem! Resmen başladı! Borsa yatırımcıları dikkat!

​​​​​​​Borsa İstanbul'da açılış seansının işleyişi yönelik alınan yeni kararlar dün devreye girdi. Bu doğrultuda, ilk olarak pay piyasasında, paylarda açılış seansının emir toplama etabının son 5 dakikası hariç olmak üzere emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı gerçekleştirilecek.



Borsa İstanbul'un açılış seansının işleyişine yönelik yeni kararlar dün (25 Eylül) devreye girdi.

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, bu çerçevede, ilk olarak pay piyasasında, paylarda açılış seansının emir toplama etabının son 5 dakikası hariç olmak üzere emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Bunun yanı sıra, pay piyasasında açılış seansına dahil olan pay dışındaki sermaye piyasası araçlarında açılış seansının emir toplama etabının tamamında emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildi.

Borsada yeni dönem! Resmen başladı! Borsa yatırımcıları dikkat!

Pay piyasasına yönelik açılış seansına ilişkin son olarak Yıldız Pazar'da, Ana Pazar'da ve açılış seansına dahil olan pay haricindeki sermaye piyasası araçlarında açılış seansında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilebilmesi kararlaştırıldı.

VİOP kanadında ise sözleşmelerin tamamında açılış seansının emir toplama süresinde emirlerde iptal, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildi.

Düzenlemeler, 25 Eylül’de devreye girdi.

Borsada yeni dönem! Resmen başladı! Borsa yatırımcıları dikkat!

BIST 100 ENDEKSİ YÜZDE 3,30 DEĞER KAZANDI!

Öte yandan, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,30 oranında değer kazanarak günü 8.304,83 puandan kapattı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa kıyasla 265,65 puan artarken, toplam işlem hacmi 157,6 milyar TL oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 2,55 oranında ve holding endeksi yüzde 2,22 oranında değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan yüzde 7,52 ile taş, toprak, tek gerileyen ise yüzde 0,41 oranında spor olarak gerçekleşti.

Analistler, global pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2023’ün geri kalanında bir faiz artışına daha gidebileceğine yönelik tedirginliklerin artmasıyla karışık bir seyir izlendiğini belirterek, bu hafta yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiğini paylaştı.

26 Eylül tarihinde de yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise Amerika’da yeni konut satışları, Conference Board tüketici güven endeksi ve Richmond Fed sanayi endeksinin izlenebileceğini bildiren analistler, teknik bakımdan BIST 100 endeksinde 8 bin 400 seviyelerinin direnç, 8 bin ve 7 bin 900 puanın destek konumunda olduğunu belirtti.

Vergi Uzmanı Bingöl’den korkutan zam açıklaması! ‘İliklerimize kadar hissedeceğiz!’

Buğday fiyatları resmen çakıldı! Son 3 yılın en düşük seviyesini gördü! Buğday fiyatları artacak mı?

Altın fiyatlarında yeni dönem! Sorunlar kökten çözülecek! Altını olanlar acil baksın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön