06 / 05 / 2024

Beypazarı çalışmaları unesco

Beypazarı çalışmaları unesco

Tarihi ilçenin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışma başlatıldı. Kaymakam Seyitoğlu "Yaşayan insan hazinesi" kategorisinden UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmek için başvuracaklarını söyledi.

Süleymaniye'de yenileme çalışmaları Mayıs'ta başlayacak!

İstanbul'un tarihi semtleri arasında yer alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Süleymaniye'de dönüşüm kapsamında inşaat çalışmaları önümüzdeki Mayıs ayında başlayacak. 

Muğla Kaunos Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Köyceğiz’deki antik kentte kazı çalışmaları yeniden başladı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, ‘Kaunos, fanus altında korunması gereken bir yer, UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilmesi gerek’ dedi.

Bursa Yakup Bey Hamamı'nın restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Mersin Kızkalesi tanıtım çalışmalarıyla turist sayısını arttıracak!

Mersin'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesı'ne, tanıtım çalışmalarının da etkisiyle daha fazla turist gelmesi bekleniyor.

Bursa Kapalı Çarşı'da yenileme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin aynası olan Kapalı Çarşı ve çevresindeki çalışmaların önemli ölçüde tamamlandığını belirterek, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren bölgenin reytinginin de gün geçtikçe arttığını söyledi.

Ani Tarihi Kenti'nin, UNESCO listesine girmesi için çalışmalar hızlandırıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars’ta bulunan ve Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapan Ani Tarihi Kenti ’ nin, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Foça'da 1. etap restorasyon çalışmaları tamamlandı!

UNESCO tarafından “Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi”ne alınan Foça, 5 bin yıllık tarihiyle yeniden buluşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla Bizans, Ceneviz ve Osmanlı izlerini taşıyan kent duvarlarının 1. Etap Restorasyonu tamamlandı.

Aslantepe Höyüğü kazı çalışmalarında büyük bir bina bulundu!

Unesco'nun dünya mirası geçici listesine Türkiye'den son dahil edilen 13 alandan biri olan ve milattan önce 5 binli yıllara tarihlenen Malatya'daki Aslantepe Höyüğü'nde süren kazı çalışmalarında büyük bir bina bulundu...

Hierapolis Antik Kenti kazı çalışmaları devam ediyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Miras Listesi'nde yer alan Hierapolis Antik Kenti'nin gizli kalmış sırları gün ışığına çıkıyor.Hierapolis Antik Kenti kazı çalışmaları devam ediyor.

Bursa Yıldırım Beyazıt Külliyesi'nde bakım çalışmaları sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ’nin yoğun çalışmalarıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Sultan külliyelerinden Yıldırım Beyazıt Külliyesi ’ni ecdada yakışır hale getirme yönündeki çalışmalar hızla sürüyor .

Sultan Külliyeleri ve Yıldırım Beyazıt Külliyesi’nde çalışmalar sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun çalışmalarıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi ’ne alınan Sultan Külliyeleri 'nden Yıldırım Beyazıt Külliyesi’ni ecdada yakışır hale getirme yönündeki çalışmalar hızla sürüyor.

Mardin'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için çalışmalar devam ediyor!

Farklı medeniyetleri bünyesinde barındıran ve binlerce yıllık geçmişe sahip Mardin'in, Birleşmiş Milletler Bilim Eğitim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) Dünya Mirası Listesine alınması için çalışmalar devam ediyor.

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Aday Listesi'ne alınan tarihi Ceneviz Kalesi 'nde restorasyon çalışmaları başlıyor. Kale ziyarete kapatılırken plaj ise hizmet vermeye devam ediyor.

Beypazarı çalışmaları unesco Haberi

Beypazarı çalışmaları unesco

Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'nın ahilik geleneği ve bu geleneğin temsilcisi zanaatkarlarıyla UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışma başlatıldı. Kaymakam Suat Seyitoğlu, şimdiye kadar UNESCO'ya başvuru yapılmamamasının Beypazarı için önemli bir kayıp olduğunu söyledi. Seyitoğlu, "Ahilik geleneği ve bu geleneğin son temsilcileri, ustaları ve zanaatkarlarıyla 'yaşayan insan hazinesi' kategorisinden UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmek için başvuracağız" dedi. İlçede UNESCO başvurusu için bir komisyon oluşturulacağını kaydeden Seyitoğlu, "Beypazarı'ndaki doğal ve kültürel mirasın UNESCO'nun geçici listesine girmesi için ayrıca bir UNESCO kulübü kuracağız. Birçok çevreden işinde uzmanlar kulüpte olacak. Bunların bilgi birikimi ve deneyimlerden de faydalanacağız. Beypazarı ilçesinde Kaymakamlık olarak bizler de, Somut Olmayan İnsan Hazinesi envanter çalışmasında bulunacağız. Bu kapsamdaki çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor" bilgisini...