17 / 05 / 2024

Beydağ Barajı ev

Beydağ Barajı ev

Beydağ Barajı su tutmaya başladı, evler yan yattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kiraz'a bağlı Karaman köyünde yaptığı Beydağ Barajı'ndan dolayı mevcut evleri su altında kalacak hak sahiplerini mağdur etti.

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

Özbekistan'da baraj duvarı çöktü, yüzlerce ev sular altında kaldı!

Özbekistan’da, şiddetli yağış nedeniyle baraj duvarı çöktü, yüzlerce ev sular altında kaldı...

Giresun Alucra Barajı bölgesindeki 12 ev tahliye edildi!

Giresun'un Alucra ilçesinde 4 milyon metreküp su depolama hacmine sahip Alucra Barajı'nda, su sızıntısı başlatıldı. Bölgede bulunan riskli 12 ev ise tahliye edildi.

Yusufeli'de 10 bin kişi ev sahibi olacak!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde taşınma başladı. 68 yıl sonra başlayan baraj inşası kapsamında baraj kenarından yaklaşık 10 bin kişiye ev sahipliği yapacak alan inşa ediliyor.

Köyü taşınan çiftçilere devletten hem ev hem de arazi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alaköprü Barajı nedeniyle köyü taşınanlara her türlü imkanı sundu. Baraj ve diğer nedenlerle köyü taşınan çiftçilere devlet tarafından hem ev hem de tarım arazisi veriliyor.

İzmir Beydağ Kültür Merkezi için ilk kazma haftaya vurulacak!

İzmir’de, Beydağ Barajının turizmi için yapılan projenin 1 milyon TL hibe almaya hak kazanmasının ardından, kültür merkezi için çalışmaların haftaya başlayacağı duyuruldu.

TOKİ Malatya Beydağı Mahallesi başvuruları!

TOKİ Malatya Beydağı Mahallesi başvuruları başladı ve devam ediyor. Ödemelere göre 144 aya kadar vade sağlanan projede ev fiyatları 106 bin 943 TL'den başlıyor

Ödemiş Türkönü'nde tapular dağıtıldı!

Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Beydağ Barajı toplulaştırma çalışmaları kapsamında Türkönü Mahallesinde tapular verildi.

TOKİ Malatya Beydağı Evleri başvuru işlemleri!

TOKİ Malatya Beydağı Evleri başvuru işlemleri başladı ve o döneme devam ediyor. Ödemelere göre 144 aya varan vade sağlanan projede ev fiyatları 106 bin 943 TL'den başlıyor.

Konya Kiraz'daki ulaşım sorunu çözülüyor!

Beydağ Barajı’nda su tutulmasıyla birlikte su altında kalan yerleşim yerleri arasında yer alan Kiraz’ın Karaman Mahallesi’nde oluşturulan yeni konut alanının ulaşım sorunu Kiraz Belediyesince çözülüyor.

Beydağ Barajı turizme kazandırılacak!

İzmir Kalkınma Ajansının (İZKA) 2015 yılı İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan 'Beydağ'da Alternatif Turizm Gelişiyor"' projesinde yer alan yüzer iskele ve gezi teknesi için imzalar atıldı.

Beydağ Barajı'nda doluluk oranında artış yaşandı!

İzmir'in Beydağ Barajı'ndaki su miktarı yağışlı geçen mevsimle birlikte iki aylık süreçte 30 milyon metreküplük artış gösterdi. Aralık ayı sonlarında 79 milyon metreküp olan su miktarı 109,2 milyon metreküpe ulaştı.

İzmir Karaman Köyü'nde baraj suyu nedeniyle evler yan yattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in Kiraz ilçesi Karaman köyünde yaptığı Beydağ Barajı'ndan dolayı mevcut evleri su altında kalacak hak sahiplerini mağdur etti...

Beydağ Barajı ev Haberi

Beydağ Barajı ev


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kiraz'a bağlı Karaman köyünde yaptığı Beydağ Barajı'ndan dolayı mevcut evleri su altında kalacak hak sahiplerini mağdur etti. İskan Kanunu gereğince söz konusu Kendi Evini Yapana Yardım (KEYY) konutlarının projesine uygun inşa edilmediğini, yıkım raporu verilen evlerin bu haliyle devam ettirildiğini, dolgu zemin üzerine projesine aykırı inşaat yapıldığını, temel inşaatlarında usulsüzlüğün aşikâr olduğunu ve çıplak gözle dahi bakıldığında evlerin yan yatmaya başladığını dile getiren hak sahibi köylüler, "Neden devletin bu usulsüzlükleri görmezden geldiğine bir anlam veremiyoruz. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahhatin Varan'dan ümidimizi kestik. İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin bize sahip çıkmasını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da konudan haberdar etmek istiyoruz. Cumhurbaşkanı'nın danışmanlığını yapan Binali Yıldırım...