02 / 05 / 2024

beşiktaş su sarnıcı

beşiktaş su sarnıcı

Bebek’teki tarihi su sarnıcı İstanbul Büyükşehir ve Beşiktaş Belediyesi tarafından kiraya verildi. İstanbul 3. Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 2012’de aldığı restorasyon projesinin hazırlanması kararı ise uygulanmadı.

Kiler GYO Beşiktaş Abbasağa projesi için imzalar atıldı!

Kiler GYO Beşiktaş Abbasağa projesi için imzalar atıldı. Kiler GYO A.Ş. – Biskon Yapı A.Ş. İş Ortaklığı ile T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi Sözleşmesi imzalandı.

Beşiktaş'ta 20 milyon TL'ye icradan satılık lokanta!

T.C. İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Bebek Mahallesi, 1259 ada 137 parselde yer alan turistik nitelikli lokantayı 20 milyon TL'ye satıyor...

Wilma Elles Beşiktaş'taki otelini 9 milyon TL'ye satıyor!

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisiyle hayatımıza giren Wilma Elles, yatırım için Beşiktaş'ta aldığı 18 odalı apart otelini satışa çıkardı. Otel için 11 milyon lira isteyen Elles, otele alıcı çıkmayınca rakamda indirim yaptı ve fiyatı 9 milyon liraya düşürdü.

İBB'nin Beşiktaş'taki arsasına alıcı çıkmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 114 milyon liraya satışa çıkardığı Beşiktaş Fulya'daki arsasına alıcı çıkmadı.

Beşiktaş'ta kaçak kafeteryaya ruhsat verildi iddiası!

Beşiktaş Belediyesi'nin mülkü firari FETÖ’cü İhsan Kalkavan’a ait olan kaçak kafeteryaya ruhsat verdiği iddia edildi. 

Selçuklu Av Köşkü'ndeki kazı çalışmalarında su sarnıcı bulundu!

Antalya Kemer'de Selçuklu Av Köşkü'nde yeniden başlanılan kazı çalışmalarında, su sarnıcı ve kanalizasyon sistemi ortaya çıkarıldı.

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda son durum!

Bağcılar ile Kabataş arasını 32 dakikaya indirecek olan Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattında sona yaklaşıldı. 2018 yılının son aylarında açılması planlanan metronun 4'te 3'lük bölümü tamamlandı.

Bebek’teki tarihi su sarnıcının restorasyon projesi hazırlandı mı?

Bebek’teki tarihi su sarnıcı İstanbul Büyükşehir ve Beşiktaş Belediyesi tarafından kiraya verildi. İstanbul 3. Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 2012’de aldığı restorasyon projesinin hazırlanması kararı ise uygulanmadı.

Özderici GYO Beşiktaş'taki gayrimenkulünün 2015 değerlemesini yayınladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 1403 Ada, 648 no'lu parsel üzerine kayıtlı olan C Blok 25 no'lu bağımsız bölüme ait 2015 yılı ekspertiz raporunu yayınladı.

İstanbul Beşiktaş ve Sarıyer 1 Aralık 2015 su kesintisi!

İstanbul Beşiktaş' ta 1 Aralık su kesintisi, Sarıyer' de 1 Aralık su kesintisi. İSKİ de yapılan açıklmaya göre istanbulda Beşiktaş ve Sarıyerin büyük bir kısmında su kesilecek

İstanbul Beşiktaş ve Sarıyer'de 20 saatlik su kesintisi!

İstinye Terfi İstasyonu girişindeki arızalı vanaların değişimi sebebiyle, Beşiktaş ve Sarıyer'in bazı bölgelerine, 20 saat süreyle su verilemeyecek. İSKİ'den yapılan açıklamaya göre kesinti bölgeleri şunlar...

Beşiktaş Vodafone Arena Stadı bitmeye başladı!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, şahsına ve yönetimine yıpratıcı eleştiride bulunanlara yüklendi. 2015 yılı 4. Olağan Divan Kurulu'nda konuşan Orman, Mayıs 2016'daki seçime işaret etti.

Bakırköy'deki Fildamı Sarnıcı restore edilecek!

Bizans sarayının su ihtiyacını karşılamak için inşa edilen, Osmanlı döneminde ordu ve padişahın fillerinin barındırıldığı Fildamı Sarnıcı, kaderine terk edilmekten kurtarılıyor.

beşiktaş su sarnıcı Haberi

beşiktaş su sarnıcı

Bebek’teki tarihi su sarnıcı İstanbul Büyükşehir ve Beşiktaş Belediyesi tarafından el birliği ile yok edildi. Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki sarnıç, 1980’li yıllarda Bedrettin Dalan döneminde işgal parası ödeyerek kullanması için Beşiktaş Belediyesi’ne devredildi. Sarnıcın önünde uzun süre küçük bir çay ocağı işletildi. Bu sırada sarnıcın dış yüzü görülüyordu.


2012 yılına gelindiğinde ise Beşiktaş Belediyesi sarnıcı bir nargileciye kiraladı. Nargileci sarnıcın etrafını örtüp duvarlarına zarar verdi. Korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilen su sarnıcından eser kalmadı. İstanbul 3. Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 2012’de aldığı “sarnıcın etrafındaki görüntü kirliliğine neden olan tüm ek ve uygulamaların kaldırın, işgali sona erdirip restorasyon projesini hazırlayın” kararını ise kimse uygulamıyor. Yıllardır işgal altında olan sarnıç için Bebekliler bugün Bebek Parkı’nda imza kampanyası başlatacaklar. Eylemde...