03 / 05 / 2024

Beyoğlu belediyesi kaçak yapı tespiti

Beyoğlu belediyesi kaçak yapı tespiti

Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu'nun tamamını 3 boyutlu teknolojiyle dijital ortama aktardı ve kayıt altına aldı.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında ilk adım Beyoğlu Belediyesi'nden geldi: Binaların fotoğrafları çekiliyor! 

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak yasal değişikliğin Meclis’ten jet hızıyla geçtiği gün, Beyoğlu Belediyesi de çalışmaları başlattı. İşte detaylar..

İstanbul'da kentsel dönüşüm tam gaz: Beyoğlu ve Kağıthane'de 1.086 konutun teslimi yapıldı!

İstanbul'un Beyoğlu ve Kağıthane ilçelerinde, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.086 adet konut hak sahiplerine teslim edildi. İşte ayrıntılar...

Bursa Osmangazi Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak ilçede bir kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi.

Beyoğlu Belediyesi'ne emlak vergisi tepkisi!

Beyoğlu Belediyesi emlak vergisine yüzde 45 zam yapmak istiyor. İlçe sakinleri ise bu zammı onaylamıyor. 

Beyoğlu'ndaki kaçak yapılar dijital ortamda tespit edilecek!

Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu'nun tamamını 3 boyutlu teknolojiyle dijital ortama aktardı ve kayıt altına aldı.

Çukurova Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Adana Çukurova Belediyesi ilçe genelinde bulunan kaçak yapıların yıkım işlemlerine devam ediyor. 

Şile Belediyesi kaçak konteynerleri sökmeye başladı!

İstanbul Şile'de pandemi döneminde kaçak konteyner kurulumu arttı. İhbarların artması nedeniyle Şile Belediyesi kaçak konteynerlerin sökümüne başladı.

Bodrum Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapıyla mücadele kapsamında yapılan yıkımlar hız kesmeden devam ediyor. Güvercinlik Mahallesi ve Küçükbük Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen yapılarda yıkımlar gerçekleştirildi.

Beyoğlu Belediyesi Mis Sokak'taki Ferah Apartmanı’nı kiralayacak iddiası!

Beyoğlu’nun kafe, bar ve müzikli eğlence mekânlarıyla ünlü Mis Sokağı, Beyoğlu Belediyesi’nin dikkatinde. Beyoğlu Belediye yönetimi, Mis Sokak üzerinde yer alan, tarihi Ferah Apartmanı’nı (Martin Apartmanı) restore edip kiralamak için Meclis’ten yetki talep etti. 

Beyoğlu Belediyesi'nden emlak vergisi için uyarı!

İstanbul Beyoğlu Belediyesi, yayınladığı yazılı açıklamada 7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Canan Kaftancıoğlu'na kaçak tadilat suçlaması!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul İl Başkanlığı’nın satın aldığı yeni binasında imar yönetmeliğine aykırı bir şekilde kaçak tadilat yaptığı iddia edildi.

Ataşehir Belediyesi 22 kaçak yapıyı yıktı!

Ataşehir Belediyesi kaçak yapılarla mücadele kapsamında, Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki izinsiz olarak yapılan 22 adet kaçak, hangar tipi yapıyı yıktı...

Beyoğlu Belediyesi'nden usulsüz arsa tahsisi açıklaması!

Beyoğlu Belediyesi,‘İBB arazisinin Beyoğlu Belediyesine usulsüz tahsis edildiği’ yönündeki iddialara yanıt verdi.

Beyoğlu belediyesi kaçak yapı tespiti Haberi

Beyoğlu belediyesi kaçak yapı tespiti

Çalışmalarına devam eden Beyoğlu Belediyesi İmar ve Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından ilçede yer alan 45 mahalle, bin 950 cadde ve sokak, 6 bin tarihi binayı içeren toplamda 25 bin binanın 3 boyutlu olarak dijital ortama aktarılması için düğmeye bastı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, çalışmalar kapsamında Beyoğlu'nda konuma dayalı 100 saatlik drone çekimiyle cadde ve sokaklarda 360 derece tekniğiyle toplamda 80 saatlik çekim yapıldı.

Tamamen yerli ve milli teknoloji kullanılarak bir ayda tamamlanan çalışmayla Beyoğlu'nın her bir metrekaresi 3 boyutlu teknolojiyle kayıt altına alındı ve tüm veriler dijital ortalama aktarıldı.

Kayıt altına alınan verilerle, Beyoğlu'ndaki mevcut kat aralığına göre bina sayıları da saptanıyor, Beyoğlu'ndaki bina sayısı net şekilde belirleniyor, şehircilik, planlama, imar, kentsel dönüşüm, park ve bahçeler, fen işleri faaliyetlerinde veri ve bilgiye dayalı akıllı şehircilik...