28 / 04 / 2024

Togg’un yeni modeli geliyor! Ne zaman yollarda olacak?

Togg’un yeni modeli geliyor! Ne zaman yollarda olacak?

Togg Otomobil Fabrikası, kapasitesini artırarak 2 vardiya düzeninde üretim yapmaya başladı. 2023 yılı sonuna kadar toplam 26 bin 565 adet otomobilin sahiplerine teslimatı hedeflenirken, merakla beklenen sedan modelinin de 2024 yılında tanıtımının yapılması planlanıyor. İşte detaylar...



Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, (Togg) 29 Ekim 2022 tarihinde görkemli bir törenle banttan indi. Kısa süre içinde büyük beğeni toplayan yerli otomobil Togg'a olan yoğun ilgi satış rakamlarına da yansıdı.  Şu ana kadar toplam 3 bin 400 adet araç tüketiciyle buluştu. Bunun yanı sıra, 2023 yılı sonuna kadar toplam 26 bin 565 adet otomobilin sahiplerine teslimatının gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

TOGG FABRİKASI YENİ MODELE HAZIRLANIYOR

Bu yılın nisan ayının sonunda teslimatına başlanan Togg'da üretime hız verildi. Bu kapsamda, Togg Teknoloji Kampüsü'nde ikili vardiya sistemine geçiş yapıldı. Banttan inen otomobil sayısında artış yaşandı. Bir taraftan üretim devam ederken, diğer taraftan da otomobiller, sahiplerine teslim ediliyor. Bu doğrultuda, mayıs, haziran ve temmuz aylarında toplam bin 435 otomobil sahiplerini buldu.

 Togg’un yeni modeli geliyor! Ne zaman yollarda olacak?

AĞUSTOS AYINDA REKOR TAZELEDİ

ahaber.com’un haberine göre, Togg’un modellerinden biri olan T10X, ağustos ayındaki teslimatta rekor tazeledi. Ağustos ayında bin 965 otomobil, sahiplerine teslim edildi. Bu sayede, Togg, elektrikli araç segmentinin lokomotifi olmaya konusunda büyük başarı sağladı. Bugüne kadar tüketici ile buluşan T10X sayısı 3 bin 400 adedi buldu. Eylül ayında bu sayının da aşılacağı öngörülüyor.

3 bin 250 adedi aşkın personel, üretim için var gücüyle çalışıyor. Bunun yanı sıra, üretim hatlarında 250 robot işletiliyor. Günlük 160 olan otomobil üretim sayısının, ekim ayı itibari ile 280 olarak revize edilmesi hedefleniyor.

 Togg’un yeni modeli geliyor! Ne zaman yollarda olacak?

TOGG FABRİKASI YILLIK ÜRETİMİ 175 BİN ARAÇ

Togg Teknoloji Kampüsü'nün kapasitesi senede 175 bin otomobil olarak belirlendi. 2023 yılı sonuna kadar toplam 26 bin 565 adet T10X'in daha teslim edileceği tahmin ediliyor.

YENİ MODEL GELİYOR

Öte yandan, merakla beklenen sedan modelin de 2024'te tanıtımının yapılması öngörülürken, ne zaman yollara çıkacağının henüz netleşmediği öğrenildi. Bu yıl sonuna kadar ise hedef; 1 milyon otomobilin üretilmesi.

Bakanlar en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması için resmen için toplanıyor! İşte masadaki 3 formül...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan çok konuşulacak enflasyon açıklaması!

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!


Geri Dön