02 / 05 / 2024

beşiktaş tarihi bina

beşiktaş tarihi bina

İstanbul'da, Beşiktaş'ın tarihi ve sembolleşmiş dükkanlarından olan Pando Kahvaltıcısı'nın bulunduğu bina, Anıtlar Kurulu'nun "İvedi" yazısı üzerine izinsiz inşaat faaliyeti yürütüldüğü gerekçesiyle Beşiktaş Belediyesi'nce mühürlendi.

Serdal Adalı: Beşiktaş'a tarihi bir tapu kazandıracağız!

Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, Siyah-Beyazlıların olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Serdal Adalı açıklamasında Beşiktaş'a tarihi bir tapu daha kazandıracaklarını dile getirdi.

Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 araçlık kapalı otopark kiraya veriliyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Beşiktaş Belediyesi, Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 adet araç kapasiteli kapalı otoparkı kiraya veriyor. İşte ayrıntılar... 

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesinin 2'nci oturumu 13 Nisan'da!

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesinin 2'nci oturum tarihi resmen açıklandı. Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesinin 2'nci oturumu 13 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Beşiktaş’taki eski askeri araziye kat artışı: 5'ten 8'e yükseldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen, ‘bina yükseklikleri zemin + 5 katı geçmesin’ talimatına rağmen İstanbul’un boyu uzuyor. Beşiktaş’taki eski askeri alanda kat artışı yapıldı. Kat sayısı 5'ten 8'e yükseltildi.

Beşiktaş'tan No:1903 tesisleri tahliye açıklaması!

Beşiktaş'ın Levent'teki No:1903 tesisilerini borçlarını ödemedeği gerekçesi ile 18 Kasım 2019 tarihi itibariyle Beşiktaş Belediye Başkanlığı yetkilileri teslim aldı...

Beşiktaş Metrosu'nun açılışı gecikebilir!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro kazısı çalışmalarında tarihi buluntular bulunan Beşiktaş istasyonunda incelemeler yaptı. İstasyonun tarihi kalıntılar nedeniyle gecikerek açılacağını belirtti.

Beşiktaş'ta metruk binada çökme riskiyle karşı karşıya! 

Beşiktaş'ta bulunan metruk haldeki binanın çökme tehlikesi var.Metruk bina çevresinde güvenlik önlemleri alındı. 

TOKİ RTÜK Beşiktaş binası ihalesi bugün!

TOKİ, radyo ve televizyon yayınlarını düzenleme ve denetlemekten sorumlu RTÜK için Beşiktaş'ta yeni bina hayata geçirecek. RTÜK İstanbul temsilciliğinin faaliyet göstereceği yeni binanın ihalesi bugün yapılacak. 

Beşiktaş Cemevi binası Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi!

Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği arasında Beşiktaş Cemevi binasının tahsisi için protokol imzalandı. Bina, 10 yıl süreyle Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi.

Beşiktaş'ta 6.8 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Levent Mahallesi'nde yer alan villa vasfındaki gayrimenkul 6 milyon 800 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 2 Eylül 2018 olarak belirlendi. 

Beşiktaş'ta 6.8 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Levent Mahallesi'nde yer alan 3 katlı villa 6 milyon 800 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 19 Mart 2018 olarak belirlendi. 

Beşiktaş'ta tarihi binanın duvarı çöktü!

Beşiktaş Ihlamurdere Caddesi üzerinde bulunan tarihi binanın duvarı çöktü. Restorasyon çalışması devam eden binanın çöken duvarı 2 kadını yaraladı.

beşiktaş tarihi bina Haberi

beşiktaş tarihi bina

İstanbul'da, Beşiktaş'ın tarihi ve sembolleşmiş dükkanlarından olan Pando Kahvaltıcısı'nın bulunduğu bina, Anıtlar Kurulu'nun "İvedi" yazısı üzerine izinsiz inşaat faaliyeti yürütüldüğü gerekçesiyle Beşiktaş Belediyesi'nce mühürlendi. Ancak bu işlemden iki gün sonra mührün söküldüğü ortaya çıktı. Bina içinde kurul izni olmaksızın yürütülen inşaat faaliyetlerine devam edildiği iddia edildi.



92 yaşındaki Pandelli Shestakof'un işlettiği Pando Kaymak, mülk sahibi Lale Marhan ve Emre Marhan tarafından 100 yılı aşkın zamandır müşterilerini ağırladığı dükkandan çıkarılmıştı. İstanbullular ile birçok yerli ve yabancı turistin kahvaltı yapmak için uğrak yerlerinden biri olan Pando Kaymak'ın onlarca yıldır hizmet verdiği yerden çıkarılmak istenmesi kamuoyunda tartışma yarattı. Pando Kaymak'ın geçtiğimiz Ağustos ayı ortalarında dükkanı terk etmesinin ardından binada inşaat çalışmaları başladı.


KURUL UYARDI BELEDİYE MÜHÜRLEDİ

3 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Beşiktaş...