06 / 05 / 2024

Beykozdaki asansörlere TSE imzası

Beykozdaki asansörlere TSE imzası

Beykoz Belediyesi, ilçedeki tüm asansörlerin bakım ve güvenliği için Türk Standartları Enstitü (TSE) ile işbirliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokol 13 Şubat 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

O binalardaki asansörlere 'Karekod' uygulaması! Asansör kazanlarına son verecek yeni uygulama geliyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarındaki asansörlere ''karekod'' uygulaması için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Güvensiz asansörlere 1.9 milyon lira ceza!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansörlere yönelik denetimlerinde 2019'un ilk yarısında uygunsuz bulunan 928 asansör için 1 milyon 885 bin 136 lira para cezası uyguladı.

Asansörlere sıkı takip!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, can güvenliği açısından yüksek risk taşıyan ürünlerden asansörlere yönelik denetimlerini sıkılaştırdı...

KONE asansörlere IBM Watson zekası!

Finlandiyalı asansör üreticisi KONE'nin asansörlerinin konuşması kendi başına çok çarpıcı değil ancak bunun bir öngörüsel bakım servisi ile entegre edilmesi muhteşem bir loT uygulaması unvanını hakkediyor. 

Deprem yönetmeliğine uygun binalardaki asansörler daha güvenli!

Asansör sektörünün öncü firması Otis Türkiye, deprem kuşağında yer alan Türkiye’da daha güvenli asansörlere sahip olunması için binaların deprem yönetmeliğine göre inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Asansörlere yeni düzenleme!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TSE 341 bin 645 asansörü kontrolden geçirdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan TSE bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini açıkladı.

İzmir'deki asansörlerin yarısı kırmızı etiketli!

İzmir’deki 40 bin asansörün yarısına yakınının kullanılamaz durumda olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, kırmızı etiketle işaretlenen bu asansörlere düşme tehlikesi taşıdıkları için binilmemesi uyarısında bulundu

Asansörlerin piyasaya arzı ve denetimi düzenlenecek!

Asansörler ve asansörlere ait güvenlik aksamlarına ilişkin gerekleri, bunların piyasaya arzı ve denetimini düzenleyen Asansör Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yenimahalle Belediyesi'nden tehlike saçan asansörlere mühür!

Yenimahalle’de güvensiz asansör kalmayacak hedefiyle yola çıkan Yenimahalle Belediyesi, MMO görevlileri ile birlikte Demetevler’de bulunan binaları tek tek gezerek, asansörleri kayıt altına alıyor.

Karabük'te tepedeki mahalleye asansör!

Karabük Belediyesi tarafından yüksek kesimlerdeki mahallelere ulaşım için yapılan asansörlere yenileri eklendi. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Özellikle yaşlı vatandaşlarımızın çilesi sona erdi" açıklamasını yaptı.

Ordu’daki asansörlerin yüzde 75’i kırmızı etiketli!

Ordu TSE İl Müdürü Şükrü Kömerik konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ordu ilimizin TSE ile tanışması devam ediyor. Muayene, gözetim çalışmalarımız il genelinde sürüyor. İl genelindeki asansörlerin denetimlerini yapıyoruz.

Ünye Belediyesi ile TSE asansör protokolü imzaladı!

Ünye Belediyesi, Yaşanan asansör kazalarının önüne geçilmesi ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaşaması için Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği TSE ile protokol imzaladı.

Beykozdaki asansörlere TSE imzası Haberi

Beykozdaki asansörlere TSE imzası

Beykoz Belediyesi, ilçedeki tüm bina ve işyerlerindeki asansörlerin yıllık periyodik denetim yetkisini Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) verdi. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev tarafından imzalanan protokol 13 Şubat 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.



Çelikbilek’ten vatandaşlara uyarı 

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin önemi açısından protokol yaptıklarını belirten Başkan Çelikbilek, “ TSE ile önceki yıllar anlaşma yaparak, güzel bir başlangıç yapmıştık, şimdi devam ettiriyoruz. Milli bir kuruluş olan TSE’nin asansörlerle ilgili çalışmaya ortak olması bizi çok sevindirdi. Bunun bölge için bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Kazasız belasız günler dileyerek, hepinize teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” diye konuştu. Çelikbilek ayrıca asansörlerin bakımı konusunda, vatandaşlara da çağrı yaparak, apartman veya site yöneticilerinin bu konuda duyarlı olması durumu hakkında uyardı. 

TSE Marmara Bölge Koordinatörü...