06 / 05 / 2024

beton zammı 2015

beton zammı 2015

Balıkesir'de dökme beton fiyatlarının yüzde 40 zamlanması inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Dökme beton üreticilerinin bir araya gelerek aldığı yüzde 40 zam sonrasında Balıkesir’de iş yapan müteahhitler zamma tepki gösterdi.

İMKON'dan çimento ve beton zammı eleştirisi: 6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda çimento ve betona gelen zammı eleştirerek, "6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?" ifadelerini kullandı.

Beton fiyatlarına tam tamına yüzde 50 zam iddiası! O tarih belli oldu! 12 Aralık 2022 beton fiyat listesi 

İnşaat sektörünün en önemli malzemelerinden biri olan beton fiyatlarına tam tamına yüzde 50 zam olacağı iddiası ortaya atıldı. Gözler inşaat sektörüne çevrilirken zammın geleceği o tarih de belli oldu. Peki güncel beton fiyatları ne kadar? 12 Aralık 2022 beton fiyat listesi.

İnşaat sektörü temelden sallanıyor! Çimento, beton ve demir fiyatlarına gelen zamlar 'artık yeter' dedirtti!

Konut sektöründeki fiyatlar gündemden hiç düşmüyor. Konut fiyatlarına gelen zamlar aynı orantı da kira fiyatlarını da etkiliyor. Konuta gelen zammı anlamak için temele inmek gerekiyor. İnşaatın temelinde; demir, çimento ve beton fiyatları bulunuyor. Peki beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar?

Demir ve beton zammı konut fiyatlarını etkileyecek!

Mayıs ayı başında hazır beton fiyatlarına gelen yüzde 12 zam, referandum sonrası hareketlenen inşaat sektörünü etkiledi. Hem demirde hem betondaki zamlar emlak fiyatlarını artıracak.

Torbalı'da müteahhitlerden çimento zammına karşı uyarı!

Beton fiyatlarının yapılan zammı protesto eden müteahhitler güç birliğine devam ediyor. Özçelik Yönetim İnşaat Kurulu Başkanı Fehmi Özçelik ve Dilsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Dilmaç da “Sonuna kadar gideceğiz” dedi.

Müteahhitler beton zammına direniyor!

Yapılan fahiş zam nedeniyle Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun önderliğinde bir araya gelen 200 müteahhit beton dökmeme kararı aldı. Olgun "onların şımarıklıklarını bitireceğiz" dedi.

Firmalar beton zammında fiyatları geri çekti!

Bazı beton firmalarının yaptığı yüzde 35 zamla birlikte müteahhitlerin beton dökmeme kararı firmalara geri adım attırdı. Fiyatlar, 157 TL'den 140 TL'ye çekildi.

Beton zammı, konut fiyatlarını yüzde 5 artıracak!

İzmir inşaat sektörünün temsilcileri, betona yapılan fahiş zammın, konut fiyatlarını yüzde 5 artıracağını dile getirdi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, ilçeye tüm İzmir'e de hizmet edecek bir hazır beton tesisi kurmayı planladıklarını açıkladı.

Beton zammı Rekabet Kurumuna'na taşınacak!

Beton fiyatlarına yapılan zam, yılda yaklaşık 5 bin konutun satıldığı İzmir’in Torbalı ilçesinde tepkiye neden oldu.Torbalı Ticaret Odası (TTO), 400 müteahhidin yer aldığı ilçede konuyu Rekabet Kurumuna taşımaya hazırlanıyor.

Aralık ayı tefe tüfe oranları 2015!

Eski TEFE oranı olan ÜFE ve TÜFE oranları taşınmaz maldaki kiracıya yapılacak yıllık kira zammı hesaplamalarında da kullanılabiliyor. İşte Aralık ayı tefe tüfe oranları 2015..

Kira zammı hesaplama Aralık 2015!

Ev ve dükkan sahipleri kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, zam hesabı nasıl yapılır? İşte kira zammı hesaplama Aralık 2015..

Emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015!

Emlak vergisi mükellefleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar vergi borcunun ikinci taksit ödemelerini yapabiliyor. Ödemenin geç yapılması halinde zam alınıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015 örneği..

İston İstanbul Beton yapım ihalesi sonuçlandı!

İSTON İstanbul Beton Elemanl.ve Hazır Bet On Fab.San.ve Tic. AŞ 2015/ 61316 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

beton zammı 2015 Haberi

beton zammı 2015

Balıkesir'de dökme beton fiyatlarının yüzde 40 zamlanması inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Dökme beton üreticilerinin bir araya gelerek aldığı yüzde 40 zam sonrasında Balıkesir’de iş yapan müteahhitler zamma tepki gösterdi. Müteahhitler önümüzdeki günlerde bir araya gelerek inşaatlarını durdurup dökme beton almama kararı almaları bekleniyor.


Balıkesir’deki beton üreticilerinin metreküpünü 140 TL’ye çıkarması müteahhitlerin tepkisine neden oldu. Türkiye genelinde şirketlerin metreküpünü 105 TL’den verdiği betonun Balıkesir’de 140 TL olmasını orantısız zam olarak nitelendiren müteahhit firmaları inşaatlarını durdurma noktasına geldi. Yapılan zammın sektöre büyük darbe vuracağını belirten müteahhitler gerekli önlem alınmadığı takdirde ileriki günlerde emlak fiyatlarında artışın olacağını ifade ettiler. Beton üreten firmalara zammın sebebini sorduklarını belirten müteahhitler, firmalardan zammın ortak kararı olduğu cevabı aldıklarını söyledi. Dünyanın hiçbir yerinde bir ürüne yüzde 40 zammın...