27 / 04 / 2024

Gelir vergisi beyannamesi verilme süresinin uzatıldığı açıklandı!

Gelir vergisi beyannamesi verilme süresinin uzatıldığı açıklandı!

Senelik gelir vergisi beyannamelerinde son tarih 5 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldığı duyuruldu. Gelir İdaresi Başkanlığı beyanname süresi konusunda yeni bir düzenleme yapıldığını ifade edildi.



Yapılan açıklama kapsamında şu ifadelere de yer verildi; "28 Mart 2024 tarihli ve 166 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile; 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2023 takvim senesine ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar, 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken ve 2024/ Şubat dönemine de ait olan  "Form Ba Bs" "Form ve bildirimlerinin verilme zamanı da 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar uzatıldığı duyuruldu.

Gelir vergisi beyannamesi verilme süresinin uzatıldığı açıklandı!

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Elektronik defter uygulaması kapsamına da dahil olanlar tarafından Nisan 2024 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken 'Elektronik Defter Beratlan'nin yüklenme süresi 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır." denildi.

GELİR VERGİSİ NEDİR VE NASIL ÖDENİR?

Öte yandan, Gelir Vergisi Beyannamesi Nedir, Ne Zaman Verilir? diye baktığımızda Gelir Vergisi, her mart ayının 25'ine denk gelen ilgili vergi dairesine de sunulması gereken Gelir Vergisi Beyannamesi ile beraber mevcut mükellefin ikametgâhının ya da iş yerinin bağlı olduğu vergi dairesine ödenmektedir. Ayrıca, ödemeler bankadan da gerçekleştirilebilir.

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Kira geliri elde edenler acil bakın! Kira gelirleri nasıl beyan edilir, nasıl hesaplanır Mart 2024?

Kira gelir vergisi için son 13 gün uyarısı! Nasıl hesaplarım, nasıl beyan ederim 2024?

Kira geliri elde edenler hemen bakın! Kira geliri nasıl hesaplanır, nasıl beyan edilir 2024?

Tapu sahiplerine son 15 gün uyarısı: Cezası var!


Geri Dön