01 / 05 / 2024

Bergama restore projeleri

Bergama restore projeleri

İzmir'in Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, son yıllarda yaptıkları restorasyon ve kent kültürüne ilişkin çalışmaların çeşitli kurumlar tarafından ödüllendirildiğini söyleyerek "Bergama'yı geçmişine yakışır bir geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

9 soruda TOKİ İzmir Bergama 2022 ucuz konut projesi! TOKİ Bergama projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur?

TOKİ sosyal konut projeleri için başvurular bugün itibariyle kabul edilmeye başlandı. TOKİ, 250 bin konut projeleri kapsamında İzmir'de de yeni konut projeleri inşa edecek. Peki TOKİ Bergama projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 9 soruda TOKİ İzmir Bergama 2022 ucuz konut projesi...

Bergama’nın 150 yıllık tütün deposu restore ediliyor!

İzmir'in Bergama ilçesinde 150 yıllık bir tütün deposu öğrenciler tarafından restore ediliyor.

Bergama'daki 150 yıllık bir tütün deposu okula dönüştü!

İzmir’in Bergama ilçesinde yer alan 150 yıllık bir tütün deposu, İspanyol ve İtalyan iki akademisyen ile Türk öğrenciler tarafından elbirliğiyle restore ediliyor.

Bergama Bedesteni restore edilecek!

Bergama’nın değerlerini tek tek gün yüzüne çıkarmaya devam eden Bergama Belediyesi, tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedestenini restore ederek turizme kazandıracak.

İzmir Bergama Bedesteni restore edilecek!

İzmir Bergama Belediyesi tarafından tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedesteni restore edilecek. 16. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bina turizme kazandırılacak.

Bursa Kayhan'daki binalar restore ediliyor!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Bursa Kayhan'daki tarihi binalar restore edildi!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Bursa Kayhan’daki sivil mimarlık örneği binalar restore edildi!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Kocaeli Tavşancıl’daki tarihi yapı restore edilecek!

Kocaeli'de tarihi binalar restorasyon projeleri kapsamında yenilenerek, kullanılabilir hale getiriliyor. Bu kapsamda Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan bir tarihi yapının daha restore edilmesi için çalışma başlatılıyor.

Tahtalı Köyü Camii restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaran projeleri kapsamında 2 asırlık Tahtalı Köyü Camii’nin de orijinaline uygun olarak restore edildiğini söyledi.

Bursa Zindan Kapı restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kente değer katan projeleri kapsamında ayağa kaldırılan Bursa surlarının en önemli kapılarından biri olan Zindan Kapı’nın da restore edileceğini söyledi.

İzmir Bergama'da Etnografya Müzesi ve Anı Evi açıldı!

Ülke genelinde kütüphaneler açan yazar Recai Şeyhoğlu'nun İzmir'in Bergama İlçesi'ne bağlı Demircidere Mahallesi'nde restore ettirdiği iki bina, Etnografya Müzesi ve Anı Evi olarak hizmete girdi.

Kütahya'daki 1.500 yıllık tarihi kale restore edilecek!

Kütahya'da Bizanslılar tarafından yaptırılan, Selçuklular, Germiyanoğulları ve Osmanlılar döneminde de kullanılan tarihi kale restore edilecek. Saraçoğlu, Kütahya Kalesi'nin restorasyonunun belediyenin vizyon projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Bergama restore projeleri Haberi

Bergama restore projeleri


Bergama Belediyesi'nin tarihi mirası koruma ve gelecek nesillere aktarma ile ilgili çalışmaları titizlikle yürüttüğünü belirten CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "1930'lu yıllarda yapılan tarihi Kapalı Çarşı'da onarım çalışmalarımız gerekli kurumlarla yapılan işbirliği ile devam ediyor. Üniversitelerimizle yaptığımız protokoller doğrultusunda tarihi ev restorasyonlarını sürdürüyoruz. Kale Mahallesi'ndeki tarihi evlerin butik otele dönüştürülerek turistlik amaçlı kullanılmasını sağladık. Havra'yı restore ettik. Tarihçilerin atıflarına konu olan Selinos Çayı dere ıslahına yönelik çalışmalarımıza da devam ediyoruz" dedi.


Eczacılığın babası kabul edilen Galenos, ilk Türkçe dil bilgisi kitabını hazırlayan Osmanlı âlimi Bergamalı Kadri, Bergama'da yaşamış ve önemli eserler bırakmış Osman Bayatlı gibi isimleri örnek veren Başkan Gönenç, "Tarihi, sanatı, folkloru üstüne araştırmalar yaparak sevdalı olduğu ilçe hakkında 24 kitap yazan Osman Bayatlı'nın eserleri Bergama Belediyesi tarafından günümüze...