05 / 05 / 2024

beykoza metro yapılacakmı

beykoza metro yapılacakmı

NTV’ de yayınlanan Seçim Aktüel programına konuk olan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Özlem Yurt’ un sorularını yanıtlayarak, Beykoz’ da yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi...

Anadolu Yakası'na 149 modern erguvan otobüs daha alındı!

İstanbul’un Anadolu Yakasında hizmet verecek 149 modern otobüs Başkan Kadir Topbaş’ ın katılımıyla Beykoz’da gerçekleştirilen törenle hizmete alındı. Topbaş, Beykoz'a metro yapılmasını da planladıklarını söyledi...

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin bütçe tartışmalarına ilişkin açıklamasında "‘İBB borçlanıyor, şu oluyor, bu oluyor...’ Evet, borçlanıyoruz. Çünkü İBB, 10 tane metro yapıyor" diye konuştu. İmamoğlu, "10 tane metro hattında birden çalışan bir şehir olduk. 2 tane metro hattını hazırlayan bir şehir

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

Ekrem İmamoğlu: İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, Ataköy-İkitelli Metro Hattı test sürüşü videosunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak "İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu" dedi. 

Mersin'e metro müjdesi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lüfti Elvan, Mersin'e metro yapılacağını duyurdu. 

Ulaştırma Bakanlığı metro için İstanbul'a 3.2 milyar TL ayırdı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bu yıl kaynaklarının çoğunu metro yapımı için kullanacağı belirtildi. İddiaya göre 2019 yılında İstanbul metrolarına 3.2 milyar, Ankara’ya 1 milyar TL gönderecek. İzmir’e ise 30 bin TL ayrıldı.

Ankara’ya metro talebi!

Başkent’te yeni yapılan bağlantı yollarının trafiği rahatlatmayacağını öne süren Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, '‘Üste yol yapılıyorsa altına da metro yapılmalı’' diye konuştu.

Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgede hayata geçirilecek yatırımlar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Türel, Büyük Liman'dan Kundu'ya kadar metro yapılacağını söyledi.

Ankara'ya iki yeni Ankaray ve metro müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna Ankara'ya iki yeni Ankaray ve metro yapılacağının müjdesini verdi.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı’nın ilk durağı belli oldu!

İBB tarafından 5 yıl önce 60.Yıl Parkı'na yapılması planlanan caminin yerine metro yapılacak. Metro, Göztepe – Ataşehir – Ümraniye Metro Hattı’nın ilk istasyon durağı olacak.

Sarıyer'e metro geliyor!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Ortaköy’den Sarıyer’e metro yapılacağını söyledi. Topbaş "Bu hayal dahi edilemeyecek bir gelişmedir" dedi.

İstanbul'da 6 metro hattı ihaleye çıkıyor!

İBB, Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi ile Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt, Başakşehir-Kayaşehir, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ve Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan gibi pek çok güzergahta metro yapımı için düğmeye bastı.

Gaziantep'te metro ve yeni köprülü kavşak çalışmaları başladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir merkezi ile Karataş ve yeni hastane arasında metro yapılacağını müjdeledi.

beykoza metro yapılacakmı Haberi

beykoza metro yapılacakmı


Özlem Yurt’un sunduğu Seçim Aktüel programında soruları cevaplayan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Beykozluların kent kimliği, hakkı ve hukuku bizlerin önceliğidir. Buradan yola çıkarak mülkiyet konusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ilçemize ve vatandaşlarımıza geleceğini kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.


Beykoz’un geliri, yine Beykoz’da kalacak


Programda konuşan Başkan Yücel Çelikbilek, İstanbul’da 2B arazilerinin 3/1’inin Beykoz’da olduğunu ifade ederek, “Milli Emlak’tan aldığımız arsaları ‘Proje Alanı’ ilan ederek vatandaşlarımıza satışını gerçekleştiriyoruz. Rayiç değerler üzerinden %50 indirim yaparak ilçe sakinlerimizin alım gücüne yönelik kolaylık sağladık. Arazilerin satışından elde edilecek gelirde Türkiye’de tek olmak üzere Beykoz’da kalacak. Yaklaşık 1 milyar TL’lik bir gelir bekliyoruz. Bunu da elbette Beykozlular için kullanacağız. Dolayısıyla vatandaşlarımız yine kendi geleceğine yatırım yapmış olacak. Bunların ardından planlarımızı tamamlayacağız. Beykoz 2014 yılının sonuna kadar planlarına kavuşacak....