27 / 04 / 2024

TOGG'un yeni modeli T10F görücüye çıktı...

TOGG'un yeni modeli T10F görücüye çıktı...

TOGG'un Las Vegas'ta tanıttığı T10F modeli tasarımı ile öne çıkarken, Türkiye'de en uzun menzile sahip elektrikli otomobillerden birisi olacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...



TOGG'un Las Vegas'ta tanıttığı T10F modeli ile tasarımı ve Türkiye'de en uzun menzile sahip elektrikli otomobillerden biri olması ile öne çıkması ve bir güç kaynağı olarak kullanılması, yapay zeka sistemleri ve sürüş destek asistanları gibi özellikleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor

TOGG, 2019'da ön gösterimini yaptığı doğuştan elektrikli ikinci akıllı cihazının güncel halini "T10F" model ismiyle dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2024'te kamuoyu ile paylaştı. Otomobilin tanıtım toplantısı, uluslararası katılımcılar ve medya mensupları tarafından büyük ilgi gördüğü kaydedildi.

TOGG'un yeni otomobili, günümüzün tasarım dinamiklerini yansıtan ve sedan modellerden beklentileri de karşılayan bir fastback olarak otomobilseverlerin karşısına çıktı. AA muhabiri, TOGG'un yeni modeliyle ilgili merak edilenleri 10 maddede ele aldı.

TOGG'DAN "T10F" MODEL İSMİ NE ANLAMA GELİYOR

Yeni otomobilin model isminin nasıl üretildiği merak edilen konulardan biri oldu. Togg'un model isimlendirme sistemine bakıldığında, model seri tamamlayıcısı olan "T" harfi, Türkiye ve TOGG'un baş harfini temsil ediyor. T harfinin hemen yanında konumlanan "10" sayısı ise segment tanımlayıcısı olarak "C segmentine" kaydediliyor. Buna göre, T10'un yanına gelen "F" harfi de gövde tipi tamamlayıcısı olarak fastback kelimesinin baş harfinden esinlenildi. Böylece "T10F" model ismi ortaya çıktı.

 TOGG un yeni modeli T10F görücüye çıktı...

T10F'NİN ÜRETİLDİĞİ PLATFOROM

T10F modeli de Türkiye'de geçen yılın mayıs ayında satışa sunulan ve en çok satılan elektrikli otomobil olan T10X gibi Gemlik'teki akıllı tesiste "C platformunda" üretileceği kaydedildi.

Kullanıcıyı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan ve uzaktan güncellemelerle sürekli gelişen ve yeni kalan bir cihaz olarak öne çıkan T10F, uzaktan güncellemelerle (OTA: over-the-air) sürekli kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliği ve konforunu en üst seviyeye kadar artıracak.

T10F'nin teknoloji fuarı CES'te tanıtılmasının nedeni ise "Otomobilden daha fazlası" sloganıyla yola çıkan TOGG, kendisini bir mobilite markası olarak tanımlandı.

T10F'NİN YÜRKİYE'DE SATIŞA ÇIKACAĞI YIL NE ZAMAN?

Doğuştan elektrikli T10F, 2025 yılının mart veya nisan ayında önce Türkiye'de satışa sunulacak. Bu yıl içerisinde T10F'in deneme testleri ve yıl sonunda da deneme üretimleri yapılacak. Bu kapsamda, T10F modelinin T10X ve Türkiye'de pazara sunulmasından sonra Avrupa'da satışa çıkması öngörüldüğü belirtildi.

Öte yandan, yeni modelin fiyatı da sosyal medyada en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Fakat henüz yeni tanıtılan bir model için fiyat açıklanması, hem rekabeti olumsuz etkilemesi hem de henüz üretim maliyetlerinin bugünden belirlenemeyecek olması nedeni ile olası görülmüyor.

Küresel otomotiv markaları da TOGG gibi yeni lanse ettikleri modellerin fiyatını araç siparişe hazır hale geldiğinde, piyasanın mevcut şartlarına göre kaydedilmektedir.

Togg, 2024 senesi için sipariş takvimini açıkladı...

TOGG, 19 bin 583 T10X'i sahiplerine teslim etti...

Togg çok yakında internette! Togg'un yeni dönemi 2024'te başlıyor...

TOGG yeni özellikleri ile görücüye çıkacak...


Geri Dön