16 / 05 / 2024

Beta Ayakkabı konkordato

Beta Ayakkabı konkordato

50 mağazası bulunan Beta Ayakkabı konkordato istedi. Taner İkiışık, "Son dönemde piyasalarda yaşanan TL’deki değer kaybı, nakit akışı sıkışıklığı, AVM’lerde kiralamaların döviz üzerinden yapılması gibi nedenlerle şirketimiz ödemelerinde kademeli olarak sıkıntı yaşamaya başladı." dedi...

BETA'nın 50 mağazası kapandı!

Geçtiğimiz sene konkordato talep eden Beta Ayakkabı'nın pazarlama faaliyetlerine devam eden şirketi için iflas kararı verilirken, diğer şirketi için ise konkordato süresi bitti. İflas sebebiyle 50 mağazası kapanan BETA, internet odaklı satış ve ihracata yönelecek.

Londra'da arsasını satıp borçlarını ödeyebilecek firmalar konkordato ilan ediyor!

NG Holding Kurucu Başkanı Nafi Güral, artan konkordato ilanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Güral, ''Londra'daki arsasını satsa borçlarını ödeyebilecek olanlar bile konkordato ilan ediyor'' diye konuştu.

Aker İnşaat için 1 yıllık konkordato kesin mühleti verildi. 

Makine mühendisi Zülküf Aker tarafından 1978 yılında Ankara’da kurulan Aker İnşaat için 1 yıllık konkordato kesin mühleti verilmesine karar verildi...

Her isteyen konkordato ilan edemeyecek!

Balıkesir SMMMO Başkanı Metin Yalçın, son dönemde ülke gündeminde yerini koruyan konkordato ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bursa'da 11 inşaat şirketi konkordato istedi!

Döviz kurundaki dalgalanmalar, yüksek faiz oranları ve enflasyon gibi unsurlar inşaat sektörünü zora soktu. Bursa merkezli 11 inşaat şirketi konkordato talebinde bulundu.

Konkordato ilan eden şirketler kira borçlarını ödemek istemiyor!

Son verilere göre, toplam konkordato ilan eden şirket sayısı 846’yı geçti. Birçok firma, finansal kiralamadan doğan kira borçlarını ödemek istemiyor. Firma ve Leasing şirketi arasında anlaşmazlık oluşuyor.

Arena Mimarlık konkordato talep etti!

2005 yılında Ankara'da kurulan Arena Mimarlık son zamanlarda sektörde yaşadığı mali sorunlarını çözemeyince konkordato talep etti. Arena Mimarlık'ın konkordato davası Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülüyor. 

MRK İnşaat konkordato talep etti!

MRK İnşaat son dönemlerde sektörde yaşadığı mali sorunlarını çözemeyince konkordato talep etti. MRK İnşaat'ın davası Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülüyor. 

Satya konkordato talebinde bulundu!

Gelecek Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin markası olan Satya konkordato talebinde bulundu. 3 kişilik komiser heyeti atanan şirketin konkordato davası 28 Şubat 2019 günü görülecek...

Konkordato gerçeği!

Konkordato konusunda rivayetler muhtelif. Abartılı haberlere kanmamak lazım. Resmi açıklamalara göre, talepte bulunan bin 500, talebi mahkemece kabul edilen 500 civarında firma var. Yeni düzenlemelerle panik havası azalmış durumda...

Konkordato ilan eden şirket sayısı açıklandı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, konkordato ilan eden şirket sayısını açıkladı. Pekcan, "Anonim şirketlerde 294'e, limited şirketlerde 552'ye, toplam 846'ya ulaştı" dedi.

AC Yapı resmen konkordato istedi!

Ali coşkun tarafından Ocak 2008'de kurulan AC Yapı resmen konkordato istedi. Şirket bugüne kadar Moment İstanbul, Kent Life, Dore Life gibi markalı konut projelerine imza attı...

Konkordato sayısı Kasım'da bini geçti!

Ekonominin yeni gündem maddelerinden biri haline gelen konkordatoların geçen kasım ayında çok hızlandığı görüldü. Kasım sonu itibariyle konkordato sayısının bini geçtiği, hatta 1100’e çok yaklaştığı öğrenildi.

Beta Ayakkabı konkordato Haberi

Beta Ayakkabı konkordato

Türkiye genelinde 50 mağazası bulunan Beta Ayakkabı konkordato talep etti. Beta Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık, Ankara Ticaret Mahkemesine yaptıkları başvuru sonrası yazılı açıklama yaptı. 


ÖDEMELERDE SIKINTI BAŞLADI

İkiışık, "Yarım asra yaklaşan tarihimizde Türkiye ekonomisine değer katmak ve ihracat ile de ülke ekonomisine fayda sağlamak için adımlar attık. Ancak son dönemde piyasalarda yaşanan TL’deki değer kaybı, nakit akışı sıkışıklığı, AVM’lerde kiralamaların döviz üzerinden yapılması gibi nedenlerle şirketimiz ödemelerinde kademeli olarak sıkıntı yaşamaya başladı. Geçtiğimiz aylarda hiç kamuoyuna aksettirmediğimiz fabrikamızda gerçekleşen yangın da tüm bu gelişmeler ile birlikte bizleri zor bir döneme soktu. Bir talihsizlik sonucu yaklaşık 6 ay önce fabrikamızda gerçekleşen yangına karşın, 1 ay içinde yeni makinalar satın alarak ve gerekli düzenlemeleri yaparak müşterilerimize hiç hissettirmeden yolumuza yeniden...