01 / 05 / 2024

beykoz film platosu

beykoz film platosu

Sayıştay, İBB’nin Beykoz’da inşaatı yarım kaldığı için hayata geçirilemeyen “Yeşilçam Film Platosu” projesi için 2016'dan beri kira ödediğini belirledi. 

Yeni Yapı üniversite kuracak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini belirten Yeni Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Naci Topsakal üniversite kurmak için ciddi çalışmaları olduğunu belirtti, Topsakal tartışmaların bitmediği Atatürk Kültür Merkezi'yle ilgili de açıklamalar yaptı...

Beykoz'da 266 dönüm alana dev film platosu kuruluyor!

İstanbul Beykoz'da, 266 dönüm alan üzerinde kurulacak dev film platosu için çalışmalara başlandı...

Çekmeköy TRT Kampüs ve Film Platosu Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Çekmeköy İlçesi Merkez Mahallesi TRT Kampüs ve Film Platosu Alanına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

TCDD, Başakşehir'de 18 adet film platosu ve ofis alanı yaptıracak! İhalesi 25 Ağustos'ta!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, 18 adet film platosu ve ofis alanı yaptıracak. Merakla beklenen ihale 25 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Konya'da film platosu inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Karahüyük Mahallesi’nde  film platosu inşa çalışmalarına başladı.

İBB, Beykoz'daki inşaatı bitmeyen film platosu için 4 yıldır kira ödüyor!

Sayıştay, İBB’nin Beykoz’da inşaatı yarım kaldığı için hayata geçirilemeyen “Yeşilçam Film Platosu” projesi için 2016'dan beri kira ödediğini belirledi. 

Söğüt 'Oba Kent Projesi' hayata geçiriliyor!

Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı, her yıl yüzbinlerce kişinin ziyarette bulunduğu Bilecik'in Söğüt ilçesi, hayata geçirilmesi planlanan projelerin ardından adeta bir film platosu haline gelecek.

Gupse Özay ve Barış Arduç Beykoz Konakları'ndan ev aldı!

2014 yılında film setinde aşkları başlayan ünlü çift Gupse Özay - Barış Arduç çifti, yeni bir eve taşındı. İkili, artık Beykoz Konakları'nda oturacak...

Beykoz'da Yeşilçam filmlerinin çekildiği bina yandı!

Beykoz’da metruk bina henüz bilinmeyen bir sebeple yandı. Yanan binada pek çok dizi ve film çekildiği belirtildi.

İstanbul'un yeni film platosu Midwood İstanbul'u organizatör San yapacak!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından büyük bir tanıtımla duyurulan film platosu inşaatında ihaleyi kazanan belli oldu. İddialara göre, 3 ayda 2 şirket kuran organizatör San’a belediyenin en büyük ihalesi verildi.

İstanbul'un 3 köyü film platosu olacak! İmar planı kabul edildi!

Üçüncü Havalimanı ile Şile arasında kalan Ağaçlı, Çiftalan ve Odayeri köyleri Türkiye'nin Holywood'u olacak. Film platosu için gerekli imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde kabul edildi.

Midwood İstanbul Kompleksi'nin otel ve yaşam alanlarının temeli atıldı!

Büyükçekmece'de yapımı devam eden Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi'nin otel ve yaşam alanlarının temeli atıldı. Midwood İstanbul'un Avrupa'nın en büyük film platosu olması hedefleniyor.

Büyükçekmece'ye marina ve film platosu geliyor!

Büyükçekmece'ye marina ve film platosu inşa edilecek. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün 2 büyük projede çalışmaların başladığım ifade etti.

Düzce'ye film platosu kuruluyor!

Düzce belediyesinin film ve dizi çekim platosu projesi için Avrupa Birliği (AB) destek programları düzeyinde çalışma yapılıyor. Bunun için Düzce belediyesi AB proje birimi tarafından çalışmalar başlatıldı.

Büyükçekmece Toskana Vadisi'ne dev film platosu kurulacak!

Hollywood ve Bollywood'dan sonra dünyanın en büyük 3. film platosu İstanbul'a kurulacak. Van Damme'ın da ortak olduğu Long Road Production film şirketi, uluslararası yüksek bütçeli projelerini Büyükçekmece, Toskana Vadisi'nde hayata geçirecek.

beykoz film platosu Haberi

beykoz film platosu

Sayıştay'ın 2019 yılı İBB denetim raporunda eski İBB Başkanı Kadir Topbaş dönemine ait film platosu projesine ilişkin dikkat çeken usulsüzlükler tespit edildi. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; rapordaki bilgilere göre Beykoz Kılıçlı Köyü'nde 265 bin 963 metrekare alan ve içindeki 7 bin 627 metrekarelik 53 adet yapı ve tesisler, 2009'da Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Beykoz Belediye Başkanlığı'na kiralandı.

Beykoz Belediyesi tarafından kiralanan alanda, film platosu yapılması için İBB, 16 Mart 2011 tarihinde “Beykoz Yeşilçam Film Platosu Onarım ve Tamamlama İnşaatı” ihalesi yaptı.

İhalenin yüklenicisi ile 11 Nisan 2011'de de 11 milyon 591 bin 469 TL'lik sözleşme imzalandı. Şirkete 13 Nisan 2011'de yer teslimi gerçekleştirildi.

İBB, Beykoz Belediyesi'ne ait kiracılık hakkının kendisine devrini sağladı. 15 Ocak 2016 itibariyle devir sözleşmesi imzalandı ve İBB söz...