13 / 05 / 2024

beytülmal toprağı

beytülmal toprağı

Gayrimenkul hukuku terimleri arasında yer alan arazi-i emiriye nedir? Arazi-i emiriye-i mevkufe nedir? Arazi-i emiriye-i sarfe nedir? Arazi-i gamire nedir? Arazi-i haliye nedir? İşte yanıtı...

Altın uzmanı İslam Memiş açıkladı! Gram altında hangi seviyeden alım yapılmalı?

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş açıkladı! Gram altında hangi seviyeden alım yapılmalı? İşte haberin detayları…

Beytürk İnternational Altınbey İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Beytürk İnternational Altınbey İnşaat Limited Şirketi Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Arife Dürüster tarafındna kuruldu.

Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır?

Doğalgaz faturaları nasıl düşürülür, Doğalgaz nasıl daha az yakar, Doğalgaz nasıl yakılmalıdır? Bu sorular havaların soğuması ile birlikte şu aralar sıklıkla soruluyor. İşte detaylar!

Ev sahibi ihtarname çektikten sonra ne yapılmalı?

Ev sahipleri hangi durumlarda ihtarname çekebilir peki bu durumda kiracı ne yapmalıdır. İşte Ev sahibi ihtarname çektikten sonra ne yapılmalı? sorusunun yanıtları!

Tarım yapan ve toprakları olan çiftçiler bu habere bayram edecek! Toprağa resmen bereket depoluyor

Tarımda verimliliği artırmak adına çalışma gerçekleştiren Bingöllü bilim insanları, çok önemli bir projeye imza attı. Bingöllü bilim insanları tarafından toprağı besleyerek verimi artıran organik gübre geliştirildi.

Binalarda sağlam çatı nasıl yapılmalı?

Binalarda hava şartlarına en çok maruz kalan kısım olan çatıların inşasında profesyonel işçilik ve statik hesap büyük öneme sahip. Peki sağlam çatı nasıl olmalı? Çatılar nasıl yapılmalı?

DASK neden yaptırılmalı?

Düzce depreminin ardından DASK yeniden gündeme geldi. DASK çerçevesinde teminat bedellerine ve primlere zam yapıldı. Peki DASK neden yaptırılmalı?

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yaşar Şenal: Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı!

Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı Yaşar Şenal, yaptığı açıklamada, "Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı" dedi.

Sitede ortak alanlar nasıl kullanılmalı?

Site tipi konutlarda fazla sayıda ortak alan bulunuyor. Bu sitelerdeki ortak alanlar çoğu zaman kat malikleri için sorun yaratabilir. Peki, sitelerdeki ortak alanlar nasıl kullanılmalı? İşte detaylar...

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Kritik soru: Altın alınmalı mı, satılmalı mı?

Altın piyasalarında hareketlilik devam ediyor. Dalgalanmalar yaşayan altın, yatırımcıları tarafından "Altın alınmalı mı satılmalı mı?" sorusunun cevabı merak ediliyor. Altının gramında geçtiğimiz günlerde sert düşüş yaşarken şu sıralarda 490 lira bandının üzerinde sabitlenmiş durumda.

beytülmal toprağı Haberi

beytülmal toprağı

Arazi-i emiriye nedir?

Arazi-i emiriye, beytülmal toprağı, rakabesi devletin, zirai işletme hakkı ise üzerinde bulunanların olan ve alınıp satılamayan, işleyenlerin işlemekten vazgeçmesi halinde alınan topraklardır.


Arazi-i emiriye-i mevkufe nedir?

Vakfedilmiş miri topraklar olarak tanımlanıyor. Bunlara vakfı gayri sahih de deniliyor. Zira Vakfın mülkiyeti esasta devletindir.


Arazi-i emiriye-i sarfe nedir?

Gelirinin tamamı hazineye ait topraklar olarak tanımlanıyor.


Arazi-i gamire nedir?

İşlenirken bazı nedenlerle ekimi, işlenilmesi bırakılan toprakla, amir arazinin bi nevidir.


Arazi-i gayr-ı memluke nedir?

Kişilerin mülkiyetine girmemiş olan arazi olarak ifade ediliyor.


Arazi-i haliye nedir?

Boş ve yoz arazi olarak da bilinen arazi-i haliyeler işlenilecek yerlere uzak olan topraklar...