29 / 04 / 2024

bergama UNESCO

bergama UNESCO

İzmir'deki müze ve örenyerlerini ziyaret edenlerin sayısı 2013 yılına kıyasla sadece binde 2 oranında artarken, 2014 yılında "UNESCO Dünya Mirası Listesi"ne giren Bergama'daki 1 müze ve 3 örenyerinin ziyaretçi sayısında önemli ölçüde artış gözlendi.

Sefa Taşkın: Bergama, Atina ve Roma gibi olabilir!

Paris'te düzenlenen "Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı" konulu tanıtım etkinliğine katılan Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın, "Dünya Kültür Mirası listesine girmek, Bergama'ya açılmış bir kredidir" dedi.

Bergama'nın turizm geleceği düzenlenen toplantıyla konuşuldu!

Dünyanın 999'uncu, Türkiye'nin 13'üncü, İzmir'in ise ilk UNESCO Dünya Mirası olan Bergama'nın kültür turizmindeki geleceği düzenlenen Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki “Dünya Mirası Bergama” toplantı ile masaya yatırıldı.

Bursa Cumalıkızık ve Bergama Dünya Mirası Listesi'ne eklendi!

Bursa Cumalıkızık ve Bergama'yı Dünya Mirası Listesi'ne ekledi. Katar Ulusal Kongre Merkezi'ndeki, UNESCO Dünya Miras ve 38. Dünya Miras Komitesi toplantısında Bursa Cumalıkızık ve Bergama'nın dosyaları oy birliğiyle Dünya Mirası Listesi'ne kaydedildi...

Bergama Kültür Merkezi yarın açılıyor!

UNESCO'nun 999'uncu Dünya Mirası Bergama'da yapımına 4 yıl önce başlanan, kentin sanatsal ve kültürel yönden zenginleştirmesine katkı sağlayacak şekilde tasarlanan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) yarın açılıyor.

Bergama Belediyesi eski evleri ayağa kaldırıyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki tarihi başkent Bergama'da gerçekleşen proje doğrultusunda belgeleme ve envanter çalışmaları Bergama Belediyesi Rölöve Restorasyon Bürosu öncülüğünde yapılıyor.

Foça UNESCO yolunda!

Zengin tarihi ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olan Bergama’nın ardından Selçuk’taki Efes Antik Kenti’nin de Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi, İzmir’de büyük sevinç yarattı.

Bergama'yı 10 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren Bergama ziyaretçi sayısı en çok artan merkezler arasında yer aldı. Bergama 2015 yılının ilk 5 ayında 10 bin 805 ziyaretçi ağırladı.

Bergama ve Efes Müzesi ilçenin gelirini artırdı!

UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne giren Bergama Müzesi'nin geliri ilk 5 ayda 31 bin liraya, aynı listeye girmeye aday Efes Antik Kenti'nin geliri de 3 milyon 200 bin liraya yükseldi.

Edirne Uzun Köprü, UNESCO listesine girdi!

Uzunköprü ilçesindeki, " dünyanın en uzun taş köprüsü " olarak bilinen Uzun Köprü, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alındı.

Bergama Kültür Merkezi bu sene açılacak!

Yapım işlemleri duran Bergama Kültür Merkezi'nde yeni ihale süreci başladı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, twitter hesabından yaptığı açıklama ile Kültür Merkezi'nin kalan yüzde 15'lik kısmı için ihaleye çıkılacağını duyurdu.

Efes UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne girecek!

Turizm Haftası, İzmir Selçuk'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.İzmir Valisi Mustafa Toprak, Efes'in Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirasları Listesi'ne girmesine engel bir durumun olmadığını öğrendiklerini bildirdi.

Uzun Köprü'nün UNESCO görüşmeleri Temmuz'da!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan tarihi taş köprü 'Uzun Köprü'nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmek için aday olacağını söyledi.

Bergama Kültür Merkezi'nin ihalesi Mayıs'ta yapılacak!

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç twitter hesabından yaptığı açıklama ile Kültür Merkezi'nin kalan yüzde 15'lik kısmı için ihaleye çıkılacağını duyurdu. Yüzde 85'i tamamlanan Bergama Kültür Merkezi'nin ihalesi Mayıs'ta yapılacak" ifadelerini kullandı

Efes Antik Kenti'nin Unesco Listesi'ne girmesi için engel kalmadı!

Efes Antik Kenti'nin, UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne girmesine engel bir durum olmadığını belirten Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, "Selçuk'un adını UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne yazdıracağımıza inancım tam" dedi

Bergama Kültür Merkezi'nde yeni ihale süreci başladı!

Yüklenici firma ortağının vefatı nedeniyle yapım işlemleri duran Bergama Kültür Merkezi 'nde yeni ihale süreci başladı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ihale sürecinin başladığını duyurdu.

Bergama'ya kültür merkezi bekleniyor!

Bergamalılar, ilçenin sadece UNESCO miras listesine girmesinin yeterli olmadığını belirterek, kültür merkezi ve otoparkın bir an önce tamamlanmasını, aynca turisti çekecek yeni tesislerin şehre kazandırılmasını bekliyor.

bergama UNESCO Haberi

bergama UNESCO


İzmir turizminde yaşanan durağanlığa karşın, Bergama'daki müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısını artırdı - Geçen yıl İzmir'deki müze ve örenyerlerini ziyaret edenlerin sayısı 2013 yılına kıyasla sadece binde 2 oranında artarken, 2014 yılında "UNESCO Dünya Mirası Listesi"ne giren Bergama'daki 1 müze ve 3 örenyerinin ziyaretçi sayısında önemli ölçüde artış gözlendi. Bergama'daki Bazilika (Kızılavlu), yüzde 298'lik oranla İzmir'de bir önceki yıla göre ziyaretçi sayısını en fazla artıran örenyeri oldu. 

Bergama'da, Bazilika (Kızılavlu), Akropol, Asklepion örenyerleri ile Bergama Müzesi, ziyaretçi sayısında artış görülen yerler oldu. Bir önceki yıl 5 bin 157 ziyaretçi çeken Bazilika'yı, 2014'te yüzde 298 oranında artışla 20 bin 540 kişi ziyaret etti. Bergama'daki diğer örenyerleri Asklepion'un 2014'teki ziyaretçi sayısı yüzde 1,2 artışla 130 bin 484, Akropol'ün yüzde 4,9 artışla 234...