05 / 05 / 2024

Beypazarındaki binaların cepheleri yenilendi mi

Beypazarındaki binaların cepheleri yenilendi mi

Beypazarı turizminin can damarı tarihi dokusunun korunması ve bazı binalarda kullanım ve restorasyon hataları dolayısı ile bina cephelerinde meydana gelen çatlakların ve kirliliğin düzeltilmesi için yapılan çalışmayla görüntü kirliliğine son verildi.

Binaların bodrumundaki bahçeler ortak alan mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binaların bodrum katındaki bahçelerin ortak alan olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Edirne'de çok katlı binaların altındaki iş yerleri denetleniyor!

Edirne'de, çok katlı binaların altında bulunan işyerlerinin taşıyıcı sitemleri, olası deprem ve afetlere karşı denetleniyor.

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatında binaların çoğu tamamlandı!

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Atatürk Havalimanı'nda inşa edilen sahra hastanesinin büyük bir kısmında sona gelindi. Hastane inşaatının son durumu havadan görüntülendi, birbirinden ayrı inşa edilen binaların birçoğunun tamamlandığı görüldü...

Kartal Belediyesi, metruk binaların yıkımına devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile Kartal’da tehlike yaratan terk edilmiş binalar ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu bulunan binaların yıkım işlemleri sürüyor...  

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Risk altındaki binaların yüzde 15'i dönüştürüldü!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da afet riski altındaki 500 bin haneden yüzde 15’inin dönüşümünün tamamlandığını açıkladı. Bakanlık yaptığı açıklamada dönüşüm hedeflerinin tutturulamadığını ifade etti.

Anadolu Harikalar Diyarı’ndaki binalar onarılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı’ndaki binaların bakım ve onarımı için ihale düzenledi.

Samsun'da binaların dış cepheleri olimpiyat renklerine boyandı!

18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsunda yapılacak ’23’üncü İşitme Engelliler Olimpiyatı’ hazırlıkları son aşamaya geldi. Olimpiyat kapsamında Samsun'daki binaların dış cepheleri olimpiyat renklerine boyandı.

Havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorunu mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa Yunuseli Havaalanı'nın ticari uçuşlara kapatılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil, Bakan Arslan'a havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorununu sordu..

Gaziantep Kemal Köker Köprüsü'nün altındaki binalar yıkıldı!

Gaziantep 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içindeki Kemal Köker Köprüsü'nün akıbeti merak konusu oldu. Köprünün altındaki dernek binalarının yıkımı gerçekleşti.

Ordu'daki binaların dış cepheleri iyileştiriliyor!

Ordu’yu daha yaşanılabilir bir kent yapma amacıyla çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, binaların dış cephelerinde iyileştirme projesi başlattı. Yapılan ankette vatandaşlar beyaz renk ağırlıklı projeleri tercih etti.

Çanakkale'de yeni binaların 3 boyutlu hali kontrol edilecek!

Çanakkale'de yeni imal edilen binaların estetik kalitesinin artırılması ve çevreye olan uyumlarının denetlenebilmesi amacıyla, ruhsat aşamasındaki binaların 3 boyutlu ve renkli olarak görünüşlerinin kontrol edilmesi çalışması başlatıldı.

Ordu Atatürk Bulvarı'ndaki binaların dış cepheleri yenilenecek!

Ordu Atatürk Bulvarı'ndaki binaların dış cephelerinde iyileştirme çalışmaları başlatacak olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Adliye binası ile Rus Pazarı kavşağı arasında yer alan binalar için hazırladığı dış cephe proje örneklerini oylamaya sundu.

Beypazarındaki binaların cepheleri yenilendi mi Haberi

Beypazarındaki binaların cepheleri yenilendi mi


Beypazarı turizminin can damarı tarihi dokusunun korunması ve bazı binalarda kullanım ve restorasyon hataları dolayısı ile bina cephelerinde meydana gelen  çatlakların ve kirliliğin düzeltilmesi için yapılan çalışmayla görüntü kirliliğine son verildi.


Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan Beypazarı'nın değerlerine her alanda sahip çıkmaya devam ettiklerini, yapılan çalışma ile yaşanan görüntü kirliliğine son verirken, ihtiyaç duyulan binalarada çatı ve cephe yenilemelerinin yapılarak tarihi dokunun zarar görmesinin önüne geçildiğini belirterek, turizm sektörümüzü canlandırmak için alternatif turizm seçenekleri üzerinde çalıştıklarını bunu yaparken tarihi dokununda korunacağını söyledi.



Beypazarı...