02 / 05 / 2024

Beyşehir Gölü kenarına ne yapılacak

Beyşehir Gölü kenarına ne yapılacak

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünün kıyı kesimlerinin çehresi değişecek. Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü sahilinde DSİ 4.Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan tahkimat çalışmaları başladı...

Gül fiyatlarına büyük zam geldi! Sevgilisine  gül almak isteyenler çok üzülecek!

Gülbirlik tarafından daha önce alımı 24 TL 25 kuruş olan gülün kilogram fiyatının yüzde 100'ün üzerinde artırıldığı açıklandı. Gül fiyatları ne kadar? 1 adet gülün fiyatı kaç lira oldu?

TOKİ Nevşehir Gülşehir projesinde 240 ay taksitle 2+1, 3+1!

TOKİ'nin Nevşehir projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Nevşehir Gülşehir projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Nevşehir Gülşehir TOKİ'ye nasıl başvurulur? Nevşehir Gülşehir TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Nevşehir Acıgöl'deki metruk binalar yıkılıyor!

Nevşehir İl Özel İdaresi, Acıgöl'de bulunan metruk binaların yıkımına devam ediyor. 

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Şavşat Gölü kenarında inşa edilen binaya tepki!

Artvin Şavşat'ta yer alan doğa harikası Karagöl'ün kenarında yapımı süren bina tepkilere sebep oldu. Bölge sakinleri, göl kenarında yapılaşmanın devam etmesinden endişe ettiklerini belirtti...

Adil Bayındır'dan 'Beyşehir Gölü imara açıldı' iddiasına cevap: İnşaat yok, beton yok! 

Konya Beyşehir’in Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’in çevresinin imara açıldığına yönelik iddialara ilişkin, "İnşaat yok, beton yok, ben buralıyım Beyşehir benim suyum" dedi.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’e plaj ve marina yapılacak!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü kenarındaki 188 hektarlık alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa edilecek.

Beyşehir'de 188 hektarlık alanda turizm tesisi kuruluyor! 

Beyşehir Gölü, turizme kazandırılıyor. Beyşehir Gölü kenarında 188 hektarlık alanda; plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa ediliyor.

Elazığ'da eğri duran Mavi Göl apartmanına oturulabilir denilmiş!

Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan Mavi Göl apartmanıyla ilgili şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıkmıştı. Mavi Göl apartmanı, eğri durmasına rağmen 'az hasarlı', 'oturulabilir' raporu almış...

Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu'na uluslararası ödül!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu, dünyanın önemli mimarlık yarışmalarından olan AEC Excellence Awards’da ödül kazandı.

İstanbul'un en büyük öğrenci yurdu için düğmeye basıldı!

Küçükçekmece Gölü kenarına, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 4 bin kişi kapasiteli İstanbul'un en büyük öğrenci yurdu inşa edilecek.

Beyşehir Gölü kenarına ne yapılacak Haberi

Beyşehir Gölü kenarına ne yapılacak


Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünün kıyı kesimlerinin çehresi değişecek. Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü sahilinde DSİ 4.Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan tahkimat çalışmaları başladı.


Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, DSİ 4.Bölge Müdürlüğü tarafından kıyı tahkimat projesinin ihaleye çıkarılmasının ardından ihaleyi üstlenen firma tarafından çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Çalışmalara göle sahili olan İçerişehir Mahallesi kıyısından başlandığını vurgulayan Özaltun, ihale takvimine göre 500 günlük çalışma süresinde işin tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek, "Çalışmalar üniversite yol ayrımına kadar sürecek. Beyşehir Gölü kıyı iyileştirmesi projesi tamamlandığında, yıl içerisindeki su seviye değişimleri ve dalga etkisiyle oluşabilecek kıyı erozyonu önlenecek. Mevcut tahkimat çalışmaları ile plajlarda da tahribat önlenmiş olacak. Beyşehir'in cazibe merkezi olma yolunda önemli bir kilometre taşı olacak olan çalışmada 8 kilometrelik kıyı kesiminde doğal...