18 / 05 / 2024

beykoz Akbaba Deresi projesi

beykoz Akbaba Deresi projesi

İstimlak sorunlarının çözülmesinin ardından Akbaba Deresi’nde çalışmalar yeniden başladı. Akbaba Deresi’nin kalan 300 metrelik kısmı da ıslah edildiğinde taşkın riski ve atıksu sorunu tarih olacak.

Beykoz Riva Deresi çevresindeki 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tamamlanan Riva Deresi çevresindeki toplam 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı. İşte detaylar...

Riva Deresi yeniden tasarlanıyor!

Beykoz Belediyesi’nin hazırladığı ‘Riva Deresi Çevre Koruma, Su Güvenliği Yönetimi Projesi ile Kentsel Tasarım Peyzaj Projesinin’ İstanbul Valiliği onayıyla ÇED sürecine başlandı.

Riva Deresi Kıyı Koruma Yapısı imar planı askıya çıktı!

İstanbul Beykoz İlçesi Riva Deresi Kıyı Koruma Yapısı (Mahmuz) Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı..

Beykoz İmam Hatip Ortaokulu'nun inşaatı başladı!

Beykoz Belediyesi tarafından Betkoz Tokatköy-Akbaba Yolu'nda hayata geçirilecek Beykoz İmam Hatip Ortaokulu'nun inşaatı başladı...

Mumcu Mimarlık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mumcu Mimarlık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Uğur Mumcu tarafından 10 bin TL sermaye ile 24 Mayıs'ta Beykoz, Akbaba Mahallesi, Aydemir Çıkmazı Sokak'ta kuruldu.

Fi Dizayn Mimarlık Yapı Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fi Dizayn Mimarlık Yapı Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Savaş Memiç tarafından 100 bin TL sermaye ile 25 Ocak'ta Beykoz, Akbaba Mahallesi, Kireçli Çıkmazı Sokak'ta kuruldu.

Beykoz Küçüksu Deresi kenarındaki kapalı pazar alanı ne oldu?

Beykoz Küçüksu Deresi kenarında yapımı süren kapalı pazar alanının beton zemini ve çelik direkleri söküldü. Mustafa Yılmaz isimli pazarcı, Pazar yerindeki beton zemin ve direklerin sökülüp tekrar dikilmesine bir anlam veremediklerini belirtti.

Beykoz’a 9 yeni spor sahası müjdesi!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek "Mahmutşevketpaşa, Rüzgarlıbahçe, Dereseki, Akbaba, Kanlıca, Kaynarca, Örnekköy, Yenimahalle Beykoz Stadı olmak üzere ilçemiz 9 yeni bakımlı ve modern halı saha daha kazanıyor" dedi

Beykoz Akbaba Deresi’nde atıksu sorunu tarih oluyor!

Beykoz'da istimlak sorunlarının çözülmesinin ardından Akbaba Deresi’nde çalışmalar yeniden başladı. Akbaba Deresi’nin kalan 300 metrelik kısmı da ıslah edildiğinde taşkın riski ve atıksu sorunu tarih olacak.

Akbaba Deresi’nde atıksu sorunu tarih oluyor!

İstimlak sorunlarının çözülmesinin ardından Akbaba Deresi’nde çalışmalar yeniden başladı. Akbaba Deresi’nin kalan 300 metrelik kısmı da ıslah edildiğinde taşkın riski ve atıksu sorunu tarih olacak.

Beykoz Akbaba Canfeda Hatun Camisi restore ediliyor!

Beykoz’un tarihi yerleşimlerinden Akbaba Köyü’nde bulunan 426 yıllık Canfeda Hatun Camisi Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. İbadete devam edilebilmesi için caminin girişinde geçici bir mescit oluşturuldu...

Kanal Riva ile Riva Deresi turizm merkezi olacak!

Yeşil ve mavinin buluştuğu cennet İstanbul Beykoz'da yer alan Riva Deresi , Kanal Riva projesi ile turizm merkezine dönüştürülecek...

Beykoz Kanal projesinin imar çalışmaları devam ediyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Kanal İstanbul'un bir benzerini, Riva Deresi'nde yapacaklarını ifade etti...

beykoz Akbaba Deresi projesi Haberi

beykoz Akbaba Deresi projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi işbirliğiyle sürdürülen dere ıslah çalışmalarıyla ilçede taşkın riski tarih olurken dereler modern alt yapıya çevreleri de temiz bir çehreye de kavuşuyor. Dere ıslah çalışmaları kapsamında, Akbaba Deresi’nin Sülükhane mevkiinde kalan 300 metrelik kısım, beton kesitler kullanılarak,  12 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde ıslah edilecek. 

Derede 1000 ve 500 yıllık yağış rejimi hesaplanarak yapılan çalışmalarla taşkın ve sel baskını riskinin tamamen önlenmesi hedefleniyor. Derenin kayma riski taşıyan bölgelerinde ise fore kazık sistemi uygulanarak ilçe sakinleri için güvenli bir çalışma yürütülüyor. 

Akbaba Deresi’nin kalan kısmında da ıslahı yapılan diğer kısımlarda olduğu gibi atıksular dere kenarlarındaki kolektörlere bağlanacak, Beykoz Deresi’nden çevreye atık su girişi de engellenmiş olacak. 

Akbaba Deresi’ndeki ıslah çalışmasının bu yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 

Tokatköy Deresi’nde de...