02 / 05 / 2024

Berlin Havalimanının inşaatı durduruldu mu

Berlin Havalimanının inşaatı durduruldu mu

Almanya’nın yıllardan beri çaba gösterdiği Berlin havalimanı projesi suya düştü. Maliyeti beş misline çıkaran finansman hatalarından sonra, mühendislik hesaplarında da büyük yanlışlıklar ortaya çıkınca inşaat durduruldu...

İstanbul Havalimanı'nın yeni hangarlarının inşaatı tamam!

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, İstanbul Havalimanı'nda yer alan uçak bakım, onarım ve revizyon (MRO) kompleksinin önemli bir parçası olacak yeni hangarlarının inşaatını tamamladı.

Gaziantep Havalimanı'nın inşaatı hızlanacak!

Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Gaziantep Havalimanı'nda yeni terminal binasının inşaat çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi.

Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı'nın inşaatı tamamlandı!

Çin'in başkenti Pekin ilçesinde üç yıldır devam eden dev havalimanının inşaatı tamamlandı. Resmi açılış Komünist yönetimin kuruluşunun 70'inci yıldönümünden bir önceki gün yani 30 Eylül'de büyük bir kutlamayla yapılacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı durdu!

Temeli 3 Nisan 2017 tarihinde atılan Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı durdu. Havalimanına taş taşıyan firmanın çalışanları Rize Artvin Havalimanı şantiyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Ant Yapı, Domodedovo Havalimanı’nın inşaatını bitirdi!

Rusya inşaat sektörünün önemli oyuncularından Ant Yapı, ülkenin ilk özel havalimanı Domodedovo’nun inşaatını bitirdi. 700 milyon dolarlık yatırım ülkenin en büyük ikinci havalimanı...

İstanbul Havalimanı'nın inşaatı 11.5 yıl erken bitti!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Cengiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nın inşaat süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu!

Temeli 2013’te atılan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu. Bayburt Grup’un ödenek olmadığı gerekçesiyle yaklaşık 750 kişiyi işten çıkarttığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Taksim'deki opera binasının inşaatını inceledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Meydanı'nda yapımı devam eden cami ve AKM yerine yapılacak olan opera binasının inşaat alanında incelemede bulundu...

Balıkesir Sarıkız Meydanı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sarıkız Meydanı'nın inşaatını tamamlıyor.

KİPTAŞ Silivri 3. Etap'ın inşaatı başlıyor!

KİPTAŞ, Silivri'nin Pirimehmet Paşa Mahallesi'nde konumlandırdığı 1508 adet konuttan meydana gelen 3. Etap'ın inşaatına başlıyor..

TürkAkım projesinde ilk hattın inşaatı tamamlandı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki ilk hattının inşaatının tamamlandığını söyledi.

Dumankaya'nın inşaatı durdurulan projeleri TBMM'de!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun kayyım olarak atandığı Dumankaya'nın inşaat faaliyetlerinin durdurulduğu konut projeleri meclis gündeminde konu oldu..

Sakarya'nın yeni köprüsünün inşaatı başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Arifiye'de hayata geçireceği yeni köprünün inşaatına başladı.

Berlin Havalimanının inşaatı durduruldu mu Haberi

Berlin Havalimanının inşaatı durduruldu mu


Almanya’nın yıllardan beri çaba gösterdiği Berlin havalimanı projesi suya düştü. Maliyeti beş misline çıkaran finansman hatalarından sonra, mühendislik hesaplarında da büyük yanlışlıklar ortaya çıkınca inşaat durduruldu ve çalışmaların devamı belirsiz bir tarihe ertelendi. Berlin havaalanının zemin etüdünün yapılmadığı, uçuş pistlerinin güvenilir olmadığı uzun zamandır biliniyordu. Son olarak ana terminal çatısının da mühendislik ölçütlerine uygun olmayıp yolcuların üzerine çökme tehlikesi bulunduğu anlaşılınca çalışmaların devamı resmen yasaklandı. 


BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ 


Daha önce de salon havalandırmasındaki yolsuzluk soruşturmasında taşeron firma sorumlusu hapis ve para cezasına mahkum olmuş, Berlin Belediye Başkanı da istifa etmek zorunda kalmıştı. 


Almanya'nın başı 'ticari' skandallarla derde girdi


Eskiden Afrika ülkelerinde yaşanan skandallara benzer olaylara sahne olan Almanya’da Lufthansa’nın yan firması Germanwings’in ilaç bağımlısı  pilotu yüzünden uçak düşmüş ve 150 yolcu ölmüştü....