07 / 05 / 2024

Beyazıt Meydanı projesi

Beyazıt Meydanı projesi

1938 yılında İstanbul'un nazım planını hazırlayan Prost, Beyazıt Meydanı'nı şehrin merkezi bir meydanı olarak kabul etmiş ve genişletilmesine karar vermiş. Genişletme çalışmalarında Sırmakeş Han'ın da bulunduğu ada kaldırılacakmış.

Gamador Meydan Projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!

Ankara’da yükselecek olan Gamador Meydan Projesi’nin ilgilileri büyük bir merak ile bekliyor. Peki Gamador Meyda Projesi’nde kaç konut olacak? Konut tipleri ne olacak? İşte Ankara Gamador Meydan Projesi 13 soruda tüm detaylarıyla…

Şanlıurfa Kızılay Meydanı Projesi'nde son durum ne? 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Meydanı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binaların yıkım işlemleri gerçekleşiyor. 

Şanlıurfa'daki Meydan Projesi için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Camikebir mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların yapımı planlanan Meydan Projesi'nin hayata geçirilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kamulaştırılmasına karar verildi.

Beyazıt Meydanı, Turgut Cansever'in ödüllü projesi temel alınarak düzenlenecek!

İstanbul'un simge meydanlarından Beyazıt, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli mimarlardan Turgut Cansever'in 1960 yıllarında düzenlenen yarışmada kendisine birincilik getiren proje temel alınarak düzenlenecek.

Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanı Projesi'ni inceledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanı Projesi'ni yerinde inceledi.

Tabanlıoğlu Mimarlık Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renevasyonu ödül aldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın imza attığı Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyonu ödül aldı.Tabanlıoğlu projesi, LEAF Awards 2017’de de yarışma jürisi tarafından Yılın Yenileme Çalışmas dalında birinci seçildi.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Beyazıt Kütüphanesi ile World Interior News ödülü aldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyon Projesi ile World Interior News Awards 2017’de 'Kamu Yapıları' kategorisinde ödül aldı.

Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi 40 çağdaş yapı arasında!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Mies Van Der Rohe Ödülü 2017'de yüzlerce projeyi geride bıraktı. Tabanlıoğlu, Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi ile 40 çağdaş yapı arasında gösterildi.

Sakarya Taraklı Meydan Projesi’nde sona gelindi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, Taraklı Meydan Projesi’nde devam eden çalışmalar ilgili bilgileri paylaştı. Oktar, “Taraklı Meydan Projemizde çalışmalar yüzde 90 seviyelerine ulaştı." dedi

Türk Dünyası Meydanı projesi basına tanıtıldı!

20 milyon lira mal olacak olan Türk Dünyası Meydanı projesi toplam 56 bin 400 metrekare alana sahip olacak ve Türkiye’nin en büyük kent meydanı olma özelliğini taşıyacak.

Antalya Demre Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin temeli atıldı!

Demre Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin temelini atan Başkan Türel, "Demre Kruvaziyer limanı ve 'Caretta Caretta' havalimanı hayırlı olsun" dedi.

1941 yılında Beyazıt Meydanı tanzim ediliyor!

1941 yılında tarihi Beyazıt Meydanı tanzim ediliyormuş. Meydanda bulunan tarihi Haydar Bey Havuzu'nun etrafı da asfaltla kaplanıyormuş. Beyazıt Cami'nin önündeki ahşap dükkanlar ve kırtasiyeci dükkanları da kaldırılmış.

1939 yılında Beyazıt'da denizi gören bir saha açılacak!

1939 yılında Beyazıt Meydanı, Henri Prost'un tanzim ettiği plana göre yeniden şekil alacakmış. Prost'un planına göre, Beyazıt Meydanı'nda bulunan dükkanlar kaldırılacakmış ve denizi gören bir saha açılacakmış.

Beyazıt Meydanı projesi Haberi

Beyazıt Meydanı projesi



İstanbul'un imarı


Beyazıt Meydanı genişletilecek


İstanbul tarafında açılacak diğe büyük caddeler ve muhtelif yollar


    B. Prost'un Eminönü Meydanı başlangıç olmak üzere açılmasını münasip gördüğü başlıca caddelerin istikamet ve güzergahını yazmıştık. Bugün de diğer bir kısım geniş caddelerin güzergahı hakkında tafsilat veriyoruz: 

    B. Prost Beyazıt Meydanı'nı, şehrin merkezi bir meydanı olarak kabul etmiştir. Bu meydanı, her şeyden evvel muhtelif nakliye vasıtalarının toplanacağı bir saha olarak telakki etmekte ve bu bakımdan meydanın vaziyetinde bazı tadilat yapmayı lüzumlu görmektedir. 

1- Beyazıt Meydanı'na bakan Aksaray tramvay caddesi üzerinde bulunan Şırmakeş Han'ının avlusunda birkaç sene evvel hafriyat yapılmış, burada büyük mermer direkli...