27 / 04 / 2024

Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanı Projesi'ni inceledi!

Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanı Projesi'ni inceledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanı Projesi'ni yerinde inceledi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, genişletme çalışmalarının devam ettiği Üsküdar Meydanı'nda incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Başkan Uysal, İstanbul'da yapımı devam eden projelerle ilgili brifing aldığını ve bundan sonra ilçelerdeki projeleri yerinde ziyaret edeceğini söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Uysal bu kapsamda ilk ziyaretine Üsküdar'dan başladı. 


"Denizlere doğru genişlemeyi tasvip etmiyoruz"

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydan Düzenlemesi Çalışması ile ilgili olarak, "Eski haliyle yeterli olmadığı için büyükşehir belediyemiz burada bir çalışma başlattı. Görüldüğü gibi denize kazıklar çakarak biraz genişleme var. Denizden yaklaşık 12 bin metrekarelik bir alan oluşturuldu." ifadelerinde bulundu. 


Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanı Projesi ni inceledi!


Denize kazık çakılması konusuna da değinen Uysal, "Denizlere doğru açılmak veya genişlemek çok tasvip etmediğimiz birşey olsa bile mecbur kaldığımız zaman da yapıyoruz" dedi. 


Marmaray uzun bir  süre önce tamamlandığını ifade eden Başkan Uysal, "Üsküdar-Ümraniye metro hattı bitmek üzere. Tahmin ediyorum önümüzdeki bir ay içerisinde açılışını yapmış oluruz. Arkasından da bu meydanın düzenleme çalışmaları tamamlanacak" şeklinde konuştu. 


Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanı Projesi ni inceledi!


Başkan Uysal, denize doğru genişlemenin bir zorunluluk olduğunu ve proje kapsamında Üsküdar Meydan'dan Harem'e ve Beylerbeyi Sarayı'na kadar kapsayacağını ifade etti. Uysal, düzenlemenin tamamlanmasının ardından vatandaşların meydandan Harem yönüne Beylerbeyi'ne doğru rahat bir şekilde gidip gelebileceği bir alan oluşacağını söyledi. 


Geri Dön