27 / 04 / 2024

Beykoz istinat duvarları

Beykoz istinat duvarları

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve ekibi, mahallelerde yol yapım, bakım ve genişletme çalışmalarının yanı sıra tehlike arz eden yerlere büyük ve sağlam istinat duvarları inşa ediyor.

Bir haftada 3 istinat duvarı çöktü! Uzman isim uyardı! Eski istinat duvarlarını gözlem altına almalıyız

Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erdoğan, Kocaeli'de bir haftada 3 farklı istinat duvarının çökmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İstinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli?

Binaları korumak için yapılan istinat duvarları doğru inşa edilmediği taktirde yıkımlara sebep olabiliyor. Peki, istinat duvarı neden çöker, istinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar tespit ediliyor!

Kağıthane’de çöken bina ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar ve risk oluşturan istinat duvarları tespit ediliyor. Yapılacak tespitler sonrası duvar güçlendirme ya da çukur doldurma çalışmaları başlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan duvar talimatı!

3 ay içinde 8 farklı noktada çöken istinat duvarlarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Son olarak İstanbul Kağıthane'de göçen ve iki binanın da yıkılmasına yol açan istinat duvarının ardından İstanbul Valiliği'ne talimat verildi.

Beykoz'da istinat duvarı evin üzerine yıkıldı!

Beykoz’da yoğun yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sonucu istinat duvarı evin üzerine yıkıldı. 

İzmir Körfezi Evleri'nin temeli bu ay atılacak!

Ege-Koop'un 13 projesi olacak İzmir Körfezi Evleri'nin temeli bu ay içinde atılacak. Projenin inşaat alanında hafriyat, istinat duvarlarının imalatı ve yol düzenlemesinde sona gelindi...

İzmir'e yeni plaj geliyor!

İzmir Büyükşehir ve Urla Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen “Zeytinalanı Sahil Düzenlenmesi” son sürat devam ediyor. İnşaatın başladığı sahilde deniz ve kıyı arasındaki beton istinat duvarları yapılmaya başlandı.

Erzurum Büyükşehir'den yeni istinat duvarları!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine bağlı yerleşim yerleri ile ilçe merkezlerinde menfez ve istinat duvarı yapıyor.

İzmit Belediyesi'nden istinat duvarı ihalesi!

İzmit Belediyesi’nce Orhan, Zabıta, Tavşantepe, Yeşilova ve Yenidoğan mahallelerinde istinat duvarları yapılacak. İstinat duvarları için açılan ihaleye 7 firma katılırken firmalardan biri ihale aşamasında elendi.

Antalya'da heyelanla kapanan yola istinat duvarı!

Kış aylarında toprak kaymalarının yaşandığı Konyaaltı’na bağlı, Hacısekililer, Çitdibi ve Yarbaşçandır grup yollarında istinat duvarları yapılıyor.

Trabzon'da istinat duvarı inşaatlarına 3 milyon TL harcandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, il genelinde ihtiyaç duyulan alanlara istinat duvarları inşa ediyor. Büyükşehir'in sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 2015 yılında 3 milyon 29 bin TL maliyetle 21 bin metreküp istinat duvarı inşası gerçekleştirildi.

Bina yüksekliği nasıl hesaplanır?

Bina yüksekliği hesabında, arkasında kullanılan hacim oluşturulmamış istinat duvarları yükseklik hesabına dahil edilmiyor. Peki, İmar Yönetmeliğinde yer alan kurallara göre bina yüksekliği nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Ankara'da istinat duvarlarının denetimi masaya yatırıldı!

Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, istinat duvarlarının denetlenmesi en önemli konu başlığı olarak dikkat çekti. Toplantıda, Altındağ'da örnek teşkil eden istinat duvarları katılımcılarla paylaşıldı.

Beykoz istinat duvarları Haberi

Beykoz istinat duvarları

İlçenin meydanlarını, alt ve üst yapısını doludizgin yenileyen Beykoz Belediyesi, yol yapım ve genişletme çalışması tamamlanan noktaları istinat duvarlarıyla sağlamlaştırıyor. İstinat duvarı yapım çalışmalarıyla kayma riski taşıyan yerler sağlam ve yüksek duvarlarla örülerek ilçe sakinleri için güvenli hale getiriliyor. 


 Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışma kapsamında ekipler çalışmanın niteliği ve zeminin durumuna göre taş duvar ya da betonarme bloklar kullanıyor. 


İstinat duvarı yapım çalışmalarına İBB ekipleri de destek veriyor. Çalışmalar kapsamında 2014 yılı içinde Tokatköy Mahallesi Hz. Yuşa Caddesi’nde 67 mt uzunluğunda 5 m yüksekliğinde duvar imalatı ile yol genişletme çalışması, Kavacık Mahallesi Armağan Sokak’ta 36 mt uzunluğunda 4 m yüksekliğinde betonarme istinat duvarı yapımı tamamlandı. 


Merkez Mahallesi Pırlanta Sokak’taki tehlike arz eden taş duvar ekipler tarafından kontrollü şekilde yıkılarak...