29 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında yeni dönem! Sorunlar kökten çözülecek! Altını olanlar acil baksın!

Altın fiyatlarında yeni dönem! Sorunlar kökten çözülecek! Altını olanlar acil baksın!

Televizyonda verilen işlenmemiş altın ile kuyumculardaki işlenmiş altın fiyatları arasındaki fark nedeniyle yaşanan problemi mercek altına alan kuyumcular, tüketicinin işlenmiş altın fiyatına doğru ulaşabilmesi için mobil uygulama geliştirdi.



İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, altın fiyatlarının mobilden anlık izlenmesini hedefleyerek hayata geçirdikleri "İKO Fiyat" uygulamasına ilişkin bilgi verdi.

Kuyumcu mağazalarında özellikle altın fiyatlarının yüksek seyri yüzünden müşterilerle yaşanan sorunların en başında fiyatların geldiğine vurgu yapan Atayık, şunları kaydetti:

"Müşteri, genel olarak ekonomi, haber kanalları ve sitelerdeki altın fiyatlarına bakarak kuyumcusuna gidiyor. İlgili fiyat, kuyumcuda olmadığı zaman da problem oluyor. Fakat bilinmeli ki TV ekranlarının alt tarafında ve sitelerin en fazla okunan kısımlarındaki gram fiyatları, altının işlenmemiş, başka bir deyişle, ham madde fiyatıdır. Kuyumcunun verdiği fiyat ise darphane ve rafinerilerimizde işlenmiş, emek verilmiş ve doğal olarak işçiliği de ilave edilmiş fiyattır.

Altın fiyatlarında yeni dönem! Sorunlar kökten çözülecek! Altını olanlar acil baksın!

Her meslekte olduğu gibi kuyumculukta da toptan ve perakende fiyatlarında çeşitlilik meydana geliyor. Piyasada çeşitli firmaların paylaştığı fiyatların da toptan fiyatları olabileceğini unutmamak gerek. İKO olarak işte bu sebeplerden ötürü Etiket, Tarife ve Fiyat Listeleri Yönetmeliği'nin 6'ncı maddesinin 2'nci bendi gereğince tüketicilerin en fazla tercih ettiği altın gruplarına yönelik serbest piyasa şartlarına uygun bilgilendirme amaçlı, bağlayıcı niteliği olmayan fiyatları İKO fiyat uygulaması ile tüketicilerimize ve meslektaşlarımıza sağlıyoruz."

İKO'nun internet sitesinden devamlı revize edilen listelerin kuyumcu mağazalarındaki fiyat ekranlarında olması ve ekrandaki fiyatların borsalardaki gelişmelerle anlık olarak değişmesinin, tüketici-kuyumcu arasındaki güveni olumlu etkilediğini aktaran Atayık, İKO olarak serbest piyasa şartlarına uygun bilgilendirme amaçlı fiyatlarla kuyumcular ile müşteri arasındaki fiyat bazlı sorunları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını paylaştı.

Altın fiyatlarında yeni dönem! Sorunlar kökten çözülecek! Altını olanlar acil baksın!

"MOBİL TELEFONLARIN KULLANIMININ ARTMASI, FİYAT EKRANLARI KONUSUNDA YENİ BİR ÇALIŞMAYI ZORUNLU KILDI"

Mustafa Atayık, zaman içerisinde dijitalleşme ile beraber mobil telefonların kullanımının artması ve pek çok işlemin bu telefonlar üzerinden hızlı bir şekilde ve kolaylıkla yapılabilmesinin fiyat ekranları konusunda yeni bir çalışmayı zorunlu kıldığını ifade etti.

Uzun zamandır teknolojik altyapısı üzerinde çalıştıkları ve test aşamalarına devam ettikleri projenin nihayet sonuçlandığını kaydeden Atayık, şunları söyledi:

"Artık insanlar, cep telefonlarında App Store ve Google Play'den 'İKO Fiyat' uygulamasını ücretsiz bir şekilde indirerek kullanabilir ve anlık olarak fiyatları izleyebilir. 'İKO Fiyat' mobil uygulaması sayesinde insanlar, kuyumcusuna alışverişe gitmeden önce 22 ayar gram altın, 24 ayar gram altın,  ons altın, çeyrek, yarım, ziynet, 2,5'luk gremse, 22 ayar bilezik, külçe altın, Cumhuriyet Ata lira,18 ayar, 14 ayar, tam altın, gümüş, ons gümüş, platin ons ve paladyum ons fiyatlarını anlık takip edebiliyor. 'İKO Fiyat' mobil uygulamasındaki fiyat listeleri, İKO tarafından bağlayıcı niteliği olmayan, serbest piyasa şartlarına uygun bilgilendirmek için perakende satış fiyatlarıdır. Listedeki 14 ve 18 ayar ürünlerin satış fiyatları ise işçiliğe göre farklılık göstermektedir.”

Togg’un yeni modeli geliyor! Ne zaman yollarda olacak?

BİM resmen coştu! Termos 699 TL’ye, araç boyun destek yastığı 399 TL’ye, pijama takımı 239 TL’ye düştü!

Buğday fiyatları resmen çakıldı! Son 3 yılın en düşük seviyesini gördü! Buğday fiyatları artacak mı?

 


Geri Dön