27 / 04 / 2024

İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

Başvuru dönemi Haziran ayında başlayan imar barışında son tarih uzatıldı. Peki, imar barışında yeni süre ne zaman bitecek?



İmar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınmasının amaçlandığı imar barışında, başvuru dönemi Haziran ayında başladı. Bu dönemde imar barışı başvuruları için son tarih 31 Ekim 2018 olarak açıklanmıştı.

İmar barışı son başvuru tarihinin yaklaşması ile vatandaşlar sürenin uzatılmasına ilişkin taleplerde bulundu. Geçtiğimiz günlerde bu talebe kayıtsız kalamayacaklarını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün imar barışında süre uzatımı yapılacağını müjdeledi. İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

Bakan Kurum imar barışı başvuruları ile ilgili "31 Aralık'a kadar uzatmayı hedefliyoruz." dedi.

İmar barışına çok yoğun bir başvuru olduğunu ifade eden Kurum, "Bugün itibarıyla yaklaşık 8 milyon 150 bin vatandaşımız başvurdu. Başvuru bedeli de yaklaşık 5 milyar 120 milyon lira oldu. Başvuru talebinin 13-14 milyon olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

İmar barışına gelen 2 aylık ek süre, başvurularını henüz yapmamış ve başvuruda bulunmaya yeni karar vermiş vatandaşlara yarayacak.

Kaçak ve aykırı yapı sahipleri imar barışı başvularını 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapabilecek. Bu tarihte hem imar barışı başvuruları hem de imar barışı ödemeleri sona erecek.

İmar barışına hangi yapılar için başvurulacak, hangileri için başvurulamayacak?

İmar barışına 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için başvurulabilecek.

Ancak üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlarda bulunan yapılar, Hazineye ait sosyal donatı için tahsisli araziler üzerinde bulunan yapılar ile 3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16. Maddesinde belirtilen istisnai alanlarda bulunan yapılar için başvuru yapılamayacak.

 

Adım adım imar barışı başvuru süreci!

Yapı kayıt belgesi başvurusuna 10 örnek!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön