29 / 04 / 2024

bergama unesco listesine girdi mi

bergama unesco listesine girdi mi

Bergama Belediyesi adına UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi'nde görev yapan Mimar Fatih Kurunaz ve Arkeolog Bülent Türkmen'in izlediği Dünya Miras Komite Toplantısı'na Bakanlık yetkilileri de katıldı.

Bergama Kültür Merkezi yarın açılıyor!

UNESCO'nun 999'uncu Dünya Mirası Bergama'da yapımına 4 yıl önce başlanan, kentin sanatsal ve kültürel yönden zenginleştirmesine katkı sağlayacak şekilde tasarlanan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) yarın açılıyor.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girdi!

Kars'ta bulunan Ani Harabeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edildi. Böylece, Türkiye'den listeye dahil edilen alan sayısı 16 oldu.

Kayseri Talas'daki yıkık dökük binalar ayağa kaldırılıyor!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu," UNESCO listesine aday olmak için çalışmalarımız hız kazandı. Yıkık dökük binalar ve sokakların tamamının ayağa kaldırılarak turizme kazandırılmasını arzuluyoruz." dedi.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girecek mi?

Suriye'deki Ani Harabeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için her yıl başvaru yapılıyor. Yapılan başvuruları her yıl değerlendiren komite, temmuzda İstanbul’da bir araya geliyor.

Bosna Hersek Ferhadiye Camii bugün açılıyor!

Bosna Hersek'teki savaşta Sırpların yıktığı Ferhadiye Camisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı törenle bugün açılacak. 23 yıl sonra yeniden faaliyete geçecek olan camiinin UNESCO listesine adaylık süreci devam ediyor.

Japonya Okinoşima Adası için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Japonya, üzerindeki tapınaklar nedeniyle sadece erkeklerin ayak basmasına izin verilen Okinoşima Adası'nın 2017'de UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine girebilmesi için başvuruda bulundu.

Bergama Belediyesi eski evleri ayağa kaldırıyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki tarihi başkent Bergama'da gerçekleşen proje doğrultusunda belgeleme ve envanter çalışmaları Bergama Belediyesi Rölöve Restorasyon Bürosu öncülüğünde yapılıyor.

Konya Eşrefoğlu Camisi UNESCO listesine girecek mi?

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinden kalıcı listeye dahil olabilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Mersin Soli Pompeiopolis antik kenti UNESCO'ya aday!

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Neolotik, Helenistik ve Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan antik kent olan Soli Pompeiopolis'in, UNESCO Dünya Miras listesine girebilmesi için çalışmalar sürüyor.

İzmir'deki tarihi yapılar Unesco'nun listesine girebilir!

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir İzmir'deki tarihi yapıların Dünya Kültür Mirası listesine girebilme şansının olduğunu söyledi, "Bu durumda yakın bir gelecekte dünyanın gözü İzmir’e çevrilebilir'' dedi.

Foça UNESCO yolunda!

Zengin tarihi ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olan Bergama’nın ardından Selçuk’taki Efes Antik Kenti’nin de Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi, İzmir’de büyük sevinç yarattı.

Efes Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra Bonn’dan dün yine sevindirici bir haber geldi. İzmir Efes Antik Kenti de UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi.

Efes de artık UNESCO Dünya Kültür Mirası!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra, Selçuk’taki tarihi Antikçağ’a uzanan Efes Antik Kenti de listeye kabul edildi. İşte ayrıntılar...

bergama unesco listesine girdi mi Haberi

bergama unesco listesine girdi mi


İzmir'in Bergama İlçesi'nin bu yıl UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesinin görüşüleceği Dünya Miras Komite Toplantısı, Katar'ın başkenti Doha'da başladı.


Bergama Belediyesi adına UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi'nde görev yapan Mimar Fatih Kurunaz ve Arkeolog Bülent Türkmen'in izlediği Dünya Miras Komite Toplantısı'na Bakanlık yetkilileri de katıldı. Gerek sözlü gerek yazılı anlatımlarla Bergama'nın adına daha da öne çıkarmak için lobi faaliyeti yürütülen toplantıda Türkiye, UNESCO Dünya Miras Komitesi'nde ilk kez masanın diğer tarafında yani komitenin uzman üyesi olarak yer alıyor. 


Bu arada, komiteye sunulan Türkiye dosyasında Bergama dışında Bursa Cumalıkızık Köyü de bulunuyor. UNESCO sürecine çok iyi hazırlandıklarını belirten Bergama Belediye Başkanı CHP'Li Mehmet Gönenç, "Çok yoğun bir çalışma süreci geçirdik. Ümit ediyorum ki tarihi mirasıyla, kültürel zenginlikleriyle İzmir'in geçmişe açılan...