05 / 05 / 2024

Beyoğlunda restore çalışması devam ediyor

Beyoğlunda restore çalışması devam ediyor

Özellikle İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi eser binalar adeta yeniden doğuyor. Gece gündüz aralıksız devam eden çalışmalar sırasında iş güvenliğin için gerekli olan önlemler de alındı.

Tarihi Afyonkarahisar evleri restore çalışması 2024'de tamamlanacak!

Afyonkarahisar'da tarihi Afyon Evleri restore ediliyor. 100 yapının restorasyonu tamamlanırken, projenin ikinci etabına başlandı.Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

Beyoğlu'nda yıkım çalışması süren bina çöktü!

Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi Kurtuluş Deresi Caddesi'ndeki 3 katlı binada, yıkım çalışması devam ettiği sırada çökme meydana geldi.

Beyoğlu ve İstiklal'de altyapı çalışması başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nde altyapı, çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışması başlattı.

Karabük'te kent merkezine lunapark yapım çalışması başladı!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kent Meydanı’na lunapark kurulma çalışmasının başladığını bildirdi.Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, lunaparkın 5 bin 700 metrekare alana kurulacağını söyledi.

Şahinbey'de 12 şeritli yol çalışması tamamlandı!

Şahinbey Belediyesi tarafından kent trafiğini rahatlatmak için sürdürülen, Havaalanı, Dutluk, Şahinbey Parkı ve Kilis yolunu birbirine bağlayacak olan 50 metre genişliğindeki 12 şeritli yol çalışmasında sona gelindi.

Erzurum Dadaşköy Yolu'nda peyzaj çalışması başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Şükrüpaşa Mahallesi'nde bulunan Dadaşköy Yolu'nda peyzaj ve yeşillendirme çalışmasına başladı.

Yassıada ve Sivriada'da inşaat çalışması başladı!

Yassıada ve Sivriada'nın imara açılması için inşaat çalışması başladı. İnşaat MESA Grup tarafından başlatıldı.

Kars Ani Harabeleri'nde kazı çalışmasına başlandı!

Birçok medeniyete ev salipliği yapan, 85 hektarlık alandaki Ani Harabeleri'nde, Bakanlar Kurulu kararıyla Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Fahriye Bayram başkanlığındaki ekip tarafından kazı çalışması başlatıldı.

Malatya Dilektepe'de asfaltlama çalışması tamamlandı!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapımı tamamlanan Tepeköy Mahallesi Dilektepe’de asfalt çalışmasını inceledi.

Antalya Söbüce Yaylası'nda asfalt çalışması başladı!

Söbüce Yolu’na ulaşım kolaylaşacak Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli ilçesi Söbüce Yaylası yolunda bakım onarım ve asfalt çalışması başlattı.

İnşaat Platformu kuruluş çalışması başladı!

Türkiye’nin lokomotifi inşaat sektöründe, “İnşaat Platformu” kuruluş çalışması başladı. İnşaat Platformu; mimar, müteahhit, inşaat sanayisi olmak üzere sektörün tüm kesimlerinin bir arada buluşturacak.

İzmit Yahya Kaptan'da asfaltlama çalışması yapıldı!

İzmit Belediyesi tarafından Yahya Kaptan bölgesinde asfalt çalışması yapıldı. Sarayöııü Sokak ile 113 metre uzunluğunda 7,5 metre genişliğindeki Yağmur Sokak baştan sona asfaltlandı.

Sultantepe'de metro çalışması nedeniyle binalar hasar gördü!

Sultantepe Mahallesi'nde metro hattı çalışması nedeniyle hasar gördüğü ileri sürülen bina ile çevresindeki bazı binalar yapılan incelemenin ardından boşaltıldı.

Beyoğlunda restore çalışması devam ediyor Haberi

Beyoğlunda restore çalışması devam ediyor

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan mimari yapıların restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 


Özellikle İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi eser binalar adeta yeniden doğuyor. Gece gündüz aralıksız devam eden çalışmalar sırasında iş güvenliğin için gerekli olan önlemler de alındı. Restorasyon çalışmalarının yürütüldüğü alanlar demir plakalarla kapatılarak kazaların önüne geçiliyor. Ayrıca vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde de çalışmaların olduğu yerler emniyet şeridi çekilerek yaya ve araç trafiğine kapatıldı. 


Beyoğlu Belediyesinden alınan bilgiye göre; 2004 yılında kurulan Kentsel Tasarım Ofisi ile, daha önce "çöküntü alanı" haline gelen ve yaklaşık yüz yıldır herhangi bir restorasyon görmeyen tarihi binalar için planlar geliştirildi. Tarihi mirası olan binaların yeniden hayata döndürülmesi için yoğun bir çalışma başlatıldı. 


Galata, Talimhane ve İstiklal Caddesi üzerindeki binaların yüzde 70'inin boş ve kullanılamaz durumda olduğunu...