17 / 05 / 2024

Bergama termik santrale tepkili

Bergama termik santrale tepkili

Bergama'da kurulacak termik santrale karşı direnişin fitili ateşlendi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bölgedeki belediye başkanları ile birlikte hareket ederek projeyi durduracağız" dedi.

Eskişehir termik santral ihalesi iptal edildi!

Eskişehir Alpu ilçesindeki tarım arazilerinin üzerine kurulması planlanan kömürlü termik santrale ilişkin açıklanan ihale şartnamesi iptal oldu. 

Silivri'de termik santral protestosu!

Silivri Çevre Derneği öncülüğünde Termik Santrale Hayır demek amacıyla kurulan serbest kürsüde konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz” dedi.

Terme Gölyazı Gölardı bölgesi 'Amazon Tabiat Parkı' ilan edildi!

SAMSUN'un Terme İlçesi'nde yapılması planlanan Termik Santrale izin vermeyen Belediye Başkanı Şenol Kul'un da girişimleri ile ilçenin Gölyazı Gölardı bölgesi 'Amazon Tabiat Parkı' ilan edildi.

Denizli Tavas'ta kurulacak termik santral TBMM'de!

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli'nin Tavas ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Çanakkale Çırpılar Köyü'ndeki termik santral projesi protesto edildi!

Çanakkale Yenice'ye bağlı Çırpılar Köyü'nde kurulması planlanan termik santrale, yöre halkının tepkisi sürerken, 65 köy muhtarı 'Kazdağları'nda Termik Santral İstemiyoruz' adlı metni imzalayarak Ankara'da yetkili makamlara sundu.

Bandırma Şirinçavuş'ta yapılacak termik santral için eylem yapıldı!

Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Şirinçavuş Mahallesi’nde kurulmak istenen termik santralin ÇED toplantısı mahalle kahvesinde gerçekleştirilirken, termik santrale karşı olan vatandaşlar ise toplantının yapıldığı alanda termik santrale karşı eylem yaptı.

Bergama'da kurulacak termik santrale tepki büyüyor!

Bergama'da kurulacak termik santrale karşı direnişin fitili ateşlendi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bölgedeki belediye başkanları ile birlikte hareket ederek projeyi durduracağız" dedi.

Zonguldak'ın Muslu termik santral ÇED toplantısı iptal oldu!

CHP'li 20 milletvekilin de katılacağı Muslu beldesine inşa edilecek ek termik santrale ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin salona alınmaması nedeniyle yapılamadı.

Ceyhan Saldanlı'dan Zonguldak'taki termik santrale ilişkin açıklama!

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki termik santrale ilişkin, "Burada ilave bir ünite yapmayı planladık. Bunu da halkımıza soracağız. Halk istiyorsa yapacağız, istemiyorsa yapmayacağız" dedi.

Zonguldak Kilimli'ye 5. termik santral yapılacak!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı toplam 1760 megavat gücündeki 3 termik santrale ilave olarak 1300 megavatlık 4. santralin yapımı sürerken, 660 megavatlık 5. santralin de yapılmasına onay verildi.

Konya'da termik santrale mahkeme engeli!

Konya 1. İdare Mahkemesi, Konya Karapınar havzasında kurulması planlanan 5 bin 400 megavatlık (Mw) termik santrale linyit sağlayacak Karaman-Akçaşehir kömür ocağı projesi için verilen 'ÇED olumlu' kararını iptal etti.

Çelikler İnşaat'tan iki termik santrale 521 milyon dolar!

Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla Çelikler İnşaat aldı. Son ihaleyle birlikte devletin elinde bulunan yaklaşık 6 bin 500 MW kapasiteli termik santraller özelleştirilmiş oldu...

Soma Yırca'da yapılacak termik santrale ikinci durdurma kararı!

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi. Greenpeace ve Yırcalı köylülerin avukatı Bayram: "Yırca Mahallesinde kurulması planlanan termik santraldeki ÇED kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Bergama termik santrale tepkili Haberi

Bergama termik santrale tepkili

Tarihi eserleri ile adını UNESCO Dünya Mirası Listesine yazdıran Bergama'da santral krizi büyüyor. Bergama Belediyesi'ne bağlı Zeytindağı Mahallesinin sınırları içerisinde kurulacak Ege Yıldızı Doğal Gaz ve Elektrik Üretim A.Ş'ye ait santrali durdurmak için Bergamalılar tek yürek oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm ÇED sürecine izin verdiği santralin kurulmaması için çevreciler çalışmalara başladı. 


PLAN İPTAL EDİLECEK 

Konu ile ilgili açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü nün Zeytindağı Mahallesi'ne herhangi bir santralin kurulamayacağma ilişkin görüşü olduğunu anımsattı. Gönenç, "Zeytindağı Mahallesinin imar planınında orada herhangi bir santral kurulamayacağı daha önce belirtilmiş. Çünkü Kuzey Çandarlı Limanı'nın ileride genişleyeceği düşünülüyor. Biz de bu ay söz konusu görüşe dayanarak Bergama Belediyesi Meclis Toplantısında imar planında, bölgeye santral kurulamayacağına ilişkin bir düzenleme yapacağız....