09 / 05 / 2024

İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek

İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek

Başvuru dönemi Haziran ayında başlayan imar barışında son tarih uzatıldı. Peki, imar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

İmar barışında son dakika! 2023'te imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

İmar barışında son dakika... 2023'te imar affı çıkacak mı? İmar barışı bekleyenler, hemen bu detaylara bakın...

İmar barışında son dakika! İmar affı ne zaman çıkacak? Hemen bakın!

İmar barışında son dakika... İmar affı ne zaman çıkacak? İmar barışı bekleyenler hemen bu detaylara bakın...

İmar barışında şok gelişme! İmar affı bekleyenler hemen bakın! İmar affı çıkacak mı? 

Binlerce vatandaş imar barışı ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor. İmar barışı, meclise sunulan bir teklifle yeniden gündeme geldi. Peki imar barışı olacak mı? Yeni imar affı çıkacak mı? İşte ayrıntılar...

Varlık Barışı'nda yeni karar! Vergi oranı sıfırlanıyor

Yeni 'Varlık Barışı' düzenlemesiyle yurt dışında bulunan ancak kapsama girmeyen taşınmazlar gibi varlıkların da 31 Mart 2023’e kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülerek uygulama çerçevesinde Türkiye’ye getirilmesine imkan sağlanacak. 

İmar barışında en çok kaçak yapıya o ilçede rastlandı!

İmar barışı kapsamında incelemeler devam ederken şimdiye kadar belirlenen kaçak yapılara en çok Kaş ilçesinde rastlandı.

İmar barışında 20 bini aşkın yapı kayıt belgesi iptal edildi!

İmar barışından yararlanarak alınan 20 binin üzerindeki yapı kayıt belgesinin mevzuat sebebiyle iptal edildi. Ev sahipleri, mağduriyeti gidermek için yeni bir düzenleme talep ediyor...

İmar barışında son ödeme tarihi ne zaman?

10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı. İmar barışı uygulamasına şimdiye kadar en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. 

İmar barışında çifte talep!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "İmar barışında ödeme süresinin uzatılması ve taksitlendirme imkanı sağlanması faydalı olacaktır" açıklamasında bulundu.

İmar barışında gelir nasıl artırılır?

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalar yaptı. İmar barışında gelir nasıl arttırılır? İşte yanıtı...

İmar barışında bunlara dikkat!

Başvuru süresi iki kez uzatılan İmar Barışı uygulamasında süre 15 Haziran 2019 günü doluyor. İmar Barışı’na başvurular ise 10 milyonu geçti.

Doğuş GYO Maslak imar planı iptal davasında yeni gelişme!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin açılan iptal davasında yeni gelişme yaşandı...

İmar barışında başvuru yapılan binaların kontrolüyle ilgili 6 soru!

İmar barışı kapsamında başvuru yapılan binaların kontrolü TBMM gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İmar barışında beyan edilen alanın tespitine dikkat!

İmar Barışı ile ilgili olarak da çalışmalar yürüten EVA Gayrimenkul Değerleme‘nin Proje Değerleme ve Danışmanlık Departmanı Kıdemli Müdürü Evren Tüfekçi, uygulamanın içeriği, yararları, başvuru sistemi ve başvuruda yaşanan çeşitli sorunlar hakkında açıklamalar yaptı.

İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek Haberi

İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek

İmar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınmasının amaçlandığı imar barışında, başvuru dönemi Haziran ayında başladı. Bu dönemde imar barışı başvuruları için son tarih 31 Ekim 2018 olarak açıklanmıştı.

İmar barışı son başvuru tarihinin yaklaşması ile vatandaşlar sürenin uzatılmasına ilişkin taleplerde bulundu. Geçtiğimiz günlerde bu talebe kayıtsız kalamayacaklarını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün imar barışında süre uzatımı yapılacağını müjdeledi. İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

Bakan Kurum imar barışı başvuruları ile ilgili "31 Aralık'a kadar uzatmayı hedefliyoruz." dedi.

İmar barışına çok yoğun bir başvuru olduğunu ifade eden Kurum, "Bugün itibarıyla yaklaşık 8 milyon 150 bin vatandaşımız başvurdu. Başvuru bedeli de yaklaşık 5 milyar 120 milyon lira oldu. Başvuru talebinin 13-14 milyon olmasını bekliyoruz."...