28 / 04 / 2024

beykoz Meyve Bahçesi projesi

beykoz Meyve Bahçesi projesi

Beykoz Belediyesi Paşamandıra’da 18 bin 600 m2 arazi üzerinde Meyve Bahçesi kuruyor. Meyve Bahçesi’nde ağaçların arasında piknik ve oturma alanları, çocuk parkları, spor ve aktivite alanları yer alacak.

Beykoz Belediyesi'nden Beykoz Millet Bahçesi paylaşımı!

İBB, Belediye meclisinden onay verilmesine rağmen Beykoz Millet Bahçesi projesini veto ederek paylaşımda bulundu.

Beykoz Çayırı Millet Bahçesi'nin detayları belli oldu!

Beykoz'un en güzel mesire yerlerinden biri olan Çayır millet bahçesi oluyor. Proje  İBB Meclisi'nde oy çoğunluğu ile kabul edildi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Beykoz Çayırı'nın millet bahçesi yapılmasına veto!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı'nın, oyçokluğu ile Millet Bahçesi olmasına karar verilmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararı veto etti.

İBB Meclisi'nde Beykoz Millet Bahçesi tartışması!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı, oy çokluğu ile Millet Bahçesi'ne yapıldı CHP grubunun onay vermediği karar, çayırın yapılaşmaya açılacağı nedeniyle tepkilere neden oldu.

Beykoz Çayırı millet bahçesi oluyor!

Beykoz Ortaçeşme Mahallesi sınırlarında yer alan yaklaşık 96 bin metrekare büyüklüğündeki alana sahip tarihi Beykoz Çayırı'nın ‘Millet Bahçesi’ şeklinde düzenlenmesi amacıyla hazırlanan imar planı değişikliği teklifi, İBB Meclisi gündemine getirildi. Teklif AKP ve MHP grubunun oyları ile onaylandı. 

Beykoz'a millet bahçesi müjdesi!

Önceki gün Beykoz Belediyesi'ne bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beykoz'un Çayır ilçesine millet bahçesi yapılacağını dile getirdi.

Bornova'da 11.7 milyon TL'ye icradan satılık meyve bahçesi ve fabrika binası!

İzmir 15. İcra Dairesi Müdürlüğü İzmir ili, Bornova ilçesi, Kemalpaşa Mahallesi'nde yer alan meyve bahçesi ve fabrika binasını toplam 11 milyon 269 bin 521‬ TL'ye icradan satıyor...

Tarsus'ta 12.8 milyon TL'ye icradan satılık karışık meyve bahçesi!

Tarsus İcra Dairesi, Mersin ili, Tarsus ilçesi, Kanberhüyüğü Mahallesi 814 parsel sayılı narenciye ve nektarin bahçesini 12 milyon 800 bin 31 TL'ye icradan satışa çıkardı...

Türkiye'ye örnek model Kabalı Meyve Bahçesi!

Türkiye'de tarım sektörünün en önemli sorunlarından tarım arazilerinin aile bireyleri arasında bölünmesi nedeniyle sürekli küçülmesi oluyor. Bu soruna karşılık uygulanması gereken model ise Kabalı Meyve Bahçesi olarak belirtiliyor...

Kayseri'ye millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de eski Hava İkmal Bakım Merkezi'nin olduğu alana millet bahçesi yapacaklarını söyledi...

Millet bahçesi projesi, şehircilik açısından çok önemli bir karar!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, " Millet Bahçesi Projesi şehircilik açısından çok önemli bir karar. 15 şehrimizde 15 eski stat yerine 'millet bahçesi' yapılacak" dedi...

Eskişehir Atatürk Stadı'nın yıkım protokolü imzalandı! Millet bahçesi oluyor!

Eskişehir Atatürk Stadı, millet bahçesi oluyor. Stadın millet bahçesine dönüştürülmesi kararı sonrası yıkım için protokol imzalandı.

Sakarya'daki Millet Bahçesi 63 bin metrekare olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Millet Bahçesi yapılmasına ilişkin açıklama yaptı. Zeki Toçoğlu, Stadyumun arkasındaki arsa hem de Çark Mesireyi de projenin içine katarak 63 bin metrekarelik bir alanı bir şehir parkı olarak değerlendirmeyi planlıyoruz'' dedi.

beykoz Meyve Bahçesi projesi Haberi

beykoz Meyve Bahçesi projesi


Beykoz Belediyesi Paşamandıra’da 18 bin 600 m2 arazi üzerinde Meyve Bahçesi kuruyor. 14 farklı türden 950 meyve ağacının yer alacağı alanda ziyaretçiler mevsim meyvelerini dalından koparıp yemenin keyfini yaşayacak. 


Beykoz’un köylerinin mahalle statüsüne kavuşmasıyla ilçenin doğal güzelliklerini gün yüzüne çıkaran hizmetler de bir bir hayata geçiyor. Yem yeşil doğası, piknik alanları ve hayvancılığı ünlü Paşamandıra artık güzelliklerini Beykoz Belediyesi’nin kuracağı Meyve Bahçesi’nde paylaşacak.


İlk fidanlar Kasımda dikilecek


Beykoz Belediyesi Paşamandıra’da Meyve Bahçesi kurmak için arazideki çalışmalarına başladı. Çevre duvar yapımının sürdüğü alanda fidanlar Kasım ayında toprakla buluşacak. Bahçeye ilçenin doğal dokusuna uygun olarak elma, armut, nar, ceviz, kiraz, kayısı, karayemiş, incir, erik,  kivi, şeftali, ayva, üzüm, ruscus olmak üzere 14 türden 950 meyve ağacı dikilecek.


Mahalle’den geçen Kavaklıdere’nin kenarında hazırlanacak olan Meyve Bahçesi’nde...