28 / 04 / 2024

Bergamaya gidiş

Bergamaya gidiş

Dünyanın 999'uncu, Türkiye'nin 13'üncü, İzmir'in ise ilk UNESCO Dünya Mirası olan Bergama'nın kültür turizmindeki geleceği düzenlenen Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki “Dünya Mirası Bergama” toplantı ile masaya yatırıldı.

Dolar 18,50 TL’yi aşacak mı? Uzmanlar doların gidişatını açıkladı…

Dolar kurundaki artış devam ederken uzmanlardan da Doların gidişatına yönelik çeşit çeşit yorumlar geliyor. Uzmanlar bundan sonra olabilecekleri değerlendirdi.

İran'daki konut ve emlak sektöründeki kötü gidişin sebebi dış politika! 

İran Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Bölümü eski Genel Müdürü Kasım Muhibali, "Döviz, altın, konut, araç piyasası, emlak kiraları ve temel tüketim ürünlerindeki kötü gidişatın arkasında dış politikamızdaki yanlışların etkilerini görebilirsiniz" dedi...

Otel yatırımları ertelendi!

Turist sayısındaki düşüş ve turizmdeki kötüye gidiş otel yatırımlarını etkiledi. Yatırımlar ertelenirken oteller kapanmaya başladı. Hilton ve Sabancı Holding'in İstanbul'daki oteli Hilton Parksa 30 Haziran'da kapanacak.

Bülent Tüfenkci: Ekonomik gidişat iyi ama yeterli değil!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye'nin ekonomik gidişatına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Tüfenkçi, " Ekonomik gidişat iyi ama yeterli bulmuyoruz" dedi.

Galarasaray, Florya ve Riva arazileriyle borcunu kapattı!

Sarı-kırmızılı takım Galarasaray'ın kötü gidişatının nedeninin maddi olduğu iddia edildi. Galatasar yönetimi Florya ve Riva'daki arazilerden gelen parayla banka borcunu kapattı.

Konut almanın püf noktaları!

Konut sektörü gün geçtikçe yükseliyor. Sektörün gidişatı inşaat firmalarını da artırdı. Peki konut almanın püf noktalarını nelerdir? Kozan Emlak İşyeri Sahibi Hatice Küçükkozan, sizler için anlattı.

Turizmde çözüm: Aylık kiralık oda!

Turizm sektörünün kötüye gidişi otel odalarını boş bıraktı. Turizmciler kısa vadeli çözümler üretiyor. Otel odalarının aylık kiraya verilmesi en iyi yöntem olarak görülüyor.

Çandarlı Otoyolu ihalesi için 15 Şubat'ta teklif alınacak!

İzmir - Çandarlı otoyolu ihalesi için 15 Şubat'ta teklifler alınmaya başlanacak. 2017 yılı içinde yapımına başlanacak yolun üç yıl içinde bitirilmesi hedeflendi. Otoyol, 76 kilometre uzunluğunda 3 şerit gidiş 3 şerit geliş olmak üzere altı şeritli yapılacak.

Ankara'ya 27.5 kilometrelik 7 yeni yol geliyor!

Ankara içerisinde trafiği rahatlatmak için toplam 27.5 kilometre uzunluğunda 7 yeni yol yapılacak. Proje kapsamında ODTÜ arazisi altından 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 2.5 kilometre uzunluğunda bir yol geçecek.

Antalya Döşemealtı'nda 32 ayda 400 kilometrelik yol yapıldı!

Döşemealtı Belediyesi, Altınkale Mahallesi Orhan Veli Caddesi üzerinde bulunan 12 metre gidiş 12 metre geliş olmak üzere toplamda bin metre yeni yolun serme ve sıkıştırma işlemi tamamlandı.

Lapseki Hükümet Konağı'nın proje toplantısı yapıldı!

Lapseki Hükümet Konağıʼnın genel gidişatı ve projenin devamı konusunda proje müellifleri ile toplantı yapıldı. Toplantı sonucunda tarafların proje devamlılığındaki rollerinin ve görevlerinin üstünden geçildi.

Rusya Merkez Bankası faiz değiştirmedi!

Rusya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, enflasyondaki yavaşlamaya ve ekonomideki gidişatın beklentiler doğrultusunda olmasına karşın enflasyon riskinin sürmesi nedeniyle politika faizinin sabit tutulmasına karar verildiği belirtildi.

Suluova Fevzi Çakmak Caddesi yenileniyor!

Suluova Belediyesi, Altyapı’da son aşamaya gelinen Ata Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesinde yaya gidiş gelişlerini daha güvenli hale getirmek amacıyla Bordur ve Kaldırım çalışmalarına başladı.

Bergamaya gidiş Haberi

Bergamaya gidiş

 Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “Dünya Mirası Bergama” konulu toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile konuşmacı olarak UNESCO Milli Komisyonu Başkan Yardımcısı Gürcan Türkoğlu ve Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Alan Yönetimi Başkanı Yaşargül Ekinci Danışan katıldı. 


Zengin tarihi ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olan Bergama’nın tüm değerlerinin gözler önüne serildiği toplantının açılışı konuşmasını yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, Bergama'nın 999. olarak UNESCO'nun dünya mirası listesine girmesinin son derece sevindirici olduğunu belirterek,"Arkasından Efes'in ve Foça'nın da bu listeye girmesi çok önemli. Tarihimizi, geçmişimizi koruyup dünya insanlığına sunmak gibi çok ulvi bir görevin peşinde koşuyoruz" dedi.


Konuşmasında tarih bilincinin yeni yeni oturup gelişmeye başladığına vurgu yapan Başkan Kocaoğlu, "Kalkınma, tarihine ve kültürüne sanatına sahip çıkmadan...