05 / 07 / 2024

Beykoz Kavacık Dedeoğlu ormanı

Beykoz Kavacık Dedeoğlu ormanı

Beykoz Kavacık Dedeoğlu Özel Ormanının Devlet Ormanı olarak tescilinin sağlanması amacıyla Hukukçu Cihangir Dönmez tarafından dava açıldı.Beykoz Kavacık Dedeoğlu Özel Ormanı Devlet Ormanı mı olacak?

Beykoz Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sarı Siyah Beykoz Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarı Siyah Beykoz Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Turgay Sucuoğlu tarafından kuruldu.

Beykoz Kavacık, Yenimahalle ve Göztepe mahallelerinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Göztepe ve Yenimahalle Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Dedeoğlu Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Dedeoğlu Parkı Şubesi Beykoz'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Beykoz Belediyesi'nden kiralık iş yeri!

İstanbul İli Beykoz Belediye Başkanlığı, Beykoz Kavacık Mahallesi'nde yer alan iş yerini kiraya veriyor.

Beykoz Kavacık'a millet kıraathanesi müjdesi!

Beykoz kitapseverlerin ve ders çalışmak isteyen öğrencilerin uğrak noktası haline gelecek olan millet kıraathanesine kavuşuyor.

Kavacık Kültür ve Sanat Merkezi 17 Şubat'ta açılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beykoz Belediyesi, Kavacık Kültür ve Sanat Merkezi'ni 17 Şubat'ta hizmete açıyor.

Kavacık Maritza Vadi Evleri satılık!

İstanbul Anadolu Yakası Beykoz'da Kavacık'ta yer alan Maritza Vadi Evleri 21 blok şeklinde yükseliyor. Kavacık Maritza Vadi Evleri toplam 250 adet daireden meydana geliyor. Kavacık Maritza Vadi Evleri satılık...

Beykoz Elysium Es Kavacık fiyat listesi!

Beykoz Elysium Es Kavacık fiyat listesi 900 bin TL'den başlayarak değişiyor. Elysium Es Beykoz projesi Nisan 2018'de tamamlanacak...

Ofton Elysium Es Kavacık teslim tarihi!

Yüzde 5 peşinatla daire sahibi olunabilen Ofton Elysium Es Kavacık projesinde daire fiyatları 900 bin TL'den başlayarak değişiyor. Ofton Elysium Es Kavacık teslim tarihi...

Ofton Elysium Es Kavacık fiyatları!

Toplam 100 konut ve 15 dükkandan meydana gelen Ofton Elysium Es Kavacık projesinde yüzde 5 peşinatla daire sahibi olunabiliyor. İşte Ofton Elysium Es Kavacık fiyatları...

TOKİ Başkanı Turan, Başkan Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ nu ziyaret etti, Trabzon’a yatırım yapmaya ve kentsel dönüşümleri sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Kavacık Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Kavacık Yapı Denetim Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Süleyman Akgün imzasıyla kuruldu.

Beykoz Kavacık Dedeoğlu ormanı Haberi

Beykoz Kavacık Dedeoğlu ormanı

2.000.dönüme yakın alanlı, Yüksel İnşaat ve Yüksel Holdinge ait Dedeoğlu Özel Ormanının tapusunun iptali ile Devlet Ormanı olarak tescilinin sağlanması amacıyla İdare mahkemesinde dava açıldı.

Bu davanın açılma gerekçesi ise aşağıdaki şekilde;

‘’ Orman Kadastrosu Ve 2B Uygulama Yönetmeliği’nin 17. Ve 14. Madde hükümlerine göre bir yerin özel orman olabilmesi için Devletleştirme dışında bırakıldığı veya özel orman hususiyeti verildiği tarihte Devlet Ormanına bitişik olmaması gerekir.

Dedeoğlu Özel Ormanı hem Devletleştirme dışı bırakıldığı zaman hem de şimdi bir taraftan Karlıtepe Devlet Ormanına diğer taraftan Sait Paşa Devlet Ormanına bitişiktir. Devlet ormanına bitişik olan ormanlar özel orman olarak hususiyet kazanamazlar, devlet ormanı olarak tescil edilirler.

Bundan başka Dedeoğlu özel ormanının tapusunun iptali ile devlet ormanı olarak tescili için önemli iki gerekçe daha vardır.

Bunlardan birincisi bugün...