06 / 05 / 2024

Beyazıt Camisi hünkar kasrı

Beyazıt Camisi hünkar kasrı

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

TOKİ Kütahya Yıldırım Beyazıt Mahallesi 495 yeni konut ihalesi bugün!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ Kütahya Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 495 yeni konut inşa edecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Beyazıt Camisi'nin restorasyonu 48.8 milyon TL'ye yapıldı!

İstanbul'da "orijinalliğini koruyan en eski selatin camisi" olarak kabul edilen Beyazıt Camisi'nde büyük bir titizlikle restorasyon yapıldı. Yılmaz Yapı Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yürütülen restorasyonu, 48 milyon 899 bin 746 TL'ye yapıldı...

Beyazıt Öztürk Karadağ'dan 3 ev aldı!

Gayrimenkul yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beyazıt Öztürk Karadağ'dan 3 ev aldı.

Tabanlıoğlu Mimarlık Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renevasyonu ödül aldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın imza attığı Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyonu ödül aldı.Tabanlıoğlu projesi, LEAF Awards 2017’de de yarışma jürisi tarafından Yılın Yenileme Çalışmas dalında birinci seçildi.

Irma kasırgası, Miami'den ev alan beyaz Türkleri vurdu!

Milyonları karanlığa gömen Irma kasırgası, Miami'den ev alan beyaz Türkleri vurdu. Miami'de yaşayan İlker İnanoğlu ile Florida'da yaşayan Ceyda Ateş Instagram hesaplarından dehşet dolu anları paylaştı..

Beyazıt Öztürk, Ayazağa’da 2.5 milyon TL'ye ev aldı!

Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, Ayazağa’da ormanla çevrili bir alan içinde yer alan projeden 2.5 milyon TL’ye ev aldı.

Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesi tüm hızıyla sürüyor!

Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesinde yer alan ‘Rüya Şehir’ göz dolduruyor. Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesi tüm hızıyla sürüyor.

Kocaeli'deki Hünkar Çayırı'na yol mu açıldı?

Kocaeli Gebze'deki Hünkar Çayırı'na 1. derece sit alanı olmasına rağmen yol açıldığı iddiasına, alanın özelleştirme kapsamından çıkarılmasına ve kullanımına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Bosna Hersek Foça Hünkar Camii ibadete açıldı!

TİKA koordinatörlüğü, Bosna Hersek Foça'da yer alan ve 1992'de Sırplar tarafından yıkılan Foça Hünkar Camisi'ni yeniden ibadete açtı.

Yıldırım 152 Evler ve Beyazıt'ta dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına son sürat devam eden Yıldırım Belediyesi 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde de dönüşüm başlatıyor.

Yıldırım 152 Evler ve Beyazıt mahalleleri dönüşüyor!

Yıldırım'ın 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde hayata geçilecek olan kentsel dönüşüm projeleriyle bölgeye depreme dayanıklı yapılar inşa edilecek.

Beyazıt Camisi hünkar kasrı Haberi

Beyazıt Camisi hünkar kasrı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Parkı'nın belediyeden alınıp Sultan Beyazid Han-ı Sani Vakfı'na (2. Beyazid Vakfı) devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Ekrem İmamoğlu, aynı vakfın uhdesinde bulunan Beyazıt Camisi'ne bağlı hünkar kasrının 21 Şubat 2011'de yandığını ve o günden bu yana tamir edilmediğini dile getirdi. 

Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılan Beyazıt Camisi'nde, padişah ziyaret ettiğinde dinlenme ve görüşmeler için özel tasarlanan hünkâr kasrı yer alıyordu. 1810'de yapılan bu kasr, 21 Şubat 2011'de büyük çaplı bir yangında tahrip oldu ve o günden bu yana atıl halde kalı. 

Vakıflar Genel Müdürlüğünce Beyazıt Camii restorasyona alınsa da 2013-2020 yılları arasında kasra müdahele edilmedi. Artık Gezi Parkı'nın da sahibi olan Beyazid Han-ı Sani Vakfı'na tescilli olan bu kasrın...