14 / 05 / 2024

Bezmi Alem Valide Sultan Vakfı

Bezmi Alem Valide Sultan Vakfı

1989 yılında Türkiye'nin en büyük sağlık kurumu Vakıf Gureba Hastanesi müşteri bekliyormuş. Mütevelli heyetin üniversite kurma girişimleri Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vetosuyla önlenince, 400 milyar liralık hastane sahipsiz kalmış.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Üsküdar'da patlamanın yaşandığı bina yıkılıyor!

İstanbul Üsküdar Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'ta yer alan ve  patlama yaşanan 3 katlı bina yıkılıyor.

Zeytinburnu’ndaki 2 bin metrekarelik parselin imar planı değiştirildi!

17. yüzyıldan miras olan Zeytinburnu’ndaki Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı’nın yanındaki araziye özel üniversite ve hastane yapılması amacıyla imar planı değiştirildi.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Mihrişah Valide Sultan İmareti açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Eyüpsultan'da, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Mihrişah Valide Sultan İmareti'nin açılışını gerçekleştirdi.

Milli Saraylardan Topkapı Sarayı restorasyon açıklaması!

Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, medyada gündeme gelen Topkapı Sarayı Valide Sultan Dairesi'ndeki restorasyon ile ilgili açıklama yaptı.

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

228 yıllık Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi'ndeki restorasyon tamamlanıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eyüpsultan'da restorasyonuna devam eden 228 yıllık Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi'ndeki çalışmaları inceledi.

Demir Seyr-i Alem projesi yolda! Yeni proje!

Demir İnşaat İsanbul Avrupa Yakası Kağıthane Seyrantepe'de yeni proje geliştirmek için kolları sıvadı. Seyr-i Alem isimli projesinde konutlar yer alacak...

Alem Kevser İnşaat Turizm Gıda İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alem Kevser İnşaat Turizm Gıda İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mohamad Khır Alrıfai tarafından kuruldu.

MED Alem Sağlık Hizmetleri Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MED Alem Sağlık Hizmetleri Turizm Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Ayça Doğan ve Nevzat Doğan tarafından tarafından kuruldu.

Eminönü'ndeki Valide Han'ın merdivenleri yıkıldı!

Fatih Belediyesi’ne ait ekipler dün sabaha karşı Eminönü'ndeki Valide Han'a gelerek çatıya çıkılan merdivenleri yıktı.

Bezmi Alem Valide Sultan Vakfı Haberi

Bezmi Alem Valide Sultan Vakfı



Türkiye'nin en büyük sağlık kurumu, sahipsiz


19 yılda biten 400 milyarlık Vakıf Gureba müşteri bekliyor...


Hastasız hastane


Prof. Şaban Karataş'ın girişimindeki mütevelli heyetin üniversite kurma girişine Danıştay'ın karşı çıkması üzerine, durumu belirsizleşen Bezm-i Alem Vakıf Guraba Hastanesi'nde, hizmet dışı kalmanın üzüntüsü yaşanıyor.


   ANADOLU'dan İstanbul'a tedavi olmak için akın akın gelen hastalara, aylar sonrası için gün verilirken, 19 yılda biten Vakıf Guraba Hastanesi'nin yeni poliklinikleri, yenilenen yatakları ve personeliyle ''müşteri'' bekliyor.

   Danıştay'ın üniversite hastanesi yapılma girişimini iptal etmesinden sonra durumu ortada kalan bin yataklı Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi, yeni binasına sahip olma çabası içinde...

   Daha önce bir mezbeleliliği andıran,...