15 / 05 / 2024

Bergama OSB enerji teknolojileri

Bergama OSB enerji teknolojileri

Bergama Organize Sanayi Bölgesi olarak Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Üretim Merkezi olma misyonunu benimsediklerini dile getiren Hüseyin Vatansever, bu alanda yatırım düşünen firmaları beklediklerini dile getirdi.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

İstanbul'daki OSB'lerde çarklar hızlı dönüyor!

Sanayinin önde gelen şehirlerinden İstanbul'da OSB'lere yapılan yatırımlar ve Kovid-19 sonrası gelen talep patlaması enerji tüketimlerini de yükseltti. 15'i Kimyacılar OSB, 11'i İstanbul Tuzla Organize Sanayi'den, 14 tanesi de Anadolu OSB'den olmak üzere toplamda üç OSB'ye 40 yatırım gerçekleşti.

Bergama’da Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş OSB kuruluyor!

Bergama’da Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş OSB’nin kurulması için İZTO’da toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Tesisimizde 3 bin 500 kişi istihdam edilecek” diye konuştu.

Kastamonu ve Bartın için acele kamulaştırma kararı!

380 kV Kastamonu 380-Bartın OSB Enerji İletim Hattı Projesi için bazı taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Uşak'ta acele kamulaştırma kararı!

Uşak'ta 154 kV Uşak 380-Uşak OSB Enerji İletim Hattı projesi için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

İzmir Bergama'da acele kamulaştırma kararı!

İzmir'in Bergama İlçesi'nde Ovacık Rüzgar Enerji Santralinin yapımı amacıyla bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

OSB'lerden istihdam desteği talebi!

Yüksek kur ve yüksek faiz sarmalına giren sanayici yılbaşından beri enerji maliyetlerinin yüzde 60 arttığını belirterek, OSB’lerde istihdam üstündeki yüklerin kaldırılmasını istiyor. 

Bergama İsmailli Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama İlçesi, İsmailli Mahallesi sınırları içerisinde Güneş Enerji Santraline ilişkin hazırlanan imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Bergama Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama İlçesi, Ahmetbeyler Mahallesi'nde yapılacak olan Güneş Enerji Santrali'nin imar planı askıya çıkarıldı...

Adana Hacı Sabancı OSB'de istihdam çağrısı!

İnşaat, hazır beton, enerji gibi farklı sektörlerde 351 firmaya ait 407 işletmenin faaliyet gösterdiği Adana Hacı Sabancı OSB'de incelemelerde bulunuldu. Fabrika'da istihdam çağrısı hatırlatıldı.

İzmir Bergama’da RES projesi iptal edildi!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü merasına yapılmak istenen rüzgar enerji santralleri (RES) köylülerin kararlı duruşu nedeniyle iptal edildi.

İzmir Bergama’ya RES projesi geliyor!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü yakınlarında rüzgar enerji santralleri kurulacak. Kurulmak istenen RES, köylülerin merasını tehdit ediyor.

Bergama OSB enerji teknolojileri Haberi

Bergama OSB enerji teknolojileri


Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBİ), yerli ve yenilenebilir enerji konusunda faaliyet gösteren firmaların kümelendiği bir bölge olmak için harekete geçti. Ülkenin karşı karşıya kaldığı cari açık sorunu içinde en büyük payın enerji ithalatından kaynaklandığını dile getiren Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve BOSBİ Başkanı Hüseyin Vatansever, "Yüksek teknolojiyle üretilen yenilenebilir teknoloji üretim firmalarının ülkemizde üreteceği ürünlerin stratejik ürün kapsamına alınmasını ve organize sanayi bölgelerine yapılacak yatırımların en yüksek teşvik şartlarından yararlanmasını istiyoruz" dedi.


Parseller tamamlandı

Bu hedef doğrultusunda BOSBİ olarak Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Üretim Merkezi olma misyonunu benimsediklerini dile getiren Vatansever, bu alanda yatırım düşünen firmaları beklediklerini dile getirdi.

İzmir'de 1997 yılında kurulan ve 1.8 milyon metrekare alana sahip BOSBİ'de sanayi parsellerinin toplam büyüklüğünün 1 milyon 95 bin metrekareyi...