22 / 05 / 2024

beykoz hidiv kasrı ihale

beykoz hidiv kasrı ihale

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Hidiv Kasrı bakım onarım ve restorasyon işi ihale edecek. İhale 10 Aralık 2013 tarihinde saat 10:30 'da Güngören 'de gerçekleştirilecek...

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

1952 yılında Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş!

1952 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Hidiv Korusu Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Hidiv Korusu Şubesi bugün Beykoz'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Hidiv Kasrı’nın altını oymuşlardı! Çalışma yargıya taşındı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Hıdiv Kasrı’ndaki kazı çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Beykoz Mecidiye Kasrı hizmete açıldı!

Beykoz Mecidiye Kasrı, restore edilip müze olarak hizmete açıldı. TBMM Milli Saraylar'a bağlı müze düzenlenen törenle açıldı.

1942 yılında Belediye Hidiv Kasrı'nı restore ettirecek!

1942 yılında Belediye, mülkiyeti kendisine ait olan Hidiv Kasrı'nı restore ettirecekmiş. 2. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla restore işini askıya alan Belediye, savaş bitiminde köşkü restore ettirerek otel haline getirecekmiş.

1936 yılında İstanbul Belediyesi Hidiv Köşkü'nü satın alacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Çubuklu tarihi Hidiv Kasrı ve korusunu satın almak istemiş. Kasrın 20 bin liraya satılacağını duyan Muhiddin Üstündağ, kasra giderek, binanın enkazcıya verilmemesini köşk müdürüne tavsiye etmiş.

2006 yılında Beykoz Kasrı için Kadir Topbaş'a tam yetki!

2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beykoz Kasrı'nın da içinde bulunduğu 200 dönümlük alanın Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi için Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a tam yetki vermiş.

1999 yılında Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş!

1999 yılında Sağlık Bakanlığı'ndan Milli Saraylar Dairesi'ne devredilen tarihi Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş. Bakımsızlıktan dökülme tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi yapı eski günlerine dönmeyi bekliyormuş.

1999 yılında Beykoz Kasrı müze olacakmış!

1999 yılında Milli Saraylar'a devredilen Beykoz Kasrı müze olacakmış. 1855 yılında Hidiv Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın temelini attığı, mimarlığını ise Balyan kardeşlerin yaptığı tarihi bina restore edildikten sonra müze olacakmış.

1984 yılında Hidiv Kasrı hizmete açılmış!

Restorasyon çalışmaları Turing Kurumu tarafından gerçekleştirilen Hidiv Kasrı, 1984 yılında Türk Henkel firmasının 20. yıldönümü resepsiyonu ile hizmete açılmış. Tarihi kasır, Vehbi Koç, Tarık Şaka, Sakıp Sabancı gibi işadamlarının hayranlığını kazanmış.

1971 yılında tarihi beş köşk turizme hizmet edecekmiş!

1971 yılında tarihi beş köşk turistik otel, lokanta olarak kullanılacakmış. Boğaz'da harap haldeki Pembe Köşk, Beyaz ve Sarı Köşkler, Çadır Köşkü, Hidiv Kasrı restore edilerek turistik tesis haline getirilecekmiş.

1938 yılında belediye Çubuklu'daki Hidiv Kasrı'nı 60 bin liraya satın almış!

Beykoz ilçesi Çubuklu sırtlarında yer alan Mısır'ın son Hidiv'i Abbas Hilmi Paşa tarafından 1907 yılında yaptırılan Hidiv Kasrı 1938 yılında belediye tarafından 60 bin küsur liraya alınmış.

beykoz hidiv kasrı ihale Haberi

beykoz hidiv kasrı ihale


Beykoz Hip Kasrı bakım onarım ve restorasyon işi ihalesi İBB Ek Hizmet Binası İhale İşleri Müdürlüğü Merter Güngören adresinde gerçekleştirilecek. İhale tarihi 10 Aralık 2013 olarak belirlendi.



İlanı detaylı görüntülemek için