29 / 04 / 2024

Beykoz Dereseki

Beykoz Dereseki

1982 yılında Beykoz Dereseki sırtlarında çıkan orman yangınında yüzlerce hektarlık orman alanı kül olmuş. Bilinmeyen bir sebepten dolayı meydana gelen yangına itfaiye müdahale edememiş ve söndürme çalışmalarına askeri birliklerde katılmış.

Beykoz Dereseki 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Dereseki Mahallesi 356 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği Bakanlık Makamının 26.01.2022 tarih ve 2803274 sayılı Olurları ile 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. Maddesi uyarınca onaylandı.

Beykoz'un 2 yeni imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Dereseki Mahallesi 267 Nolu Parsel ile ilgili 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı onaylanarak askıya çıkarıldı.

Beykoz Dereseki 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Dereseki Mah. 267 Nolu Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Beykoz Dereseki'ndeki ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi mecliste!

İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Elmalı, Dereseki bölgesinde bulunan ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Beykoz Dereseki Mahallesi koruma amaçlı imar planı askıda!

Beykoz Dereseki Mahallesi, 316 ada, 4 parsel ve 268, 341, 343, 345, 346, 360, 1 ( 316/TCK ) parsellere ilişkin imar planı askıya çıktı.

Kalyon İnşaat'tan Beykoz'a 553 villa!

Beykoz Dereseki’de hayata geçirilecek olan 553 villayı 3. havalimanı projesini de yürüten Kalyon İnşaat yapacak.

Beykoz'da 28 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Dereseki Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsa toplamda 28 milyon 191 bin 705 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

KİPTAŞ ve Özyazıcı'dan Beykoz'a dev proje!

Kiptaş ve Özyazıcı İnşaat Merter ailesinin Beykoz'daki arazisine spor vadisi ve villa yapacak. 2 bin dönüm alana sahip arazi Beykoz Dereseki'de yer alıyor, projenin detaylarının önümüzdeki günlerde belli olması planlanıyor...

Kiptaş ve Merter Ailesi'nden Beykoz Ormanı için sit alanı hamlesi!

Kiptaş ve Merter Ailesi'nden Mehmet Berke Merter tarafından, Beykoz Dereseki'deki 1. derece sit durumunda olan 2 milyon 350 bin metrekarelik orman arazisi için "Sit Derecelerinin Düşürülmesi" için talepte bulundu...

Kalyon'un Beykoz Dereseki arsasının imar planı askıya çıktı!

Kalyon Grubu'nun Beykoz Dereseki Mahallesi'ndeki 81 bin 945 metrekarelik arazisinin Özel Eğitim Tesisleri Alanı fonksiyonlu 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı....

Kalyon Grubu Beykoz'da özel eğitim tesisi imarı istedi!

3. Havalimanı projesi ortaklarından Kalyon Grubu, Beykoz Dereseki Köyü'nde yer alan 81 bin 945 metrekarelik arazi için "Özel Eğitim Tesisi" fonksiyonlu imar planı değişikliği talebinde bulundu.

Beykoz’a 9 yeni spor sahası müjdesi!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek "Mahmutşevketpaşa, Rüzgarlıbahçe, Dereseki, Akbaba, Kanlıca, Kaynarca, Örnekköy, Yenimahalle Beykoz Stadı olmak üzere ilçemiz 9 yeni bakımlı ve modern halı saha daha kazanıyor" dedi

1982 yılında Beykoz'da yüzlerce hektarlık orman alanı kül olmuş!

1982 yılında Beykoz Dereseki sırtlarında çıkan orman yangınında yüzlerce hektarlık orman alanı kül olmuş. Bilinmeyen bir sebepten dolayı meydana gelen yangına itfaiye müdahale edememiş ve söndürme çalışmalarına askeri birliklerde katılmış.

Beykoz Dereseki Haberi

Beykoz Dereseki



SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA ASKERİ BİRLİKLER DE KATILDI


Beykoz-Dereseki sırtlarında yüzlerce hektarlık orman yandı


  Dün gece yarısı Beykoz ilçesi Dereseki sırtlarında çıkan orman yangınında yüzlerce hektarlık orman alanı kül oldu. 

  Henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı meydana gelen yangına itfaiye müdahale edemedi. Askeri birliklerin söndürme çalışmalarına katıldığı yangın rüzgarın da tesiriyle geniş bir alana yayıldı. Yangının yerleşme bölgesinden uzak olduğu bildirildi. 

  Yangın askeri birliklerin yoğun çabaları sonucu sabaha karşı kontrol altına alındı.


Tercüman Gazetesi 29 Mayıs 1982



Abdullah Kutalmış...