02 / 05 / 2024

beyanname verilme süresi

beyanname verilme süresi

İntikali yapılan gayrimenkule isabet eden veraset ve intikal vergisi mirasçılar tarafından tamamen ödenmedikçe devir ve ferağ yapılamaz ve üzerinde her hangi bir ayni hak tesis edilemez' dedi...

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor. Türkiye sınırları içerisinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı geçenlerin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması: Beyanname ve bildirim süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi. Buna göre, beyanname ve bildirimleri verme süresi uzatıldı.

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

Değerli konut vergisi beyanname verme süresi 2021!

2021 yılı itibariyle Türkiye'de değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan yaklaşık olarak 150 bin konut için değerli konut vergisi ödeniyor. İşte değerli konut vergisi beyanname verme süresi 2021...

Değerli konut vergisi beyanname süresi 2021!

Değeri 5 milyon TL'nin üzerindeki konutların vergilendirilmesini öngören düzenlemede beyanname dönemi devam ediyor. İşte değerli konut vergisi beyanname süresi 2021... 

Emlak vergisi beyanname verme süresi 2018!

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul satın alanlar tarafından veriliyor. Peki beyanname ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme süresi 2018..

Gayrimenkul gelir vergisinde beyanname süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından duyurulan karar gereğince gayrimenkul gelir vergisinde beyanname verme süresi 2 Nisan akşamına uzatıldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018 nedir?

Veraset ve intikal vergisi beyanname verme süresi 2017!

Veraset ve İntikal Vergisi ödemelerinden önce belli zamanlarda beyanname verilmesi gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyanname verme süresi 2017..

Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Verme Süresi 2017!

2016 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme süreleri 31 Mart 2017 Cuma günü mesai saati bitiminde sona eriyor..

Kira gelir vergisi beyan süresi bitti mi?

Kira gelir vergisi için beyanname verme ve 1. taksiti ödeme süresi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyan süresi bitti mi? Beyannameler ne zamana kadar verilebilecek?

beyanname verilme süresi Haberi

beyanname verilme süresi

Matrahı belirlenen vergi, VİVK'nın 16. maddesinde düzenlenen tarife dilim oranları üzerinden alınır. Mirasçılara intikal eden gayrimenkulün veraset ve intikal vergisi 3 yılda ve 6 eşit taksitte ve her yılın Mayıs ve Kasım aylarında ödenir (VİVK Md. 19). İntikali yapılan gayrimenkule isabet eden veraset ve intikal vergisi mirasçılar tarafından tamamen ödenmedikçe devir ve ferağ yapılamaz ve üzerinde her hangi bir ayni hak tesis edilemez (2). 


BEYANNAMENİN VERİLME SÜRESİ 1- ölüm Türkiye'de Meydana Gelmişse Mükelleflerin Türkiye'de bulunmaları halinde, ölüm tarihini izleyen "dört ay içinde", mükelleflerin yabancı bir ülkede bulunması halinde ise ölüm tarihini izleyen "altı ay içinde", beyanname verilir. 

Mükelleflerin ölüm tarihinde yabancı ülkede bulunmaları iki şekilde söz konusu olabilir. Birincisi, ölüm tarihinde herhangi bir sebeple yurt dışında olmaları, ikincisi, yurt dışında ikamet...