28 / 04 / 2024

TOGG yeni özellikleri ile görücüye çıkacak...

TOGG yeni özellikleri ile görücüye çıkacak...

TOGG'un yeni özellikleri ile piyasaya çıkacağı kaydedildi. Buna göre, şarj süresinin kısalacağı ve yeni özellikler geleceği belirtildi. İşte TOGG’un yeni özellikleri ve haberin detayları...



Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG, yollara yollarda ilerlerken araca eklenen yeni özelliklerde oldukça merak konusu oluyor. Elektrikli otomobillerin en büyük problemi şarj sorunu olurken TOGG kısa sürede şarj özelliği ile rakiplerine fark atacak. İşte TOGG’un yeni özellikleri…

TOGG ARTIK DAHA HIZLI ŞARJ OLUYOR

Türkiye'de üretim yapılması ile beraber gündemden hiç düşmeyen Türkiye'nin yerli ve milli aracı TOGG, özelliklerine yenilerini eklemeyi de sürdürüyor. 10 dakikalık şarj süresi ile 400 km Menzil sağlayacak olan TOGG, yeni nesil 800V batarya ile gelecek.

Batarya ortağı Çinli Farasis olurken tek şarj ile 1000 kilometre üstü menzil sunacağı kaydedildi. 10 dakikalık şarj ile 400 kilometre gidebilen yeni batarya ile birlikte araçlarda daha kullanışlı olacak.

karar.com'da yer alan habere göre; Yerli Otomobilde yer alan kesecik tanrıçası hücreleri önce modüller Daha sonra ise pakete dönüştürerek kullanan Farasis, 'Super Pouch Solution' ya da kısaca SPS adı verilen yeni tasarım ile birlikte paket seviyesinde enerji yoğunluğunu 220 Wh/kg üstüne çıkarmayı başardığı belirtildi. 

TOGG yeni özellikleri ile görücüye çıkacak...

ARAÇLARA TALEP ARTACAK

CTP ilkesi ile geliştirilen enerji yoğunluğu yüksek bataryaları ile dikkat çeken Çinli şirket, müşteri kazanabilmek amacıyla bu alanda daha fazla çalışmaktadır. TOGG T10X'ten sonraki yeni modellerde modülsüz, büyük hücreli yapıya geçiş yapılması bekleniyor. SPS tasarımı ile beraber batarya maliyeti yüzde 33 düşüş gösterirken enerji yoğunluğu modüllü bataryaya kıyasla %30 oranında artış gösterecek. Bununla birlikte eski nesil bataryalara oranla 20 ila 30 kilogram daha hafif bir çözüm ortaya çıkarılmış durumda. 

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, Çinli şirketin  enerji yoğunluğu konusunda rakipsiz bir hücre tasarımı olduğuna değindi. BYD Blade Battery tasarımını işaret eden Karakaş, Daha uzun ve geniş hale gelen silindirik ve prizmatik hücrelere kıyasla enerji yoğunluğunun yüzde 10 oranında yükseliş gösterdiğini kaydetti.

Farasis ve TOGG’un kullanması beklenen yeni hücre ve paket tasarımının yüzde 60 daha küçük bir fabrikada yüzde 50 daha az üretim ekipmanı ile üretileceği belirtilirken yüde 35 daha düşük enerji sarfiyatı ile beraber batarya üretiminin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Togg'a zam geldi! Yeni düzenlenen matrah ile Togg zamlandı...

Togg 2024'te kaç adet üretilecek? Togg kurasız satış tarihi belli oldu mu?

Togg, 2025'te Avrupa yollarına çıkacak!

TOGG bekleyenlere müjde! Kurayla satış dönemi bitiyor!


Geri Dön